Meny Stäng

Film nummer 7 – och en intensiv vecka i Sverige

Vilken vecka! När man kommer hem till Sverige efter tre månader utomlands är det mycket som ska göras – och många man vill träffa – på en gång. Vi har haft fullt upp kan vi säga. Happy Friday!

Film nummer 7 från Filippinerna

Vi måste börja med att visa film nummer 7 från Filippinerna, från fantastiskt vackra Coron och härliga Boracay. Alla artiklar och alla filmer finns nu samlade på vår sida om resmål i Filippinerna, som du alltid kan hitta via menyn.

En kväll med Greklandsinspo

Samma dag som vi landade i Stockholm var vi inbjudna till ett event om Grekland. Vi cyklade dit, och även om vi var totalt jetlaggade så var det fantastiskt roligt att träffa både samarbetspartners och reseskribentvänner, som vi inte sett på länge.

Pavlos Mourmas, från Visit Greece, hälsade alla välkomna

Det blev också en hel del inspiration från olika regioner, vilket passade oss utmärkt, eftersom vi planerar att resa till Grekland i år.

På slutet av kvällen drogs några vinnare som vann några nätter på olika hotell i Grekland. Hur det gick för oss? Både Peters och mitt (Helenas) visitkort drogs i skålen så vi vann två gånger. Vi som aldrig brukar vinna någonting alls, helt otroligt!

Så, nu har vi till och med några hotellnätter fixade i Grekland. Vi ser verkligen fram emot att upptäcka Grekland i år! Om du letar Greklandsinspiration redan nu kan du läsa ”Allt du vill ha är Grekland”, som vi publicerat i samarbete med Visit Greece.

Vi har hämtat husbilen

En annan sak vi gjort denna första vecka i Sverige är att vi hämtat husbilen från vinterförvaringen. Riktigt härligt att se vår FREEDOM igen! Vi trivs verkligen i husbilen och det ska bli mysigt att åka husbil igen. Först måste vi fixa några saker, bland annat skaffa nya däck och lösa några saker som krånglar. Vi återkommer om detta!

FREEDOM stod snällt och väntade på oss i vintergaraget

Matfrossa

Efter tre månader i Filippinerna har vi saknat en del typer av mat. En av de första sakerna vi handlade när vi kom hem var … goda ostar!

Dessutom köpte vi räkor. Vi har ätit skaldjur i Filippinerna också, men räkor smakar ju inte alls likadant i Asien. Oj, så gott att frossa i detta!

Nyhetsbrev

Ett val som kan tyckas lite mer udda är att vi lagade fisk med ris en dag. Har vi inte fått nog av just fisk och ris? Jo kanske, men seabream tillsammans med ris, kall citrussås och lättkokt broccoli är en favorit. Oj, så gott!

Brunch på Sundby Gård

Min (Helenas) mamma fyllde nyligen år och min bror bjöd in familjen på brunch på Sundby Gård, som ligger fint vid sjön Orlången i Huddinge. Det var väldigt trevligt och roligt att träffa familjen igen!

Dessutom blev det ännu mer härlig matfrossa! Brunchen på Sundby Gård är både god och snyggt upplagd. Här hittade vi ännu mer goda ostar …

Men också sånt som gravad forell, snittar med räkor, pocherade ägg, Ceasarsallad, rödbetor med getost och en massa annat gott. För att inte tala om kladdkaka och rabarberpaj med vaniljsås … Mums!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är riktigt skönt att vara hemma i Sverige igen. Vi är glada för friskheten i luften, för att solen skiner, för att husbåten mår bra och för att vi kunnat hämta husbilen. Och så är det förstås roligt att ha kunnat träffa både familj och ett gäng skribentvänner!

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Om allt går som tänkt så åker vi snart med våra vänner Lennart och Beata till deras lantställe på ön Ringsö i Mälaren. Sedan blir det fix med husbilen och så småningom planerar vi att rulla iväg med den – till att börja med i Sverige.

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig en blandning av reportage – om husbygget på Ringsö, om husbilen, om Afrika (gästskribent) och annat …

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma i Stockholm igen – efter 3 månader i Filippinerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev