Meny Stäng

Campingkedja storsatsar och svenskt hotell toppar lista

Resenyheter i tider då man snarast bör resa så lite som möjligt? Nåväl, blicka framåt kan man ju göra. Och så är det ju fortfarande intressant att hålla koll på resebranschen i dessa ytterst tuffa tider. Här är veckans resenyheter:

Hårdare restriktioner i flera länder

Efter jul- och nyårshelger, då människor kanske träffats mer än vanligt, är många länder oroade för att smittan ska skena och på många håll har man nu infört striktare restriktioner. Frankrike har utegångsförbud mellan 20:00 och 06:00, och i vissa regioner börjar utegångsförbudet kl. 18:00. Grekiska myndigheter har beslutat om förlängd lockdown fram till 18 januari 2021. I flera länder har polisen fått ingripa för att skingra folksamlingar och upplösa fester.

Marseille

SkiStar inför nya försiktighetsåtgärder

Riksdagen antog nyligen en så kallad pandemilag. För SkiStars del påverkas i dagsläget inte driften av skidanläggningarna och utomhusmiljöerna utan håller öppet som vanligt med goda snöförhållanden i pisterna. Däremot blir det en del konsekvenser för vissa inomhusmiljöer. Framför allt innebär detta att alla värmestugor stängs, förutom stugor med servering.

MTRX punktligast mellan Stockholm och Göteborg 2020

MTRX var återigen punktligast på sträckan mellan Stockholm och Göteborg för helåret 2020, detta år med en rekordpunktlighet om 91 procent. Att MTRX konsekvent är den punktligaste aktören på sträckan är något som tydligt uppskattas av både privat- och affärsresenärer i bolagets kundundersökning. Jämförelsen gäller MTRX och SJs snabbtåg samt flygbolaget SAS som är de bolag som utan uppehåll trafikerat sträckan hela året.

First Camp storsatsar inför säsongen 2021

Campingkedjan First Camp storsatsar inför säsongen 2021. Strax före årsskiftet signerades förvärvet av Frigård camping på södra Jylland i Danmark, som blir kedjans 45:e destination. Dessutom görs stora investeringar i kedjans övriga campingar. Totalt uppgår investeringarna till cirka 130 miljoner SEK. First Camp påverkades negativt av covid-19-pandemin under 2020, men effekterna är betydligt mindre än för många andra aktörer i resebranschen. First Camps omsättning för 2020 väntas landa 15 till 20 procent lägre än 2019.

First Camp Åhus, Kristianstad, foto: First Camp

Pater Noster på listan över årtiondets bästa hotell i världen

Prisregnet och den internationella uppmärksamheten för Pater Nosters nyrenoverade hotell på Hamneskär i vattnen utanför Marstrand fortsätter. Vid årsskiftet utsåg brittiska The Telegraph Pater Noster till 2020 års mest spännande nyöppnade boende. Sommaren 2020 öppnade Pater Nosters nya ägare upp för boende i den gamla fyrmästarbostaden, som stått övergiven sedan 1977. Med hjälp av göteborgska designbyrån Stylt har bostaden inretts som om den fortfarande var bebodd.

veckans reflektion

Campingbranschen verkar klara sig ganska bra genom pandemin, vilket är en liten ljuspunkt i allt elände. Och det där hotellet verkar läckert! Vi minns när vi bodde i en fyr i Norge, supermysigt!

Missade du förra resenyheterna? Läs Nyårslöften 2021, ny riddare och digitalt friluftsliv

Prenumerera på vårt nyhetsbrev