Meny Stäng

Julstämning och julbord med mycket grönt

Annons

Julstämningen smyger sig på, och det är inte så dumt. Framför allt är det mysigt med all belysning som tänds upp överallt, mitt i mörka vintern. Vi har (tro det eller ej) julpyntat en aning, bjudit på julmat och njutit av ett juligt Stockholm.

Julgran, juleljus och adventskalender

För en gångs skull har vi lite julstämning här hemma i husbåten. Vi är inte så bra på sånt, men i år har vi julgran, juleljus och till och med en adventskalender, som vi fått av vår samarbetspartner Anna på Pufz. Vi har också julpyntat på bloggen, med artiklar om till exempel jultomten och udda jultraditioner.

Julbord med extra mycket grönt

Förra helgen fixade vi dessutom ett traditionellt julbord här i husbåten, men med lite extra mycket grönt. Gästerna som var här är nämligen muslimer, och äter inte fläskkött. De har bara bott ett fåtal månader i Sverige, så det var roligt att visa upp lite svenska traditioner, och det var också uppskattat tror vi.

Julbord utan fläskkött? Jodå, det går utmärkt! Det blev sill, kokt potatis, ägghalvor med olika röror, flera sorters lax, Janssons frestelse, köttbullar, lammkorv, rödbetssallad, Västerbottenostpaj, grönkålssallad med äpple och granatäppelkärnor, brysselkål, vörtbröd och ost. Och så förstås glögg, julmust, frukt och choklad!

Jul på stan

Det är juligt på stan också, vilket är trevligt! Den här mörka tiden är det fint med alla ljus som lyser upp, och inte minst är det härligt uppplyst på Centralen!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är nog att det börjar lacka mot jul. Vi har fortfarande mycket att göra, men det känns kanske lite, lite lugnare.

Vad har varit bäst under din vecka? Har du hunnit få till julstämning hemma ännu?

Veckan som kommer

Vi är hemma i husbåten just nu, och under veckan kommer en julig researtikel från en av våra gästskribenter. Själva kommer vi fortsätta plocka upp städer och platser som vi besökt under året – men som vi inte hunnit skriva om. ännu. Missa inte det!

Missade du förra Happy Friday? Läs Sightseeing i Stockholm och massor av god mat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev