Meny Stäng

Stenö Havsbad & Camping i Söderhamn – ett trevligt besök

Annons

Hur är det att besöka Stenö Havsbad & Camping i Söderhamn? Vi hade två riktigt fina dagar här, vid kusten i Hälsingland, och vill verkligen berätta om denna härliga plats.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stenö Havsbad & Camping

Stenö Havsbad & Camping är en naturskön campingplats, som samtidigt känns lite som en lokal samlingspunkt. Hit kommer både turister och lokalbor för att sola och bada, göra utomhusaktiviteter, äta på restaurang och umgås.

Stenö Havsbad & Camping ligger vid kusten, cirka 15 minuter med bil från centrala Söderhamn i Hälsingland.

Att besöka Stenö Havsbad & Camping – husbil, husvagn, tält, stuga

Vi besökte Stenö Havsbad & Camping med vår husbil, och eftersom det fortfarande är lite försäsong så fanns det gott om platser. Vi valde en fin plats med trädäck, och utsikt över vattnet. Här njöt vi av fina (om än lite kyliga!) kvällar och vi tog till och med tillfället i akt och körde ett träningspass på våra yogamattor.

Eftersom det är försäsong så fanns det många lediga platser, men ändå relativt många husbilar.

Att besöka Stenö Havsbad & camping

Naturligtvis kan man också komma hit med husvagn eller tält, eller boka stuga. Det finns sammanlagt runt 190 elplatser för husbil/husvagn, och därutöver stugor samt tältplatser.

Att besöka Stenö Havsbad & camping

Stenö Havsbad & Camping – en campingplats som utvecklas

Vi fick en trevlig pratstund med Carina, som är chef på kommunens skärgårdsenhet och Siv, som är teamledare på campingen. Båda berättade entusiastiskt om sitt arbete, som naturligtvis kantas av utmaningar, men inte minst av framåtanda, optimism och massor av kreativa idéer.

Att besöka Stenö Havsbad & camping
Carina och Siv, på Stenö Havsbad & Camping

För en tid sedan började kommunen satsa på upprustning av Stenö Havsbad & Camping, och det går inte att tvivla på glädjen inför detta. Det blir snart nya servicehus, och redan i sommar kommer en helt ny restaurangbyggnad. Nästa år blir det ny reception och ny butik, som är vinterbonad. Det händer grejor på den här campingen!

Hur är det att besöka Stenö Havsbad & Camping med en funktionsnedsättning då? Jag (Helena), som tidigare i livet jobbat som tillgänglighetsstrateg, blir ju så glad när jag får höra att man jobbar aktivt med de här frågorna. Bland annat finns tillgänglighetsramp i vattnet under badsäsong, tillgänglig parkering och tillgängliga toaletter.

Aktiviteter på Stenö Havsbad & Camping

Så, vad kan man göra på Stenö Havsbad & Camping? Många som kommer hit på sommaren kommer för att njuta av sol och bad vid de fina sandstränderna.

Det finns flera bryggor, inklusive en tillgänglighetsanpassad ramp ner i vattnet. Dessutom finns en bastu, som kan användas året runt. Det är också fint att bara promenera längs med vattnet, medan man tittar på speglingarna och svanarna …!

Att besöka Stenö Havsbad & camping

Det finns också massor av andra aktiviteter. Man kan spela äventyrsgolf eller padel, eller kanske hyra trampbil, cykel, kanot, trampbåt eller SUP (Stand Up Paddle-board). På vintern anordnas en skridskobana på isen, för ja, detta är ju en året runt-öppen camping!

Under högsäsong finns också ett intensivt program med olika aktiviteter. Det är allt från skattjakt, barnklubb och After Beach för de minsta, till aktiviteter för den äldre målgruppen, med till exempel bingo, tipspromenad och marknad.

Stenö Havsbad & Camping ligger mycket naturnära och vackert. Här finns också naturreservat med fåglar och vandringsleder. För den som vill finns en cykelled, Sågverkstrampet, som tar en hela vägen in till Söderhamn.

Mer att se och göra i närheten

Så, vad kan man se och göra i närheten av Stenö Havsbad & Camping då? Du vill förstås spana in staden Söderhamn, där du bland annat kan se tornet Oscarsborg, fika på mysiga Café Rådis och besöka flygmuseet. I närområdet vill du kanske upptäcka Hälsingegården Erik-Anders (ett Unescoarv!) och fantastiska Skärså, med restaurang Albertina.

Oscarsborg
Oscarsborg i Söderhamn

Har du besökt Stenö Havsbad & Camping?

Har du haft möjlighet att besöka Stenö Havsbad & Camping? Har du varit i Söderhamn? Hur var din upplevelse?

Fakta om Stenö Havsbad & Camping

 • Landskap: Hälsingland
 • Län: Gävleborgs län
 • Kommun: Söderhamns kommun
 • Adress: Stenövägen 130, Sandarne
 • Läge: Campingen ligger på en halvö, längs den fina Jungfrukusten, strax utanför centrala Söderhamn.

Att besöka Stenö Havsbad & Camping – bra att veta

 • Öppettider: Du kan besöka Stenö Havsbad & Camping året runt. Vissa aktiviteter arrangeras endast under högsäsong.
 • Boende: Boende finns för husbil, husvagn och tält samt i stugor av olika storlek. Det finns också en gästhamn.
 • Service: El, servicehus med toaletter och duschar, sophantering, tömning av grå-och svartvatten, påfyllning av färskvatten, tvättstuga, kök, butik och reception.
 • Matservering: En ny restaurang byggs just nu. Det kommer finnas allt från finare havsmat till enklare foodtrucks med korv, våfflor med mera.
 • Aktiviteter: Bastu, uthyrning av båt, uthyrning av kanot/kajak/SUP, fiske, vandringsleder, äventyrsgolf, padel, boule med mera.
 • För barn: Barnklubb, aktivitetspunkten (låna olika saker för lek), uthyrning av trampbil, uthyrning av trampbåt, lekpark, Skattjakten med mera.
 • Tillgänglighet: Campingen jobbar aktivt för att vara tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Det finns tillgänglighetsramp i vattnet under badsäsong, tillgänglighetsanpassad omklädningsbod, möjlighet att låna hippocamper (badrullstol), tillgänglig parkering, tillgänglig toalett med mera.
 • Läs mer: Du hittar mer information om Stenö havsbad på campingens hemsida.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev