Meny Stäng

Att besöka Skärså fiskeläge – en pärla i Hälsingland

Annons

Hur är det att besöka Skärså fiskeläge i Hälsingland? Denna plats är en riktig liten pärla, med fantastiskt pittoreska vyer och möjlighet att äta på fiskrestaurangen Albertina. Dessutom: rökeri, lanthandel, museum och mycket mer!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Skärså fiskeläge

Skärså fiskeläge erbjuder en miljö med små röda trähus och härlig utsikt över vattnet. Här gjorde vi ett stopp, med lunch, vilket blev fantastiskt trevligt.

Att besöka Skärså fiskeläge i Hälsingland

Skärså ligger vid hälsingekusten, cirka 11 kilometer norr om Söderhamn.

Skärså fiskeläge – en fantastisk miljö

Först och främst erbjuder Skärså fiskeläge en fantastiskt härlig miljö. De röda stugorna och båthusen ligger pittoreskt vid vattnet, omgivna av bryggor och båtar.

Att besöka Skärså fiskeläge i Hälsingland

Det är mysigt bara att strosa runt bland husen, och det är svårt att sluta fotografera. Detta är verkligen en svensk idyll!

Att besöka Skärså fiskeläge

Du kan besöka Skärså fiskeläge med bil, eller med båt, och du kan förvänta dig ett riktigt trevligt besök. Om du kommer hit på högsäsong kan du dessutom vänta dig att en del håller öppet, såsom restaurang, butiker och museum.

Att besöka Skärså fiskeläge i Hälsingland
Fågelunge
Att besöka Skärså fiskeläge i Hälsingland

Restaurang Albertina

En av höjdpunkterna i Skärså är utan tvekan Restaurang Albertina. Eftersom vi är på resande fot under lång tid begränsar vi vårt “uteätande”, och de absolut flesta måltiderna äter vi i husbilen. Men vissa restauranger vill man ju verkligen prova, och Restaurang Albertina var en sådan!

Restaurang Albertina

mycket gott på menyn! Mestadels fisk och skaldjur, men också annat.

Restaurang Albertina

Vi valde musslor med pommes frites. Oj, så gott! Brödet som serverades till var i tristaste laget, men musslorna, såsen och aiolin var … mums! Mycket gott!

Restaurang Albertina

Vi provade också en Skärså Lager, som faktiskt produceras på restaurangen. Denna gillade vi mycket! Dessutom är miljön fantastisk och servicen var superbra!

Restaurang Albertina

Att besöka Skärså – fiskbutik, lanthandel och museum

Det finns också en hel del annat att göra när du ska besöka Skärså. Om du gillar fisk ska du förstås besöka fiskbutiken/rökeriet. Butiken har öppet dagligen under den mest intensiva sommarperioden, och under vissa andra tider kan du handla på egen hand, från kylskåp, och betala med swish.

Missa heller inte mysiga Glasstantens lanthandel! Här kan du köpa både glass och delikatesser, och dessutom få broschyrer och info om området. Ett måste-stopp när du är i Skärså!

Glasstantens lanthandel

Mitt emot Restaurang Albertina hittar du dessutom hantverksbutik och museum, i ett. I butiken hittar du bland annat hantverk av keramik, trä och textil.

Så ljuvt att göra ingenting och sedan FIKA efteråt!

Museet visar upp sånt som har med sjöfart och skärgårdsliv att göra.

Dessutom finns ännu mer att se och göra. Under högsäsong finns ibland en glasblåsare på plats. Det är också möjligt att boka båttaxi, och om man är en grupp kan man boka en tur till ön Rönnskär. Ibland, främst under högsäsong, kan det också vara möjligt att hyra kajak.

lupiner

Att besöka Skärså – var kan man bo eller stå med husbilen?

Vill du bo kvar i Skärså över natten? Skärså naturcamping har platser för husbil och husvagn, och man kan även hyra stuga. Vi såg även ett gäng husbilar på parkeringen i Skärså, och eftersom vi inte såg någon förbudsskylt gissar vi att det är vanligt att övernatta här.

Husbilar på parkering

Mer att se och göra i närheten

Inte långt från Skärså fiskeläge hittar du Söderhamn, där du bland annat hittar caféer och flygmuseum samt Stenö Havsbad & Camping. Norr om Skärså kan du upptäcka Hudiksvall med den fina halvön Hornslandet och fiskeläget Kuggören.

Stenö Havsbad & Camping i Söderhamn

Har du besökt Skärså fiskeläge?

Har du besökt Skärså fiskeläge i Hälsingland? Hur var din upplevelse? Berätta gärna!

Fakta om Skärså fiskeläge

  • Landskap: Hälsingland
  • Län: Gävleborgs län
  • Kommun: Söderhamns kommun
  • Distrikt: Norrala distrikt
  • Läge: Vid hälsingekusten, cirka 11 kilometer norr om Söderhamn.
  • Invånare: Drygt 100, och betydligt fler på sommaren.
  • Boende: Camping och gästhamn finns.
  • Aktiviteter: Restaurang Albertina, fiskrökeri, hantverksbutik, museum, glashytta, glasskiosk/lanthandel, badplats med mera.
  • Läs mer: Du hittar mer information om fiskeläget på Söderhamns webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev