Heute präsentieren wir einen Gastbeitrag

Kredite zu haben ist heute üblicher als keine Kredite zu haben. Er wird heute als Teil der Privatwirtschaft betrachtet und ist daher eher die Regel als die Ausnahme. Früher war es kompliziert, einen Kredit zu erhalten: Man musste ein Antragsformular ausfüllen, eine Bank aufsuchen, sich mit einem Ansprechpartner der Bank treffen und dann auf eine Antwort auf den Antrag warten. Dies konnte zwischen einigen Tagen und einigen Wochen dauern, je nachdem, ob noch etwas zu ergänzen war oder ob Unterlagen fehlten.

Idag ser det annorlunda ut och dagens lån beviljas oftast via internet inom några timmar, och pengarna finns på ditt konto nästan direkt efter att lånet gått igenom. Detta har gjort att det finns många aktörer på marknaden och detta gör att det krävs noggrann efterforskning innan man bestämmer sig vilken långivare man väljer. Som tur är finns det experter som gör dessa undersökningar som till exempel Matchbanker

Populärt att resa

I Sverige är det populärt att resa, men att ändå ha alla de bekvämligheter från hemmet inom nära räckhåll. Under de senaste åren har fler och fler valt att göra sin resa med full komfort med en husbil. Det finns många fördelar med att resa med husbil både i Sverige och utomlands. Det är en frihet att bara kunna stanna precis var man vill, veva fram markisen, ta fram grillen och utemöblerna och bara njuta av semestern. För gemene man att finansiera både husbilen och semestern kan det vara behjälpligt att ta ett lån.

Något annat man bör tänka på innan man ger sig av med husbil i Europa är att kontrollera olika länders regler för just husbilar. Till exempel gäller ofta olika regler för husbilar som väger under eller över 3500 kilo. För de tyngre husbilarna är motorvägsavgifterna ibland dyrare, och det kan krävas att man skaffar en kilometerräknare. Därför är det viktigt att kontrollera reglerna i just det land man planerar att besöka.

Vad ska man tänka på när man tar lån?

Innan man tar ett lån ska man vara noga med att undersöka ifall man har råd att faktiskt betala tillbaka lånet innan löptidens slut. Man bör då ta summa, hur länge lånet löper, ränta, amortering men även hur snabbt man kan få pengarna på banken i beaktande – ifall det rör sig om något akut. När man funderat klart är det bra att välja en seriös långivare med lång erfarenhet. Det är alltid viktigt att man kontrollerar att man faktiskt har råd att låna pengar innan man gör det.

Abonnieren Sie unseren Newsletter