Menü Schließen

Alles für den Blog - sich selbst herausfordern und es wagen, nein zu sagen

Alles für den Blog!? Was kann man an einem tollen Bild oder einem spannenden Beitrag nicht mögen? Gestern haben wir über verrückte oder gewagte Dinge gesprochen, die wir für den Blog gemacht haben, und wir sind zu dem Schluss gekommen, dass das meistens ziemlich lustig ist. Aber manchmal muss man vielleicht nein sagen ...

Allt för bloggen

Ibland skämtar vi, och kanske andra bloggare, om ”allt för bloggen”. Oftast brukar vi säga det när vi drar oss för att göra något, och sedan kommer på att det kan bli ett häftigt foto eller ett roligt blogginlägg. Ibland kan det handla om att köra en omväg förbi en intressant sevärdhet eller att klättra lite högre för att få en bra utsikt.

Allt för bloggen

Det kan också handla om att beställa en mer udda maträtt eller … att göra något våghalsigt som man niemals skulle ha gjort annars. Bra eller dåligt? Vi pratade lite om det där med ”allt för bloggen” igår och kom fram till att vi ofta får roligare och mer spännande upplevelser tack vare det. Men det gäller ju att veta sina gränser förstås.

Polsk snabbmat

Att utmana sig

Jag (Helena) har utmanat mig många gånger tack vare ”allt för bloggen”-tänket. I efterhand är jag jätteglad för det, för jag har ju fått många fler spännande upplevelser och känner mig förstås stolt över att jag vågat. Jag är ju galet höjdrädd och tänker bara på alla (hemska) kabinliftar som jag åkt i bloggens namn. Tänk vad många upplevelser jag missat om jag inte gjort det!

Allt för bloggen - Kabinlift

Det mest galna var ju ändå när vi testade Drachenfliegen in Interlaken, Schweiz. Jag var nog helt övertygad om att jag skulle banga ur i sista sekund, men sedan gjorde jag inte det!

Allt för bloggen - Hängflygning

Peter är ju inte lika harig som jag, men däremot är jag vollständig säker på att ”allt för bloggen”-tänket gör honom mer lekfull. Jag tänker bara på alla gånger som han hängt och klängt i ställningar, klängt i rör, provat kläder och testat galna lekgrejor. Jag är tveksam till att han hade gjort allt det där om jag inte stått där med kameran i högsta hugg …!

Shoppingcenter Ostrava

Att våga säga nej

Men ibland måste man förstås säga nej! Först och främst ska man ju inte göra farliga saker. Det finns ju tyvärr en del exempel på influencers som fått sätta livet till när de stått för nära stup, slängt sig i för vilda forsar eller hängt för långt ut genom tågfönster, för att få ”den perfekta bilden”. När jag ser den typen av foton på Instagram trycker jag niemals på gilla-knappen, för det där vill jag inte uppmuntra.

Har vi sagt nej någon gång då? Ja, på en bloggresa i Finland tjatades det mycket om att man skulle bada isvak, men keine, där går gränsen. Ingen blogg i världen kan få oss att frivilligt bada isvak. Och nej, det hjälper inte heller om du skriver i kommentarsfältet att ”det är så härligt”. Det blir inget isvaksbad för oss!

föreläsning

Känner du igen dig?

Vad har du gjort (eller låtit bli att göra) för en blogg, ett Instagramkonto, grupptryck eller ett foto? Berätta, berätta!

Abonnieren Sie unseren Newsletter