Idag presenterar vi ett gästinlägg

De flesta av oss är ense om att flygandet är baksidan av att resa långa avstånd. Att flyga är inte bara dåligt för miljön, det är också oerhört tidskrävande, men framför allt tråkigt. Att tvingas sitta ned under omänskligt långa perioder, ofta inknökt bredvid någon du inte känner, är inte direkt det första vi tänker på när vi hör ordet solsemester, men det är trotts allt ett kriterium för att åtnjuta dem.

Lyckligtvis har vi genom modern teknologi, böcker och andra knep hittat sätt att roa oss på flyget. Att hitta någonting man verkligen tycker jättemycket om som kan utföras på flyget kan faktiskt omvandla upplevelsen till någonting roligt att se fram emot. Kanske en sista vilan inför en hektisk semester. Låt oss nu ta en snabbtitt på några saker du kan göra för att fördriva tiden på flyget.

Spela på nätet

Spel anses ganska vitt och brett vara det bästa sättet att fördriva tid på. Spel är utvecklade för att utnyttja din hjärnas belöningscentra och ge dig illusionen av att åstadkomma saker och ting. En av de bästa spelformerna att använda sig av för att fördriva tiden är hasardspel.

Oavsett om man är intresserad av poker, blackjack eller slots, är det nästan som en tidsmaskin när man verkligen kommer in i det. Sportsbetting fyller ungefär samma roll, med den väsentliga skillnaden att du här kräver ganska betydande förkunskaper för att kunna fatta rätt beslut. Du kan läsa mer om detta på Unibet Casino.

Läs en bok

Även om folk läser i allt mindre utsträckning, är det fortfarande ett utmärkt alternativ för att fördriva tiden. Det positiva med läsning är ju också att du faktiskt lär dig någonting. Det är en upplevelse som varken spel eller filmer kan ersätta. Om du är en riktigt storläsare kan du ju också variera vilken bok du läser under resans gång.

Under början av resan, då du har som mest energi, kanske det är bäst att läsa någonting krävande – kanske lite kurslitteratur eller någonting facklitterärt. I och med att du kommer närmre ditt färdmål kan du byta till någonting lite mer lättsamt som skönlitteratur. Läsning är en oerhörd bred aktivitet som kan inkludera i princip vilket ämne du än är intresserad av. Om du inte har med dig något annat läsmaterial, kan du ju alltid läsa nyheterna i stället!

Titta på en film

Om du känner för att koppla av en stund, är en film ett utmärkt alternativ. Det bästa rådet för någon som verkligen inte gillar att flyga är att titta på en film man sett tidigare och somna till den, helst med hörlurar isatta. Detta döljer störande ljud på resten av planet, samtidigt som det ger dig någonting att fokusera på.

Sedan har du ju också planets dova brummande och svaga vibrationer som är perfekta för att gunga dig till söms. Filmen är bara pricken över i:t. Ett annat filmalternativ är att helt enkelt ha ett supermaraton och få in så många filmer som möjligt på din flygresa. Att flyga kan vara mycket roligt om man vet hur man roar sig själv och fyller dötid.

Detta inlägg är ett gästinlägg. Observera att alla eventuella åsikter i artikeln är skribentens.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev