Meny Stäng

Fotoutmaning i november – 50 nyanser av … gult

Fotoutmaning i november! Den här gången känns temat extra roligt, eftersom det bidrar till att lysa upp den här mörka höstmånaden. Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster, moln, människor, religiöst, solnedgångar och man-made. Denna månads tema är: 50 nyanser av … valfri färg.

Fotoutmaning i november

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i fotoutmaningarna och temat för november är “50 nyanser av …” och så en valfri färg. Vilket härligt, roligt och uppiggande tema! Vi valde gult för att lysa upp den här novemberdagen. Här kan du förresten se våra bidrag till tidigare teman denna höst:

Den gula staden – Frantiskovy Lazne i Tjeckien

När jag hör färgen gult tänker jag direkt på den väldigt gula staden Frantiskovy Lazne i Tjeckien. Det här är en liten kurort i västra Tjeckien, med många spabad och parker. Framför allt är det en väldigt gul stad!

Gula fordon

Gula fordon är kanske inte vanliga egentligen, men de piggar ju upp när man ser dem! Här är en gul Ferrari från Malta, en gul husbil från Tyskland (sedd på en ställplats i Sverige) och en gul bananbåt från Italien.

Gul Ferrari
Prickig husbil
Banana boat

Gult i naturen

Naturen är förstås full av färger. Jag har valt en bild på blommor i Kroatien (Peter lekte med såpbubblor!), en fågel i ett akvarium på Langkawi i Malaysia och en höstbild från Karlbergssjön i Stockholm.

Fågel Underwater world

Gult på tallriken

Gult är gott? Ja, varför inte! Här kommer ett foto på ajvar och inlagda frukter från mataffären Matvärlden i Stockholm, banan i pannkaka från Sri Lanka och en citronkaka från Kroatien.

Ajvar

Gult i kulturen

Sist men inte minst avslutar vi med lite gult i kulturen. Först blir det ett hav av gula blommor från en buddhistisk ceremoni i Sri Lanka, därefter en blomsterparad i Valencia i Spanien och slutligen dans på scenen på Stora Nolia-mässan i Piteå 2016.

Blommor
Dansshow på Stora Nolia i Piteå 2016

Vilket av fotona gillar du bäst? Har du kanske några egna foton med färgstarkt innehåll som kan liva upp november? Om du har en blogg – häng gärna på och gör ett eget inlägg med november månads tema!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev