Menu Close

Kroatian moottoriteillä

Tänä aamuna lähdimme Bolista ja suuntasimme pohjoiseen. Aloitimme tunnin ajomatkalla Bracin saaren yli ja sitten tunnin lauttamatkalla Splitiin, jossa tankkasimme, shoppailimme ja söimme lounasta ennen kuin lähdimme moottoritielle....

Det blir inte alltid som man tänkt

Det var egentligen meningen att ta motorvägen en liten bit, och sedan köra ner på den vackra kustvägen efter Zadar, men vi missförstod varann och missade avfarten. Och sedan fanns det ingenstans att vända …

Istället blev det en lång sträcka på motorväg bland bergen till en ”nätt” motorvägsavgift på 260 kr. Motorvägarna är i alla fall utmärkta och även bland bergen är landskapet stundtals riktigt vackert att köra igenom.

Vägen som vi kört idag, från Bol på Brac till en by strax söder om Rijeka
Vägen som vi kört idag, från Bol på Brac till en by strax söder om Rijeka

Övernattning på parkeringsplats

När vi till slut lyckades ta oss ner till kusten sjönk solen som ett eldrött klot över horisonten och strax efteråt blev det kolsvart. Vi hade egentligen tänkt köra till Pula, men vi var alldeles för trötta. Vi kollade på appen CamperContact efter någonstans att övernatta men alla campingar och ställplatser längs vägen var stängda.

Nu står vi på en upplyst parkeringsplats i en liten by strax söder om Rijeka. Peter är trött efter körningen och jag är helt slut eftersom jag har migreeni igen (när eländet väl kommer igång är det svårt att bli av med det). Det blir en tidig kväll ikväll alltså, och imorgon börjar en ny dag!

På motorvägar genom Kroatien
Kroatian moottoriteillä

Tilaa uutiskirjeemme