Meny Stäng

Äventyrlighet, fler Ryanair-linjer och 2022 års resmål

Annons

Vi är just nu på husbilsäventyr i det småländska Glasriket, och detta ska vi berätta om så snart vi bara hinner. Men först blir det resenyheter (och lite mer om härliga Tunisien). Idag kan du bland annat se vilka länder och städer som enligt svenskarna är 2022 års resmål. Håller du med, eller tror du på andra destinationer?

Corona har gjort svenskarna mindre äventyrliga

En enkätundersökning från HMD Global, som producerar alla Nokia-telefoner, visar på en minskad lust bland svenskarna att resa. 75 procent av de tillfrågade svenskarna beskrev sig före pandemin som äventyrliga, medan endast 62 procent beskriver sig som äventyrliga idag. 18 procent uppgav att de under en typisk månad vanligtvis inte ens lämnar staden där de bor. Undersökningen visar också att sju procent har avbrutit en resa på grund av att telefonen höll på att ta slut, samt att 39 procent själva bedömer att de inte kan hitta endast med en fysisk karta.

Ryanair expanderar på Arlanda – 12 nya linjer inför sommaren

Ryanair fortsätter att expandera och satsa på den svenska marknaden, och lanserar inför sommarsäsongen tio nya direktlinjer till destinationer inom Europa samt två inrikeslinjer till Luleå och Visby. De helt nya utrikeslinjerna går till Brindisi, Beziers, Korfu, Chania, Rom, Mallorca, Poznan, Venedig, Wroclaw och Zadar. Ryanair placerar totalt fyra flygplan på den nya basen och öppnar inom ett halvår totalt 35 nya linjer vilket ger över 140 avgångar från Arlanda per vecka.

Foto: Tony Danerhag, Swedavia

Östersjön får sitt första gym med yoga och virtuella motionspass

Allt fler vill satsa på sitt välbefinnande även under kryssningen. Därför bjuder nya fartyget Viking Glory passagerarna på ett helt nytt må bra-erbjudande med gym, yoga och spa när trafiken mellan Åbo och Stockholm inleds i mars 2022. Avdelningen Archipelago Spa & Wellness på Viking Glory blir Östersjöns första gym med virtuellt ledda motionspass och en yogasal med utsiktsfönster från golv till tak. Det finns också många andra spännande nyheter på detta fartyg, som kostat 190 miljoner euro att bygga, och snart förflyttas från Kina till Sverige.

Rovaniemi i finska Lappland gör sig redo för julöppningen 2021

Rovaniemi öppnar julsäsongen 2021 lördagen den 20 november i Santa Claus Village, polcirkeln. Rovaniemi Christmas Opening är ett årligt firande för att dela julstämning över hela världen. I år äger evenemanget rum den 20 november på det centrala torget i Santa Claus Village i Rovaniemi. De musikaliska föreställningen kan ses på plats eller online. Evenemanget sänds på Facebook LIVE på Visit Rovaniemi och börjar kl. 15.45 finsk tid (UTC +2).

Vinnarna i Destination 2022 har utsetts

Under branschmässan Travel News Market 2021 presenterade Travel News nästa års destinationer inom en rad olika kategorier. Det är svenska folket som i en undersökning berättat vart de vill resa och tävlingen gjordes i samarbete med Nordic Bench. Här är vinnarna:

Bästa budget resmål

  • Budget weekend: Prag, Budapest, Istanbul
  • Budget vecka: Turkiet, Montenegro, Bulgarien
  • Budget långresa: Thailand, Bali, Vietnam

Bästa trygga resmål

  • Trygg weekend: London, Barcelona, Rom
  • Trygg vecka: Mallorca, Kanarieöarna, Solkusten i Spanien
  • Trygg långresa: Maldiverna, Australien, Miami

Bästa premium resmål

  • Premium weekend: Paris, Barcelona, Rom
  • Premium vecka: Sardinien, Amalfikusten, Santorini
  • Premium långresa: Hawaii, Tokyo, Maldiverna
Sunny Beach i Bulgarien

Veckans reflektion

Bland vinnarna i Destination 2020 ser vi flera resmål som vi nyligen besökt och som vi gillade mycket, såsom Prag, Turkiet och Bulgarien. När det gäller att svenskarna blivit mindre äventyrliga så är det kanske sant, av naturliga skäl. Samtidigt tror vi att många blivit bra på näräventyr!

Missade du förra resenyheterna? Läs Thailand, julfirande och tillgänglighetspris

Prenumerera på vårt nyhetsbrev