Meny Stäng

Finnlines nya fartyg, retrofordon och sneakers för flygvärdinnor

Annons

Måndagar betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka kan vi bland annat berätta om Finnlines nya läckra fartyg, som kommer redan nästa år. Dessutom handlar det om retrofordon, silverturister och sneakers för flygvärdinnor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Finnlines presenterar nya läckra fartyg

I veckan presenterade Finnlines två nya fartyg i Superstarklassen, som en del av rederiets investeringsprogram om totalt 500 miljoner kronor. Det första sätts in på rutten Kapellskär–Långnäs–Naantali under hösten 2023. Fartygen får namnen Finnsirius and Finncanopus efter de starkast lysande stjärnorna på natthimlen.

De nya fartygen, som vart och ett rymmer 1100 passagerare, kommer att ha attraktiva restauranger, spaavdelning med finsk sauna, bekväma arbetsplatser och lounger samt omfattande shoppingytor. Man har också stort fokus på hållbarhet med bland annat ekologiska material och intelligent LED-belysning.

Eurowings satsar på vita sneakers för personalen

Från och med i höst kommer Eurowings för första gången kunna använda vita sneakers med flygbolagets logga till sin uniform. Besättningar inom Eurowings Europe med stopp på stationerna Stockholm, Mallorca, Prag, Salzburg och Pristina samt Eurowings Tyskland, ska prova att bära sneakers i kabinen. Eurowings vill även bidra till förändring i branschen och har därför startat en internationell diskussion om huruvida det är dags att byta höga klackar ombord mot sneakers.

ForSea reducerar CO2 utsläppen

ForSea fortsätter, enligt ett pressmeddelande, att bryta ny mark för hållbart resande. Under året har färjan Tycho Brahe fått samtliga batteripackar utbytta för att kunna lagra mer energi och fördubbla livslängden på batteripacken från 5 till 10 år. Med start i förra veckan seglar Tycho Brahe återigen med batteridrift och världens största batteripack. ForSea har härmed slutfört ännu ett stort projekt som innebär stora miljövinster för hela Öresundsregionen med minskat CO2-utsläpp med över 70 procent per år.

Tekniska museet visar retrofordon

När Tekniska museet öppnade utställningen Zero City tidigare i år var det framför allt framtidsstadens hållbara lösningar som stod i fokus. Nu kompletteras utställningen med en historisk djupdykning – 800 kvadratmeter – där mängder av fordon från 1890-talet och framåt visas upp. Dessutom välkomnar museet till höstlov med start den 29 november, med experiment, shower och forskarbesök.

Kanarieöarna vill locka ”silverturister”

Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål bland så kallade silverturister, det vill säga resenärer över 55 år. Orörd natur, ett behagligt klimat och säkerhet är några skäl till att välja just Kanarieöarna. Canary Islands Tourism presenterar nu en ny kampanj för att locka ännu fler silverturister. Kampanjen har en budget på 535 000 euro och kommer att pågå i en och en halv månad i Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike, Italien, Belgien och Nederländerna.

Tågbolag släpper julens biljetter

Många vill boka tågbiljetter för jul- och nyårshelgen. Tre tågbolag har släppt pressmeddelanden angående julens tågbiljetter:

  • FlixTrain har släppt sina jul- och nyårsbiljetter mellan Göteborg och Stockholm. Den nya tidtabellen gäller 11 december – 15 januari 2023.
  • SJ kommer att släppa biljetter för resor under perioden 11 december 2022 – 12 mars 2023 onsdagen den 9 november.
  • Tågbolaget MTRX har nu biljetter ute till försäljning för jul- och nyårshelgerna samt till och med 26 februari 2023. 

Spektakulärt hotell byggs mitt i Norrköping

När Clary House Hotel öppnar i Norrköping hösten 2025 lyfter hotellscenen i stan till en helt ny nivå – bokstavligt talat. Hotellet kommer bland annat vara utrustat med flera restauranger, skybar med himlen som tak, stort spa och avancerad design. Winn Hotel Group och Skanska har arbetet med projektet i flera år och har nu tecknat avtal om byggnationen som ligger 300 meter från Norrköpings planerade nya resecenter.

Veckans reflektion

Heja Eurowings! Nog måste det vara bättre att jobba i sneakers än i klackskor!? Dessutom kan det ju vara hur snyggt och coolt som helst!

Riktigt kul också med Finnlines nya snygga fartyg! Vi var på pressreleasen på Finlands ambassad i förra veckan och fartygen ser ut att bli riktigt läckra och trevliga. Dessa vill vi gärna åka med!

Missade du förra resenyheterna? Läs Nya ställplatser, resmål för hösten och bästa räkmackan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev