Meny Stäng

Nu upptäcker vi Sveriges västkust – med start i Skåne

Annons

Äntligen är vi på rull med husbilen igen! Denna gång planerar vi att upptäcka Sveriges västkust. Vi startar i Skåne och slingrar långsamt uppåt mot norska gränsen. Längs vägen räknar vi med att upptäcka massor av pärlor. Happy Friday!

Oväntat besök vid husbåten

Alla kan få oväntat besök, men när man bor i husbåt kan det gå lite annorlunda till. Peters son Robin och hans fru Alexandra kom förbi i … kanot! Vilken härlig överraskning!

Avfärd från husbåten – dags för husbilsresa

För oss var det sedan dags att packa över pick och pack från husbåten till husbilen. I år valde vi att vara hemma i båten under den mest intensiva högsäsongen, och det blev istället en ”försäsongsresa” och en ”eftersäsongsresa” med husbilen. Och nu var det alltså dags att påbörja eftersäsongsresan!

Vi har inte enbart semester när vi rullar med husbilen utan jobbar också. Det innebär att vi behöver ha allt möjligt med oss, inklusive skrivare, som fick transporteras från båten till bilen på Peters elcykel …

Skrivaren behöver vi bland annat för att skriva ut fraktsedlar för paket som skickas med webbshopen. För ja, vi har med oss lite av varje från webbutiken för att kunna leverera från husbilen!

Sedan var det bara att packa iordning husbilen, handla mat och fylla vatten. Det visade sig även att vi behövde fylla luft i däcken, för däcktrycket var lite för lågt.

Husbilsresa – västkusten med start i Skåne

Under vår ”försäsongsresa” fokuserade vi framför allt på Sveriges sydöstra och östra kust, mellan Kalmar och Skanör, med diverse instick in i landet. Nu har vi bestämt oss för att börja där vi slutade, kan man säga. Vi har kört ner mot Skåne, med några stopp på vägen:

Nu befinner vi oss på Skånes västra sida, och härifrån kommer vi långsamt slingra oss upp längs västkusten, och om vi hinner så tar vi oss hela vägen upp till den norska gränsen. Har du tips på smultronställen längs vägen? Hojta gärna!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vara på rull med husbilen igen! Det har varit lite strul och krångel med allt möjligt, men det är ändå så att ingenting går upp mot att ha flera veckors husbilsresa framför sig. Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer så blir det upptäckter längs Skånes västkust. Hoppas att du vill följa med här på bloggen! Du kan självklart också följa resan på Facebook på @freedomtravelnews och på Instagram på @freedomtravelnews.

Missade du förra Happy Friday? Läs Reseförberedelser och ny husbilsresa på gång

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev