Meny Stäng

Vi upptäcker Bulgarien – en tur längs Svarta havet

När du läser detta är vi på plats i Bulgarien, för en resa längs med Svarta havet. Detta är första utlandsresan på länge, och dessutom till ett land där vi aldrig har varit förut. Verkligen spännande!

Första utlandsresan på länge

Om vi inte ska räkna med att vi nyligen spenderade 90 minuter i Tyskland, eller att vi ännu mer nyligen vinkade till Åland, så är det längesedan vi var utomlands. Senaste ”ordentliga” utlandsresan var när vi i september 2020 tog husbilen till Polen och Tjeckien. Men nu är det alltså äntligen dags igen!

En vecka i Bulgarien

Vi har blivit inbjudna till en pressresa för att upptäcka Bulgarien, tillsammans med Christian från Matochresebloggen samt två norska bloggare. Vi har aldrig varit i Bulgarien förut, så detta blir verkligen en intressant och spännande upplevelse. Enligt programmet kommer vi besöka:

  • Nesebar – stad på Unescos världsarvslista
  • Aladzha Monastery – ett av Bulgariens bäst bevarade grottkloster
  • Varna – historisk stad vid Svarta havet, med romarlämningar och spa
  • Balchik – pittoreska ort med palats
  • Lighthouse Resort – golf- och sparesort
  • Cape Kaliakra – udde vid Svarta havet med grotta och fornlämningar
  • Sofia – huvudstaden, som bland annat bjuder på Unesco världsarv

Följ resan på Instagram

Vi brukar försöka blogga under våra resor, men när vi tittade på det späckade programmet insåg vi att det kommer bli svårt denna gång. Dagarna inleds med frukost vid 8-tiden och avslutas med middagar vid 20-tiden, och däremellan är programmet väldigt intensivt. Men, vi kommer uppdatera kontinuerligt på Instagram, så följ gärna resan där!

Vi heter @freedomtravelnews på Instagram. Och obs! Vi skriver alltid på svenska först (och därefter på engelska) även om det står på engelska i presentationstexten.

Vad händer på bloggen under veckan?

Vad händer på bloggen under veckan då, nu när vi inte hinner blogga från Bulgarien varje dag? Jo, vi har förberett och tidsinställt inlägg för hela veckan. Bland annat kommer du kunna läsa alla våra bästa tips om Ystad och Karlskrona!

Om Bulgarien här på bloggen

Vi planerar att komma med en liten hälsning från Bulgarien på fredagens ”Happy Friday”. Så fort vi kommer hem kommer vi förstås berätta mer om alla våra upplevelser i landet.

De två fotona från Bulgarien i detta inlägg är från bildbanken Pixabay, men snart kommer vi ha egna foton!

Har du varit i Bulgarien? Vilka platser besökte du och hur var din upplevelse? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev