Meny Stäng

Certifiering av campingar – och Sveriges bästa sommarstäder

Hoppas att veckan har startat fint för dig, oavsett om du har semester eller jobbar! Här kommer, som vanligt på måndagar, utvalda resenyheter från veckans skörd av pressmeddelanden. Håll till godo!

Resenärer utser Malmö C till Årets station

Många av Sveriges stationer har bristande information, kundservice och skyltning för resenärer. Konsumentorganisationen Resenärerna har kartlagt resenärservicen på över 400 stationer i Sverige och lanserar utmärkelsen Årets station. Resenärerna utser Malmö C på grund av att den är enkel att förstå både för den vana pendlaren, sällanresenären och turisten. Bland annat erbjuds möjlighet till personlig service och att kunna köpa biljett över disk.

SJ är åter lönsamt och investerar stort

En kraftigt ökad efterfrågan på klimatsmarta och bekväma tågresor gör att SJ kommit tillbaka till normala nivåer efter pandemin och är åter lönsamt efter två förlusttyngda år. Under kvartalet ökade resandet med 127 procent jämfört med samma period föregående år. Hela järnvägsbranschen är just nu påverkad av lokförarbrist och SJ startar lokförarutbildning i egen regi, för att öka antalet utbildade lokförare.

Visit Värmland lockar med unika boenden och upplevelser

Värmland erbjuder fantastisk natur med vidsträckta skogar, stora vatten att fiska i och flertalet sevärdheter längs vägen. Visit Värmland går nu ut och lockar med unika boenden och upplevelser. Du kan läsa mer på visitvarmland.com.

 • Timmerflotte på Klarälven
 • Vildmarksbyn Eden
 • Igloobåt med Yggdrasil Igoo Water Huts
 • Flytande stugor och boende i trädkronor i Naturbyn
 • Äventyrshusvagn på Värmland Camper
 • Lyxiga campingtält på Hippie Camp
 • Campingtält på flotte på Värmlandsgården
Yggdrasil Igoo Water Huts

Borås lanserar ”Boråspasset”

Borås TME har, tillsammans med populära besöksattraktioner i staden, utvecklat en app där boråsare och besökare enkelt och smidigt kan få familjeäventyret till ett förmånligt paketpris. Boråspasset ger ett rabatterat pris på åtta äventyr i Borås, är giltigt under åtta dagar och finns i två prisnivåer. Appen har namnet ”Hej Borås!” och finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Ny certifiering av Sveriges campingplatser

Nu lanserar SCR Svensk Camping en certifiering för Sveriges campingplatser. Certifieringen är ett komplement till den nationella klassificeringen och visar att campingplatsen möter förväntningar och krav från gäster, bransch och myndigheter. Skylten ”certifierad svensk campingplats” får endast sättas upp på anläggningar som vid en årlig genomgång uppfyller certifieringskraven. Certifieringen omfattar följande områden:

 • Hållbart företagande
 • Säkerhet
 • Gästrelationer
 • Regelverk och myndighetskrav

Sifo: Här är Sveriges bästa sommarstäder

Stockholm är Sveriges bästa sommarstad, enligt svenska folket, och fick 10 procent av rösterna. Strax bakom kommer Visby (9 %) och på tredje plats hittar vi Göteborg (6 %). Omröstningen har gjorts av Sifo på uppdrag av husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter. Här är topplistan:

veckans reflektion

Vilka härliga och mysiga boenden Visit Värmland presenterar! Om vi skulle byta ut husbilsboendet en natt skulle det gärna få vara till något sånt där läckert och naturnära boende!

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingbio på turné och oro i husbilsbranschen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev