Meny Stäng

Ris & ros, Topp 9 och Matlagningsmaraton

Happy Friday! När jag skriver detta inlägg är det den sista dagen 2020, och när du läser det har 2021 hunnit börja. Vi bjuder på lite foton och händelser från vår vecka. Vi hoppas också – även om inget förstås kommer förändras i ett trollslag – på att situationen i världen ska bli bättre under det här året!

Julfirande med Peters söner

Denna jul skulle man ju umgås med så få som möjligt, men det är svårt att inte träffa några familjemedlemmar alls. Vi träffade båda Peters söner med deras respektive, under olika dagar. Fantastiskt roligt och trevligt! Den yngste sonen, Billie, kom på besök till oss i husbåten med deras 6 månader gamla dvärgpudel Nora. Så otroligt söt (och nervös för det mesta). Vi har absolut inte tid att ha hund, men vi har glatt anmält oss för att vara hundvakter!

Dvärgpudel

Långa promenader

Vad kan man göra dessa dagar? Vi promenerar och promenerar och promenerar. Det behövs, inte minst eftersom vi ätit väldigt mycket god mat under helgerna. Vi siktar på runt 12 000 steg per dag. Ibland går vi mot Sundbyberg eller Bromma, ibland mot Kungsholmen eller Stockholms City.

Stockholm

Matlagningsmaraton

Det vi framför allt satsat på dessa dagar är matlagning! Man ska ju inte träffa för många och man får inte resa. Vad kan man göra? Vi valde (nästan) bort julmaten och lagade istället lyxiga 3-rättersmiddagar med mycket skaldjur. Det var riktigt roligt att botanisera i recept och samtidigt fota och skriva för bloggen!

Peter

Planering för nyårsfirande

Vi har också träffat våra vänner Lennart och Beata, som vi inte sett på länge (och som för övrigt redan haft den där trista smittan som börjar på c). Vi möttes på en krog i Sumpan (där det inte är trångt) för att planera nyårets meny. Vi hade ingen aning om vart det hela skulle ta vägen, men det slutade med att vi bestämde oss för en massa smårätter och ingen huvudrätt. Vi återkommer förstås med rapport!

Ris och ros

När man har en (någorlunda) stor blogg får man utstå en hel del ris och ros . Vi får regelbundet både gnäll och fina kommentarer. De fina kommentarerna är mycket mer frekventa, men de gnälliga tar löjligt mycket energi. Självklart är det bra också med konstruktiv kritik (det kan vara väldigt värdefullt!), men det är inte alltid som syftet känns konstruktivt. Det vi vill säga är att de fina kommentarerna värmer oerhört och betyder enormt mycket för oss. Två från veckan:

Det är härligt med er blogg, jag har rest mycket under helgen. (—) När man slutar drömma så dör man lite. Tack för att ni skriver så mycket!

Flera av era tips ska vi testa när Covid försvunnit eller när vi blivit vaccinerade. Väldigt fint blogginlägg som vi tackar för.

fikon

Topp 9 på Instagram 2020

Vi laddade förresten ner våra ”Topp 9”-foton på Instagram från 2020, det vill säga de bilder som fått flest likes. Alla är från Sverige! Från vänster uppifrån:

  1. Kyrksjölötens naturreservat
  2. Läckö slott
  3. Trollhättan
  4. Sikhjälma, Tierp
  5. Pampas marina
  6. Pampas marina
  7. Dalsland
  8. Norrtälje
  9. Dalsland

Bäst denna vecka

Det bästa under veckan som varit är att vi träffat sönerna, och så förstås all fantastisk mat som vi lagat! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

På sätt och vis känns det lite tungt så här efter alla helger. Det är fortfarande grått och trist ute, och det finns inga resor att se fram emot ännu. Men det är ett nytt år och vi har lämnat pandemiåret 2020 bakom oss. Vad kan väl vara bättre?

Missade du förra Happy Friday? Läs Julafton, solsken och härliga 3-rättersmiddagar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev