Menü Schließen

Vor Ort in Piteå - für Stora Nolia 2016

Advertisement

Wir sind jetzt in Piteå und bereit für die Stora Nolia Messe, die morgen beginnt. Die Fahrt hat zwei Tage gedauert, und wir hatten die ganze Zeit über die nette Gesellschaft von Wohnmobilfreunden. Wir übernachteten in Örnsköldsvik und fuhren ein wenig an Beas Räucherei in Jävre vorbei, bevor wir auf den Parkplatz in Piteå rollten.

Echte Wohnmobilstellplätze in Örnsköldsvik

Det blev lagom att övernatta i Örnsköldsvik och där hittade vi till en trevlig ställplats i hamnen. Platserna är stora och ligger fint vid vattnet. Det finns tillgång till toaletter och duschar, el, vatten och restaurang. Enda minuset är att priset (250 kr/natt) känns lite väl högt för en enkel plats på asfalt. Här hade vi i alla fall en trevlig kväll tillsammans med våra husbilsvänner Thore och Catta, med bloggen Unabhängigkeit2015.

Örnsköldsviks ställplats
Auf dem Campingplatz in Örnsköldsvik

Beas-Räucherei in Jävre

Nach mehr läsare tipsat oss om Beas rökeri i Jävre tänkte vi att vi måste svänga förbi! Rökeriet ligger i Jävre strax söder om Piteå och är en mysig plats med servering och ställplats för husbilar vid en småbåtshamn och en fyr. Vi hade redan ätit lunch när vi kom hit, men en rökt liten röding fick ändå följa med i husbilen. Tack för tipset!

Jetzt stehen wir auf einem Stellplatz, den der Wohnmobilclub in Rosvik in Piteå eingerichtet hat. Heute beginnt die Messe. Das wird spannend werden!

Beas rökeri Jävre
Beas-Räucherei in Jävre
Jävre rökeri
Eine geräucherte Plötze gehörte zum Wohnmobil

Abonnieren Sie unseren Newsletter