Meny Stäng

Höststormar, matupplevelser och paket från Israel

Nu är höststormarna här! Det gungar friskt i husbåten, men allt är inte bara ruggigt. Vi har genomfört en flytt, vi börjar hitta rätt i våra nya matvanor och vi har fått ett paket från Israel. Happy Friday!

Höststormar

Nu har höststormarna kommit! I förrgår natt gungande det rejält, och vi sov lite oroligt. Efter frukost gick vi och la oss igen eftersom vi mådde lätt illa. Sjösjuka!? Jag tror i så fall att det var första gången någonsin i husbåten. Igår såg Peter över förtöjningarna och spände dem lite extra. Samtidigt kämpade sig en svan förbi, mot vinden, på väg ut från marinan.

Pampas marina

När svanen närmade sig utloppet ändrade den sig och simmade tillbaka. Full förståelse för detta rimliga beslut! Det var blåsigt nog här inne i marinan.

Svan

Matupplevelser

Om du följer vår blogg så vet du att vi nyligen börjat med nya matvanor, dels för bättre hälsa generellt, men också för att gå ner i vikt. Först kändes det trist, men nu har vi upptäckt att vi kan laga en massa goda saker, och om vi är riktigt kalorisnåla får vi till och med plats med ett glas vin! Blomkål förresten, wow! Både grymt gott och väldigt kalorisnålt.

Hamburgare med grönsaker

Paket från Israel

För någon veckan sedan skulle den årliga branschresemässan Travel News Market ha gått av stapeln. Mässan blev inställd, av förståeliga skäl, men några av de destinationer vi bokat möte med hörde av sig ändå. Bland annat Israels turistbyrå, som skickade ett paket! Små saker som känns extra roliga i de här mörka och tråkiga tiderna!

Paket från Israel

Vad det fanns i paketet? Lite små inspirerande broschyrer, kylskåpsmagneter, pennor och godis (som vi inte borde äta nu, haha …). Vi minns vår resa till Israel med stor glädje. Det var oerhört starkt att besöka Jerusalem, och det var också fantastiskt att bada i Döda havet och besöka Qumran, där man hittade Dödahavsrullarna. Vid ett nytt besök skulle vi vilja se Tel Aviv och de norra delarna av landet.

Paket från Israel

Mest intressant bland godsakerna var en bit ”halva”. Det här bakverket finns i flera olika länder i västra Asien, Balkan och vissa delar av Medelhavsregionen. Recepten kan nog se olika ut, men vad vi förstår ingår bland annat tahini och ofta olja från sesamfrön. Vi har hört om den flera gånger, men faktiskt aldrig smakat förut, så det var intressant. Nu är halva inte direkt kalorisnålt, så vi smakade bara en mindre bit, men mycket gott!

Halva

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi kunnat hjälpa min (Helenas) mamma med hennes flytt. Det känns också bra att vi kommit igång med nya bra matvanor, och att det känns realistiskt att hålla dem. Vad kan du lyfta upp som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

I veckan kommer vi troligtvis hjälpa min mamma ytterligare med flytten, och Peter har också planerat att åka upp till sin mamma för att hjälpa henne, tillsammans med sin bror. Till helgen har vi bland annat planerat ett blogginlägg om belgisk öl, som vi jobbat mycket med.

Missade du förra Happy Friday? Läs Matfrossa (och nu blir det bättre matvanor)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev