Meny Stäng

Husbilsresa till Ystad, massor av jobb och ”semester”

Från Uppland har vi, i ett relativt högt tempo, rört oss hela vägen ner till Ystad i Skåne. Att vara så här långt hemifrån känns i dessa tider nästan exotiskt. Det har varit mycket jobb den senaste veckan, men nu väntar ”semester”.

Vallonbruk och slott i Uppland

Vi har många gånger kört förbi vallonbruken i Uppland, bland annat på vägen till och från Peters mamma. Vi har länge tänkt att vi skulle besöka dem, och nu blev det äntligen av. Vi besökte framför allt tre större bruk, som vi skrivit om. Fantastiskt fina! Vi gjorde också ett snabbt stopp vid Skebobruk, som var fint men till stora delar privat.

I samma veva blev det det besök på två slott i Uppland. Vi kan varmt rekommendera besök och guidning på Salsta slott. Noors slott var charmigt, och i närheten hittade vi en fin ställplats.

Skebobruk i Uppland
Skebobruk i Uppland

Söderut i Sverige … och jobb

Efter vårt besök i Uppland har vi kört söderut i rasande fart. Vi stannade bland annat i Kalmar några dagar och just denna gång var det mest för att stå still och jobba. Jag (Helena) har hållit utbildningar hela veckan i mitt jobb som folkhälsovetare, och det har varit fullt upp.

Utöver det har vi jobbat med bloggen och med magasinet som vi ska ge ut i sommar. Nästa vecka har jag (Helena) tagit semester från jobbet för att bli klar med magasinet. Det närmar sig nämligen deadline! Så mycket ”semester” i vanlig bemärkelse blir det kanske inte, men jag ska i alla fall vara ledig från mitt folkhälsojobb.

Promenad i Kalmar

Framme i Ystad

Vi har sedan fortsatt till Ystad, och nu är vi framme vid denna sydliga destination i Sverige. Tänk att det i dessa tider nästan känns exotiskt att vara så här ”långt” hemifrån! Vi har ett uppdrag här, som vi snart kommer berätta mer om. Så länge passar vi förstås på att se oss runt på den här fina platsen. Har du kanske några Ystadstips? Berätta gärna!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är nog att vi fått en hel del jobb gjort, både med mitt folkhälsojobb och med FREEDOMtravels magasin. Under tiden har vi swischat förbi en massa spännande destinationer – några som vi kikat på och andra som vi snart hoppas kunna se mer av! Vad har varit bäst under din vecka?

Missade du förra Happy Friday? Läs Poddavsnitt, topplistor och … fast i gyttjan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev