Gillar du action och adrenalin? På den här sidan samlar vi tips och idéer om aktiviteter med fart och dramatik, samt länkar till inspirerande och informativa inlägg om allt från motorsportaktiviteter till nöjesparker.

Helikopter

Helikoptertur över Stockholm

Vill du se världen lite ifrån ovan? Varför inte prova en tur med helikopter!? En gång för längesedan flög jag (Helena) helikopter på Färöarna, där helikopter används relativt mycket mellan öarna. Vi har också testat att flyga helikopter över Stockholm. Waow, vilken upplevelse!

Action och adrenalin

Fyrhjuling

Kanske vill du ha lite motorer och fart? Vi har testat fyrhjuling några gånger. Allra coolast var det i Marockos halvöken! Där körde vi genom gropar och backig terräng, medan leran sprutade.

Action och adrenalin

FORSRÄNNING är action

Nya Zeeland

Forsränning passar perfekt om du vill ha en adrenalinkick! Vi har provat forsränning både i Nya Zeeland och i Vindelälven i norra Sverige. Allra mest dramatiskt var det i den vilda Vindelälven måste vi säga och nu pratar vi action

Action och adrenalin

Höghöjdsbana

Höghöjdsbana

Vill du testa balansen på hög höjd? Peter har testat en riktigt cool höghöjdsbana med utsikt över Vindelälven, men det finns förstås på många ställen, som till exempel i Furuviksparken.

Action och adrenalin

Action och adrenalin

Dykning

Dykning på Malta

Peter fastnade för dykning under Vildmarksmässan och har sedan gått kurs i Stockholm och dykt på Malta. Ett fantastiskt sätt att uppleva världen och naturen från ett helt annat perspektiv. Vi har också intervjuat en erfaren dykare om hans bästa tips för dykning på utlandsresan.

Action och adrenalin

Action och adrenalin

Action och adrenalin

Fler galna aktiviteter

Zorb - rulla nerför en kulle inuti en boll ...

Varför inte förgylla semestern med lite galna aktiviteter? Vi provade bland annat en hel del galna aktiviteter på Nya Zeeland, där de älskar äventyr och action. Vad sägs till exempel om att rulla inuti en boll eller att “flyga” ovanpå en lufttrumma? Ett annat ställe där det fanns gott om aktiviteter var ombord på det enorma fartyget Freedom of the Seas …

Action och adrenalin

Nya Zeeland

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel