Meny Stäng

Nya paketresor, nya sporthotell och ny flyglinje

Måndagar betyder som bekant resenyheter här på FREEDOMtravel. Åtminstone när vi inte är på resande fot själva, och det har vi ju inte varit på ett tag. Idag handlar det bland annat om nya paketresor, nya sporthotell och en ny flyglinje.

Företaget Acamp tar distansarbetet till en ny nivå

Nystartade Acamp blir, enligt ett pressmeddelande, först i Sverige med att erbjuda sina anställda ett mobilt kontor. Tillsammans med Tumbo Husvagnar och Husbilar har Acamp låtit utrusta ett kontor i en Sunlight Cliff 600, med allt som behövs för arbete under fullständig frihet och flexibilitet.

Acamps mobila kontor ger nya möjligheter att kombinera semester, resande och arbete. Företaget Acamp erbjuder en tjänst där du kan hitta och boka en plats att campa på som skiljer sig från de klassiska storskaliga alternativen, till exempel gårdar med mikrobryggerier eller guidade fisketurer.

Icehotel i Jukkasjärvi nyhet hos Ving

Ving presenterar nu en vinternyhet norr om polcirkeln – paketresor till Icehotel i Jukkasjärvi. Paketresorna erbjuds fredag-söndag från Stockholm under perioden februari-april och resan sker med SAS reguljärflyg till Kiruna. I paketen ingår två nätters boende (en natt i spektakulära isrum samt en natt i ett uppvärmt hotellrum), frukostbuffé, en kortare transfer och isskulptering. Önskas en fyrarätters ismeny, norrskenssafari och hundspann kan det läggas till vid bokningstillfället.

Icehotel, foto: Asaf Kliger 

Apollo öppnar två nya sporthotell under varumärket Playitas

Intresset för aktiva semestrar har ökat de senaste åren och Apollo förutspår att efterfrågan kommer att öka ännu mer efter corona. Därför lanserar Apollo nu ytterligare två koncepthotell under varumärket powered by Playitas. I sommar öppnar Sivota Retreat i Sivota på det grekiska fastlandet och Porto Myrina på ön Limnos. Båda hotellen kommer erbjuda välutrustade gym, crossfit, gruppträning, padel, tennisbanor, cykelcenter och vattensport. Dessutom läggs stor vikt vid komfort, hälsosam mat och fina badmöjligheter.

Wizz Air öppnar flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk

Det ungerska flygbolaget Wizz Air etablerar en direktlinje mellan Skellefteå och den polska staden Gdansk med start våren 2021. Flyglinjen kommer att trafikeras året om. Gdansk är en av Polens största och äldsta städer och en populär turistort med sin rika historia och vackra arkitektur. Här finns ett brett kulturliv, ett imponerande restaurangutbud, olika köpcenter samt flera fina stränder tack vare närheten till Östersjön.

Gdansk Neptun

Lollo & Bernie-produkter ska säljas på Matsmart.se

I dagarna släpps 350 000 produkter från Ving: leksaker och barnkläder med Lollo & Bernie-motiv, ut på Matsmart.se. En konsekvens av förra årets händelser är att många Lollo och Bernie-produkter förblivit osålda. För att inte låta några produkter gå till spillo har reseföretaget, som en del i sitt hållbarhetsarbete, inlett ett samarbete med Matsmart. Räddningen innebär att alla produkter som skulle sålts på Vings hotell nu hamnar på Matsmarts sajter i Sverige, Finland och Danmark.

Vattnet börjar frysa i Östersjön – åk hem i tid

När isen lägger sig i skärgården finns det några öar och bryggor dit det inte går att köra ordinarie trafik. Waxholmsbolaget uppmanar därför de personer som planerar att åka ut i skärgården att ställa in sin resa om den inte är nödvändig. Personer som är tillfälligt bosatta i skärgården uppmanas att följa väderleksrapporterna och att ta sig hem innan isen lägger sig. Det gäller särskilt de personer som befinner sig i den mellersta skärgården runt Husarö och Möja, där isen redan börjar breda ut sig.

Brygga vinter

Veckans reflektion

Distansarbete i husbil är smart, vi håller med Acamp om detta. Vi har länge använt husbilen som rullande kontor (och fritidshus förstås)!

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingkedja storsatsar och svenskt hotell toppar lista

Prenumerera på vårt nyhetsbrev