Annons

Det är måndag och vi önskar alla läsare en fin vecka! Vi har som vanligt grävt djupt bland veckans pressmeddelanden om nyheter inom rese-, turism- och campingbranschen. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fler bokar resor inför sommaren 2023

Bokningarna av sommarresor har ökat med hela 25 procent jämfört med sommaren 2019. Detta enligt de senaste siffrorna från Ticket. Efter tre tuffa år för reseindustrin på grund av pandemi, stängda gränser och flygplatskaos så ser det nu ut som att branschen har medvind igen och att svenskarnas reslust är tillbaka i full styrka. I Tickets senaste Sifo-undersökning uppger hela 43 procent att de planerar en semesterresa utomlands i sommar. Mest eftertraktade sommardestinationerna:

  1. Mallorca
  2. Malaga
  3. Alicante
  4. Split
  5. Kreta
Cala Llombards beach på Mallorca, Spanien

Ny buffémeny med Street food-tema på Tallink Silja

Inför vår- och sommarsäsongen lanserar nu Tallink Silja en ny buffémeny ombord på alla fartyg. Temabordet är Street food med asiatiska och sydamerikanska favoriter såsom sushi, tacos, paella och baos. Inspirationen kommer från kök runt om i världen. I år har mer fokus lagts på grönsaker och veganska rätter, och närproducerade råvaror spelar en central roll. Utöver temabordet innehåller buffén ett brett utbud av skaldjur, fisk- och kötträtter, ostbricka, vegetariska och veganska alternativ samt en separat barnmeny.

Happie Camp öppnar glampingkedja i Småland

Efter att ha varit verksamma i Värmland i fem år expanderar nu Happie Camp sitt koncept till Småland. Happie Camp är ett nätverk av tält placerade på avskilda och annars svårtillgängliga platser omgivna av vacker natur. Tälten bokas per natt och allt du behöver för en bekväm vistelse i skogen finns på plats, inklusive ett speciellt framtaget matpaket anpassat för utekök. För säsongen 2023 reser Happie Camp nu tält på två nya platser, i närheten av Store Mosse Nationalpark och Åsnens Nationalpark.

ForSea satte nytt rekord under påsken

Under påsken tar gärna svenska och danska resenärer färjan mellan Helsingborg och Helsingör − så även denna påsk. ForSea hade i år den bästa påsken någonsin sedan öppningen av Öresundsbron. Hela 78 616 svenska och danska landgångsresenärer tog färjan över Öresund under påskdagarna. Detta är en ökning med nästan 10 procent jämfört med påsken 2022 och den bästa påsken sedan 1996 – alltså innan Öresundsbron förändrade resvanorna i regionen.

Näsby Slott lanserar ny minibar – för hundar

Näsby Slott i Täby har länge varit en hundvänlig destination där hunden alltid är välkommen, både på hotellrummen och i salongerna. Nu lanserar Näsby Slott en minibar för deras fyrbenta besökare som innehåller godsaker som kakor, bitar av hamburgare, klubba, hundens eget schampo och balsam samt såklart hundöl. Slottet som också kallas Stockholms boutiqueslott erbjuder också vinkvällar, After Work och hemliga gästspel i den egna restaurangen Lilla Slottskrogen.

Henry har checkat in på Näsby slott

Veckans reflektion

Kul att se att Split är uppe på topplistan! Denna historiska stad är verkligen en av våra favoriter i Kroatien, samtidigt som den passar perfekt som utgångspunkt till olika öar i den kroatiska skärgården.

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingjätte, besöksrekord och flygstatistik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev