Menü Schließen

Schlimmer als ein Krimi - das verschwundene Flugzeug

Mehr als eine Woche ist seit dem Verschwinden des Flugzeugs MH370 auf dem Weg von Kuala Lumpur nach Peking vergangen. Zunächst dachte man, dass das Flugzeug bald irgendwo abgestürzt gefunden werden würde, aber stattdessen verging die Zeit, und jeden Tag werden die Nachrichten mit Spekulationen überschwemmt.

Hur kan ett flygplan försvinna?

Idag skriver DN att piloterna utreds och enligt Aftonbladet kan planet kanske till och med kan finnas på marken någonstans. Samtidigt frågar sig alla samma sak: Hur kan ett så stort flygplan, med så många människor, bara försvinna? Har vi inte massvis med möjligheter för teknisk övervakning idag?

Värre än på film

Om någon hade skrivit en thriller med den här intrigen hade man ju tyckt att det var spännande, men lite osannolikt. ”Ok, bra film, men knappast realistiskt”, liksom. Men som vanligt överträffas dikten av verkligheten. Det vi inte ens klarar av att fantisera ihop, det händer på riktigt. Nu hoppas man ju att de löser den här gåtan innan tiden suddar igen alla spår. Vad tror du har hänt? Får såna här händelser dig att bli flygrädd?

Flygplatsen i Kuala Lumpur
Flygplatsen i Kuala Lumpur

Lesen Sie mehr: Ist es so sicher zu fliegen?

Abonnieren Sie unseren Newsletter