Då var det måndag igen och därmed resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi (Peter och Helena) på FREEDOMtravels redaktion har precis kommit hem från en härlig resa på Cypern, som vi snart berättar mer om. Under tiden blir det nyheter från rese-, turism- och campingbranschen!

First Camp växer i Danmark och Norge

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, fortsätter satsa i Danmark och Norge. I Danmark gör kedjan sitt tionde förvärv och i Norge sitt tredje. Kedjan har idag 61 destinationer i Sverige, Danmark och Norge och förvärvar nu Århus Camping på Jylland i Danmark samt Bø Camping i Norge. First Camp gick in i Norge under våren 2022 och har en stark ambition att växa kraftigt i Norge de närmaste åren och siktar på att ha minst ett tiotal destinationer i Norge inom tre-fem år.

Hit reser svenskarna över jul och nyår

Jul- och nyårsresorna närmar sig. Onlineresebyrån Travellink kan se en tydlig trend, där svenskarna drömmer om att bryta traditionen att fira med släkten och istället resa iväg till varmare breddgrader över julen. Statistiken visar att största resdagen är den 22 december och det är i Paris, London och Barcelona, som flest svenskar bokat för att fira jul och nyår. Hit reser de flesta svenskarna över jul och nyår:

  1. Paris
  2. London
  3. Stockholm
  4. Barcelona
  5. Amsterdam

Fyndläge för resor före jul

Jul- och nyårshelgen är en populär reseperiod, eftersom många behöver förhålla sig till skolans lov. För dig som inte är låst till denna period är det en god idé att resa i väg i december – men komma hem innan jul för extra billiga biljetter. De bästa priserna syns på resmål med stort utbud, till exempel vinterfavoriten Kanarieöarna. Det går att hitta resor till Gran Canaria och Teneriffa för under 3000 kronor per person inklusive flyg och boende om man reser innan jul. Detta skriver Ticket i ett pressmeddelande.

Nya Marknadsplatsen öppnar på Arlanda i sommar

Nya Arlanda tar form. Flera butiker är redo att öppna till sommaren då första delen av nya Marknadsplatsen ska stå klar tillsammans med en stor modern säkerhetskontroll. Bland annat flyttar flera kända svenska varumärken in och det blir även ett helt nytt presentkoncept med fokus på ett nordiskt utbud. Dessutom butiker för friluftsliv, elektronik och mycket mer samtidigt som taxfreebutiken får en helt ny större yta.

Sagojul på Kolmården har öppnat

Den 26 november öppnade Sagojul på Kolmården – en gnistrande magisk vintervärld fylld av julkänsla och äventyr för hela familjen. Här får barnen träffa tomten, besöka trollen i Trollskogen och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping där det i år finns en helt ny skridskobana. I år finns flera nyheter såsom en ny isbana för skridskoåkning och en ny specialskriven Bamseteater. Sagojul håller öppet alla fyra adventshelger kl. 10-18 samt alla dagar mellan 27 december och 8 januari.

Björnbärssill och vildgåspaté – nyheter på Tyrols julbord

Nyligen var det premiär för Tyrols julbord där det dukas upp läckra delikatesser från de norrländska vidderna för 39:e året i rad. Enligt traditionen återfinns klassiska rätter som björnköttbullar, souvasbakad lax och åkerbärsglass, men varje år tar kockarna även fram nya spännande maträtter. Bland nyheterna i år hittar vi exempelvis björnbärssill, älgsalami, vildgåspaté och kardemummaglass. Men vill man knipa en plats till årets julbord måste man passa på, över 15 000 biljetter är redan bokade.

Veckans reflektion

Vi, som precis varit på Cypern, kan intyga att det är härligt att resa till solen den här tiden på året! Om man är hemma är det väl inte så dumt att pigga upp sig med sagojul eller julbord. Tyrols julbord verkar spännande, men efter en knapp vecka på Cypern behöver vi hålla lite diet … haha.

Missade du förra resenyheterna? Läs Soloresor, kryssningar och julevenemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev