Längtar du efter äventyr i ditt liv? Här samlar vi inspiration  och information om upplevelser av alla sorter. Äventyr kan vara små och stora och innefatta allt från actionfyllda aktiviteter i luften eller i vattnet till mer rofyllda upplevelser bland djur och natur. Klicka på den sortens äventyr du är intresserad av och läs mer!

Friluftsliv

Friluftsliv inkluderar alla fritidsaktiviteter som genomförs utomhus, oavsett om det är organiserat eller oorganiserat. Att leva friluftsliv är att uppleva naturen helt enkelt. Vi tipsar om vandring, cykling, camping och klättring.

Mountainbike Gozo

Segling och båtturer

En annan typ av äventyr kan man uppleva när man ger sig ut på vattnet, oavsett om man seglar själv eller ger sig ut på organiserade båtturer. Vi tipsar om allt från segling, surfing och kanot till motorbåt och kryssning.

segla i skottland

Vintersport

Ett härligt sätt att uppleva äventyr är att ägna sig åt vintersport. Vill du åka längdskidor, slalom, trickskidor eller snowboard? Eller föredrar du kanske skridskor eller hundspann? Det finns något för alla!

Kabinliftar

I djurens värld

Kommer man någonsin så nära naturen som genom djuren? Det är viktigt att alltid ifrågasätta hur djuren tas om hand, så att inte vår turism medför att djuren far illa. Med lite medvetenhet finns fortfarande många möjligheter att uppleva djurens fantastiska värld.

Islandshästar

Action och adrenalin

Under rubriken “Action och adrenalin” presenterar vi äventyr som får blodet att rusa i ådrorna. Är du kanske sugen på helikopter, fyrhjuling, forsränning, höghöjdsbana, dykning eller andra galna aktiviteter? Då ska du definitivt läsa mer här!

Helikoptertur över Stockholm - ett äventyr

Äventyrliga resmål

Alla resmål är äventyrliga på sitt sätt, men vissa medför kanske lite mer äventyr än andra. Det kan handla om dramatiska berg, spännande grottor, vackra nationalparker, coola ökenlandskap, geotermisk aktivitet eller intressanta naturfenomen.