Meny Stäng

Vardag och drömmar om drömresor

Just nu känns vardagen lite januarigrå, men drömma om drömresor kan man ju göra ändå! Här kommer några tankar och foton från vår vecka. Önskar en riktigt fin fredag och helg!

Att drömma om drömresor

Just nu känns det som att våra Instagram- och Facebook-flöden är översvämmade av bilder och filmklipp från vänner, bekanta och bloggare som befinner sig på exotiska resmål. Vi ser ständiga uppdateringar från Thailand, Vietnam, Indonesien, Sydafrika, Seychellerna, Mauritius och andra spännande platser. Det verkar som att trenden med ”drömresor” verkligen är här!

Har du upplevt samma sak, att människor du känner postar uppdateringar från Asien eller Afrika? Eller är du kanske till och med själv iväg på en långväga resa?

Det kan också vara så att vi lägger märke till dessa uppdateringar lite extra eftersom vi själva håller på att planera inför vår långa resa till Filippinerna. I helgen kommer vi skriva och berätta lite mer om förberedelserna!

Zanzibar
Gammal bild från ett drömresmål – Zanzibar!

Promenader (och ärenden)

Själva befinner vi oss för närvarande hemma i Stockholm. Just nu är det vardag som gäller, med jobb vid datorerna, möten och dagliga promenader. Det har också blivit en hel del ärenden som har att göra med vår långresa, men som sagt, det berättar vi snart mer om.

Så länge bjuder vi på några foton, från två favoritfotoobjekt under våra promenader: Stockholm sett från Karlbergs slott, samt Karlbergs slott sett från motsatta sidan.

Tv-serier och fruktfrossa

Vi försöker också jobba på lite bättre rutiner med bra mat, mer grönsaker och frukt, mindre alkohol och försiktig träning. Det borde man ju bli superpigg av, eller hur? Konstigt nog är vi snarare supertrötta … Vi får se när det ger sig!

På kvällarna brukar vi just nu se på TV-serier (och äta frukt). Vi har precis sett den svenska serien ”Heder” vilket, förutom att den var underhållande, var lite kul eftersom många scener är inspelade i vårt närområde. Flera scener utspelade sig till exempel vid vår T-banestation (Västra skogen) samt i Pampas marina, där vi bor. Och ja, även vår husbåt skymtade!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är nog att det börjar ordna sig med olika förberedelser inför resan till Filippinerna!

Din tur … Vad kan du lyfta fram som positivt från veckan?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer fortsätter vi att hänga i Stockholm. Vi har ett event inbokat och därefter närmar sig en resa till Vorarlberg i Österrike. Här på freedomtravel.se kommer det bland annat handla om några fantastiska sevärdheter vi besökte i Tyskland i somras. Hoppas att du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs Libanesiskt, nyårsfirande och … hej vardag!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev