Meny Stäng

Releasefest, mässa och resa till Glasriket

Den här veckan har vi både hunnit med en releasefest för ett nytt Viking Line-fartyg och en branschresemässa. Nu är det dags för husbilsresa till Glasriket. Det är alltid fullt upp. Happy Friday!

Releasefest för Viking Glory

I tisdags eftermiddag/kväll bjöd Viking Line in till releasefest för deras fartyg Viking Glory. Fartyget har under flera år byggts i Xiamen i Kina, och kommer verkligen bli något utöver rederiets vanliga båtar. Man har satsat stort på hållbarhet och miljöaspekter, men också på tidlös design och möjlighet till inglasade och uppvärmda utsiktsplatser.

Vi måste säga att vi blivit riktigt nyfikna på det här fartyget, som kommer sättas i trafik mellan Stockholm och Åbo i mars 2022. Releaseeventet bjöd på dekorativ plockmat från fartygets kockar.

Mark Levengood var moderator, och bjöd som brukligt på en hel del humor, med referenser till relationen mellan Finland och Sverige.

Lite senare underhöll också Lisa Nilsson, med en hel del välkända låtar.

Resemässa

Igår var vi på branschresemässan Travel News Market. Denna mässa brukar alltid vara ett bra sätt att mötas och knyta kontakter i branschen. Eftersom det även var fest på kvällen, så blir det inte så mycket reportage idag. Vi återkommer imorgon!

Husbilsresa till Glasriket

Vi har nu gett oss av på årets kanske sista husbilsresa. Vi ska nämligen upptäcka Glasriket i Småland, i samarbete med Glasriket. Detta är ett område som vi sett väldigt lite av, även om vi gjorde ett besök vid Granhults kyrka i somras. Vi har förstått att det finns väldigt mycket att upptäcka här – massor av glasbruk förstås, men också natur, älgparker, restauranger och allt möjligt annat.

Det ska bli extra spännande att uppleva området eftersom vi nyligen besökte en liknande turistdestination i ett annat land: Kristalldalen i Tjeckien. Vi kommer naturligtvis skriva om våra upplevelser här på FREEDOMtravel.se, men som vanligt kan det dröja några dagar innan rapporteringen kommer igång. Under tiden är du välkommen att följa på Instagram, på @freedomtravelnews. Och om du har några tips till Glasriket – berätta gärna!

Bäst denna vecka

Den här veckan har vi varit hemma, och vi måste säga att det har varit lite skönt att försöka komma ikapp med jobb och allt annat. Det har också varit roligt att gå igenom foton från den senaste resan till Tunisien – det är nästan som att uppleva resan en gång till! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Veckan som kommer ska husbilen få rulla, och det känns fantastiskt att få komma ut med FREEDOM igen. Vinka gärna om du ser oss på vägen!

Här på FREEDOMtravel.se kan du vänta dig reportage både från Tunisien och från Glasriket i Småland.

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma igen, covidtest och … planer för husbilstur

Prenumerera på vårt nyhetsbrev