Meny Stäng

Campingjätte ökar, bästa flygplatsen och hit vill svenskar flyga nu

Då var det måndag och resenyheter! Varje måndag presenterar vi 5-6 korta nyheter från pressmeddelanden vi fått, eller nosat upp, under veckan. Imorgon, tisdag, fortsätter vi rapporteringen från vår husbilsresa längs Sveriges västkust.

First Camps omsättning i juli +20% mot juli 2020 

Under 2020 tog First Camp, Skandinaviens största campingkedja med 40 destinationer i Sverige och 6 i Danmark, marknadsandelar tack vare investeringar och digitalisering. Intäkten för juli utvecklades starkt mot föregående år, men man ser ett minskat antal utländska gäster jämfört med 2019. Under juli steg First Camps intäkter med 20 procent jämfört med 2020, för samma antal destinationer. Jämfört med 2019 minskade intäkterna med endast en procent. Bokningsläget för augusti är starkt, +24 procent mot samma tidpunkt 2020 och +22 procent mot 2019.

Hagöns camping i Halmstad, foto: First Camp

Münchens flygplats har återigen röstats fram som Europas bästa

Münchens flygplats fortsätter att hålla en topplacering i europeisk ranking. Den årliga ”World Airport Awards”, som genomförs av det Londonbaserade institutet Skytrax, har återigen utsett Münchens flygplats till Europas bästa flygplats, utifrån en passagerarundersökning. I den globala rankningen får Münchens flygplats en ärofylld 6:e placering.

Münchens flygplats, foto: Flughafen München / Michael Fritz

Extremvärme i Sydeuropa

I södra Europa uppmäts det ena värmerekordet efter det andra. I Sicilien har man uppmätt 48,8 grader, vilket är ett nytt europeiskt rekord. I Spanien har man uppmätt nästa lika extrem hetta, med ett spanskt rekord på 47,2 grader. Dessutom rasar bränder på flera håll i södra Europa.

Hit vill svenskarna flyga just nu

I listan nedanför kan du se de mest sökta länderna hos Flygresor.se under perioden 5 augusti till 11 augusti 2021. Statistiken baseras på flygsökningar från Sverige.

  1. Spanien
  2. Turkiet
  3. Tyskland
  4. USA
  5. Sverige

Fem nya leder för stigcykling öppnas i Lofsdalen Fjällpark MTB

Den 13 augusti öppnades ytterligare fem leder för stigcykling i Lofsdalen Fjällpark MTB. Lofsdalen satsar under 2020 – 2022 på att skapa ett nytt aktivitetsområde för hela familjen med enastående placering mellan fjällen Hovärken och Digervålen, ca 800 meter över havet. Sedan tidigare finns fyra olika leder. I projektets slut under hösten 2022 ska totalt 20 km leder finnas i olika svårighetsgrader. 

Trädgårdsveckor på Sofiero

Från 16 augusti och fyra veckor framåt fylls slottsparken vid Sofiero i Helsingborg av extra mycket blomsterprakt när trädgårds- och tv-profilen John Taylor bjuder in till Trädgårdsveckor. I centrum står sex inspirations-trädgårdar. Sofieros Trädgårdsveckor är ett utflyktsmål för entusiasten, nybörjaren och den som bara vill njuta av parken i sin sensommarprakt. Café Glasverandan och bistron i Orangeriet håller öppet och erbjuder mat, fika och utsikt över Öresund.

Sofieros trädgårdar, foto: Tina Dalemo

Veckans reflektion

Man kan ju fundera över i vilken utsträckning rödlistning, extremhetta och bränder påverkar svenskars flygsökande …? Och vilket lustigt sammanträffande att det kom ett pressmeddelande från Sofiero just nu! Vi befinner oss i Helsingborg och har planerat att snart besöka Sofiero Slott och Slottsträdgård!

Missade du förra resenyheterna? Läs Nya charterlinjer – och svenska resmål som trendar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev