Meny Stäng

Husvagn & husbilsmässa, höstlovsresor och nattåg till Tyskland

Just nu pågår en husvagns- och husbilsmässa på Elmia i Jönköping. Veckans övriga nyheter handlar bland annat om vart svenskarna reser på höstlovet, och om nya nattåg till Tyskland. Vi kör resenyheter här på FREEDOMtravel varje måndag. Vilken typ av resenyheter intresserar dig mest? Berätta gärna!

Nu pågår KABE och Adria Husvagn & Husbilsmässa

Just nu, 4-12 september, pågår KABE & Adria Husvagn & Husbilsmässa på Elmiamässan i Jönköping. Sammanlagt 123 fordon visas från KABE, Adria, Affinity och Sun Living. Dessutom visas fritidsprodukter från Kama Fritid.

Högt tryck på resor under höstlovet

Antalet resebokningar har ökat kraftigt, enligt TUI. Bolaget har lagt in extra flygavgångar under höstlovet och framåt för att möta efterfrågan.  Kanarieöarna och Cypern är populära resmål i höst. Även bokningarna av resor till vintern ökar kraftigt och förväntas vara tillbaka på normala nivåer från jul och framåt. Följande destinationer är mest bokade under höstlovet:

  1. Gran Canaria
  2. Cypern
  3. Teneriffa
  4. Lanzarote
  5. Kreta
Cypern

Halloweensatsningar på nöjesparkerna

Flera svenska nöjesparker laddar nu för fullt inför Halloween. Gröna Lund startar den 15 oktober och fyller under 16 dagar parken med onda väsen, fem skräckhus, sex olika tematiserade områden och skräckparader. Furuvik startar den 23 oktober med åtta dagar av ”mysrys”. De lanserar också skräckupplevelsen ”Horror Nights”, för besökare över 13 år. Kolmården fyller parken med mysrysiga upplevelser från den 16 oktober. Även de satsar på konceptet ”Horror Nights” för besökare från 13 år och uppåt.

SJ får förtroende att köra nattåg Stockholm-Hamburg

Nyligen meddelade Trafikverket att SJ vunnit upphandlingen om nattågstrafik Stockholm-Hamburg. Trafikstart sker under andra halvåret 2022. Nattågen kommer att annonseras som SJ EuroNight och blir en del av det nätverk av europeiska nattåg som efter många års tillbakagång nu växer och blir allt mer populära. Enligt den preliminära tidtabellen kommer nattåget att avgå Stockholm tidig kväll och anlända Hamburg mellan kl. 06 och 07.

Visit Sweden får förlängt förtroende att marknadsföra turistsverige mot svenskar

Regeringens förslag till höstbudget som lanserades den 3 september, indikerar 20 miljoner kronor till Visit Sweden, för att under 2022 fortsätta marknadsföra Sverige som besöksmål för såväl utländska som svenska målgrupper och bidra till återstart av den svenska besöksnäringen efter pandemin. Hur miljontillskottet ska användas är för tidigt att gå in på, men klart är att Visit Sweden kommer att bygga vidare på det Svemesteruppdrag som bolaget fick vid årsskiftet 2020-2021.

Viking Line öppnar bokningen till nya flaggskeppet Viking Glory

Nu släpper rederiet Viking Line biljetter till det klimatsmarta flaggskeppet Viking Glory. Fartyget som kommer i daglig trafik på linjen Stockholm-Mariehamn-Åbo i början av 2022 har kapacitet för 2 800 gäster med 17 olika hyttkategorier. Fartyget inreds i samarbete med svenska arkitektbyrån Koncept, som tidigare har inrett Copperhill Mountain Lodge i Åre och Haymarket by Scandic i Stockholm, och hytterna är utsmyckade av den åländske konstnären Jonas Wilén. Resor med avgång från 1 mars 2022 kan bokas från och med den 1 september 2021.

Seaside Double-hytt på fartyget Viking Glory, skissbild från Viking Line

Veckans reflektion

Nu när den stora Elmia Husvagn Husbil-mässan är inställd har KABE och Adria tagit chansen och ordnat en egen mässa. Hur blir det? Och vad visas? Vi är på plats och kollar in mässan, och rapporterar här på bloggen! Missa inte det!

Missade du förra resenyheterna? Läs Charter från Umeå, husdjur på hotell och förlängd avrådan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev