Annons

Det är dags för en ny vecka igen och vi är redan framme i slutet av augusti. Det är inte klokt vad fort det går! Eftersom det är måndag blir det förstås resenyheter här på FREEDOMtravel. Håll till godo!

Elmia Husvagn Husbil tillbaka i september – intresset är stort

Efter två års uppehåll är det snart dags för Elmia Husvagn Husbil igen. ”Mycket kommer vara sig likt med hallar fyllda av campingfordon och vi räknar med storpublik 7-11 september”, säger mässansvarig Klas Brandt. Mässan i Jönköping är Nordens största branschmässa. I år kommer hallarna vara fyllda av hundratals husvagnar och husbilar. Dessutom blir det Oktoberfest, danskvällar och aktiviteter för barn. ”Nu är bokningen öppen för område 2 och där finns fortfarande möjlighet att boka in sig”, säger Klas Brandt.

Renault Hippie Caviar Motel visas i Hannover

Förra året presenterade Renault Hippie Caviar Hotel. Nu kommer Hippie Caviar Motel, byggd på nya Renault Kangoo E-Tech Electric – en campingbil för äventyrare som vill ut i naturen på ett hållbart sätt. Utställningsbilen är helt elektrisk och designad med återvunnet material. Hippie Caviar Motel har en räckvidd på 285 km och det tar bara 30 minuter att öka med 170 km. Motorprestandan är på 90 kW (120 hk) och drivs av ett batteripaket på 45 kWh som kan snabbladdas upp till 80 kW DC. Bilen kommer visas på IAA Transportation i Hannover den 19 september

Utsläppen från Viking Lines fartyg har minskat med en tredjedel på 15 år

Under de senaste 15 åren har Viking Line minskat koldioxidutsläppen från sina fartyg med nästan en tredjedel. Miljöinvesteringar har gjorts både i fartyg och i tekniken ombord. Viking Glory och Viking Grace har beredskap för att börja drivas med gröna bränslen, vilket möjliggör en rentav kolneutral trafik i framtiden. Den 25 augusti firades Östersjödagen, vilket Viking Line uppmärksammade genom att donera 30 000 euro från tax free-butikernas försäljning av plastkassar till John Nurminens Stiftelse.

Ny tidtabell och tillfällig destinationshamn för Åbofartyget Baltic Princess

Tallink Grupps fartyg Baltic Princess tidtabell och destinationshamn kommer att ändras tillfälligt från den 13 september 2022 till 31 mars 2023. Från 13 september kommer fartyget att trafikera mellan Kapellskär i Sverige och Åbo i Finland, med avgång i Kapellskär klockan 07:15. Kryssningstrafiken från Stockholm till Tallinn och Helsingfors fortsätter som vanligt, och kryssningstrafiken med Baltic Princess mellan Stockholm och Åbo kommer att återupptas under sommarsäsongen 2023.

Rysliga nyheter till Halloween på Kolmården

Mellan den 8 oktober och 6 november förvandlas Kolmården till en rysmysig plats med upplevelser för hela familjen. I år är parken ruskigare än någonsin med massor av nyheter såsom Skattgömman, UV-tunneln och Pumpania som blir ännu större samt Hospitalet och Ritualen, för de allra modigaste. Under fem kvällar efter att parken stängt sitt ordinarie Halloweenfirande, öppnas portarna på nytt för en mörkare upplevelse –Horror Nights – där skräcknivån är maxad i både skräckhus och tematiserade områden.

Mysrysigt Halloweenfirande på Furuvik

Även Furuvik satsar på Halloween. Mellan den 15 oktober och 5 november fylls parken med häxor, zombies och vättar. Nytt för i år är Pelle Svanslös-föreställningen ”Buuus eller Godis” som vänder sig till hela familjen. Dessutom väntar upplevelser som Den knasiga leksaksmakarenskelettjakt hos varulvarnaBarnhemmet och Zombie-Expressen. Under fyra kvällar efter att parken stängt sitt ordinarie Halloweenfirande, öppnas portarna på nytt och bjuder in till Horror Nights, som i år bjuder på nyheten Ön.  

Båtbranschen står stark trots orolig omvärld

Varje år skickar Sweboat ut en enkät till sina medlemmar, och numera även till företag som ställer ut på deras mässor, där man tar tempen på båtbranschen. De senaste två åren har varit exceptionella, det har sålts båtar som aldrig förr under pandemin. I år kan man se en normalisering av dessa rekordnivåer, men fortfarande vittnar merparten om en stark marknad. Många uttrycker också en lättnad över att varuförsörjningen åter är i balans, efter ett år av leveransförseningar.

Veckans reflektion

Nu är det snart dags för Elmia Husvagn Husbil igen. Kul! Det var ett bra tag sedan dess. Vi kommer förstås vara på plats, både med monter och föreläsningar. Ses vi där?

Missade du förra resenyheterna? Läs Hållbarhetspris och evenemang med fokus på mat och dryck

Prenumerera på vårt nyhetsbrev