Menü Schließen

Eine Messe vorbereiten - wow, so viel Arbeit!

Wenn Sie jetzt einen Blick in unser Wohnzimmer werfen würden, würden Sie einen Schock erleben. Es ist chaos. Wir bereiten uns auf die Reisemobilmesse in Kista vom 18. bis 20. März vor, und überall stehen eine Menge Kisten und Sachen herum. Stellen Sie sich vor, dass es so viel Arbeit ist, eine Messe vorzubereiten!

Betydligt större projekt denna gång

Vi har varit med på mässor förut också, med en liten monter där vi berättar om freedomtravel.se. Ibland har vi också erbjudit broschyrer från några av våra samarbetspartners, som Tyska Turistbyrån eller Czech Tourism. I år, på Husbil Sthlm 2022, har vi slagit på den stora trumman, så nu är det något helt annat.

Monter

Vi ska ha en sehr större monter än vi brukar ha, eftersom vi ska få plats med ett ”Destinationstorg”. Så, hur inreder man en stor monter? Man behöver en mässvägg, som ska layoutas och beställas. Behöver man en matta? Bord? Mäsställ? Belysning? TV-skärmar? Elektricitet? Var ska man förvara sånt som man behöver fylla på efterhand? Frågorna är viele liksom alla priser som ska jämföras.

Mässväggen har kommit!

Produkter

Vi kommer naturligtvis ta med våra produkter och presenter med framför allt husbilstema, och i viss utsträckning även med husvagnstema. Hur mycket ska man ta med? Vilka priser ska man sätta? Hur ska produkterna visas?

Vi har bestämt oss för att hålla riktigt bra mässpriser. I vissa fall blir priserna betydligt lägre än rabattpriserna i webbshopen. I några fall blir de bara aningen lägre eller samma (men dock utan frakt!). Vi har också handlat olika typer av korgar på Granit, hoppas det ska funka!

Hur tar man betalt då? Man kommer kunna betala med swish eller kort. För att kunna betala med kort har vi beställt terminaler från Nets. Dessa måste vi testa vor mässan. Vi har inte hunnit ännu, men det står på to do-list!

Mässtidning

Vår fysiska tidning, som vi gav ut i somras, kommer finnas på mässan. Eftersom det är ett nytryck har vi dock bytt en del av annonserna. Bara det har varit ett stort jobb förstås, och nu väntar vi på att nytrycket ska komma!

Utställare i Destinationstorget

Vi ska som sagt ha ett ”Reiseziele” i vår monter, och det innebär att vi kommer visa upp olika destinationer – både i Sverige och Europa. Ett helt gäng har hakat på!

Varje destination får lov att visa upp sin destination med broschyrer och kataloger i ett mäsställ, och vissa har dessutom valt att vara på plats för att berätta och svara på frågor (eller dela ut goodiebags eller priser!). Bara att organisera detta, ojoj! Vi lovar att det blivit många mejl och telefonsamtal …

Vorlesungen

Vi ska hålla sammanlagt 6 olika föreläsningar. Dessa tar lång tid att förbereda, med foton, fakta, roliga anekdoter … Vi är inte klara ännu, men vi är på god väg! Vill du veta vilka föreläsningar vi ska hålla? Här hittar du programmet med de 6 föreläsningarna.

Föreläsning på husbilsmässan i Kista

Pressmeddelanden

I samband med mässan presenterar vi flera nyheter och överraskningar. Självklart vill vi komma ut med pressmeddelanden! Dessa ska förstås diskuteras, författas, stötas och blötas … Hittills har vi skickat ut ett pressmeddelande om BestPark.

Transporter och bemanning …

Sist, men inte minst, kommer alla logistiska frågor. Hur transporterar vi alla hundratals kartonger med produkter och broschyrer till mässan? Var förvarar vi dem, eftersom allt inte får plats i montern på en gång? Hur bemannar vi montern (så att vi hinner föreläsa och prata med besökare)? Det dyker nog upp fler frågor, men vi har i alla fall bokat ett släp, och vi har två personer som kommer hjälpa oss i montern!

Ses vi på mässan?

Nu hoppas vi bara att vi ses på mässan! Vi har slitit hårt för detta, och vi ser otroligt mycket fram emot när det väl händer. Allra roligast är om vi faktiskt ses där! Du hittar allt om öppettider och om hur du laddar ner din fribiljett på husbilsthlm.se.

Abonnieren Sie unseren Newsletter