Meny Stäng

Försiktiga husbilskunder, campingmodul och korvkompass

Annons

Denna måndag presenterar vi som vanligt resenyheter, med fokus på resor, turism och camping. Vill du veta ännu mer om vad som är nytt inom mobil fritid så är ett hett tips att spana in mässan ”Elmia Husvagn Husbil” som drar igång nu på onsdag.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stromma ser stark ”svemestertrend” under sommaren 2022

När sommaren 2022 summeras ser Stromma, som erbjuder upplevelser med buss och båt i Stockholm och Göteborg, att ”svemester”-trenden håller i sig. Resenärerna från USA, Ryssland och Asien har i praktiken försvunnit och inte återkommit till samma nivåer som innan pandemin. ”Glädjande nog har svenskarna upptäckt hur trevligt det är med båtutflykter och sevärdheter på hemmaplan”, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma.

Norwegian firar 20 år och över 300 miljoner passagerare

Norwegian firade den 1 september att det är exakt 20 år sedan bolaget började flyga. Sedan starten har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Norwegian har i dag över 4000 anställda. Huvudmarknaden är Norden med ett stort linjenät mellan Norden och resten av Europa. 20-årsjubileet firades på Oslo Gardermoen flygplats i samband med jubileumsflygningen till Bergen, exakt 20 år efter Norwegian allra första flygning.

Direktflyg till Kroatien från Norrköping och Jönköping

Nästa sommar kan du resa charter direkt till Split i Kroatien från Norrköping Airport och Jönköping Airport, med Ving. Till Kroatien kommer Ving att flyga med flygbolaget BRA, som man ingick ett samarbete med tidigare i somras. Från Norrköping kan du sommaren 2023 också flyga med Ving till Cypern, Mallorca och Rhodos. Från Jönköping kan du med samma bolag också flyga till Mallorca.

Makarska, Kroatien, foto: Ted Lindholm

Försiktiga husbilskunder och avvaktan inför Elmia-mässan

Augusti månads registreringssiffror visar en nedgång för både husvagnar och husbilar jämfört med föregående års siffror, enligt ett pressmeddelande från Husvagnsbranschens Riksförbund. Oroligt omvärldsläge, höga energipriser och oro för räntehöjningar tillsammans med fortsatta leveransproblem kan vara orsaker. Viss avvaktan hos kunderna märks också genom att de vill vänta in nästa års nyheter som premiärvisas på Elmia Husvagn Husbil med start 7 september.

Marco Polo-modul gör Mercedes nya T-Klass till campingbil

Så kallade micro-campers blir alltmer populära och i synnerhet bilar som kan växla uppgift mellan att vara vardagsbil och husbil. Med en ny Marco Polo-modul går det snabbt att göra om Mercedes-Benz nya kompakta T-Klass till campingbil med plats för två att sova, äta och laga mat. En säng på 2 x 1,5 m förvaras i bilens bagageutrymme, och viks framåt över baksätena när det är dags att sova. Längst bak kan man få en köksmodul som nås när bakluckan är uppfälld. Marco Polo-modulen kommer att ha säljstart i slutet av året.

Circle K presenterar unik korvkompass

Gillar du att ibland stanna på bilresan för en korv? Valet närmar sig och Circle K presenterar en undersökning via Kantar Sifo, som visar korvvanorna inom olika politiska partier. De har också tagit fram en korvkompass som kan ge ”guidning inför valet”. Så här skiljer sig korvvanorna mellan partierna:

  • Sverigedemokrater äter mest korv, helst chorizo eller grillkorv.
  • Moderater äter också mycket korv, helst chorizo eller grillkorv.
  • Kristdemokrater äter lika mycket korv som moderater, men fler per gång. Chorizo är favoriten.
  • Socialdemokrater äter lika mycket korv som moderater och kristdemokrater, men föredrar grillkorv.
  • Centerpartiet är ett mittenparti när det gäller korvvanor, och föredrar grillkorv.
  • Liberalerna är också ett mittenparti avseende korvvanor, men föredrar chorizo.
  • Vänsterpartister är lite mindre entusiastiska när det kommer till korv, och har med vegetarisk korv på topp 5-listan.
  • Miljöpartister är snarlika vänsterpartister när de kommer till korvvanor, men har ännu fler anhängare som inte äter korv alls.

Veckans reflektion

”Korvkompassen” ska väl inte tas så allvarligt, men lite intressant ändå att det verkar finns en viss partipolitisk koppling … I samband med det vill vi passa på att påminna om att använda din demokratiska rättighet, och gå och rösta!

Missade du förra resenyheterna? Läs Husbilsmässa, elektrisk hippiebil och rysliga nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev