Gillar du djur? På den här sidan samlar vi tips och idéer om upplevelser bland tama och vilda djur samt länkar till inspirerande och informativa inlägg om allt från platser som du kan uppleva från hästryggen till olika spännande aktiviteter om involverar djur eller ger en inblick i djurens värld.

Hästridning

Islandshästar

Från hästryggen får man chansen att uppleva naturen på ett annat sätt. Vi har bland annat ridit på Island, i Mongoliet och i Nya Zeeland. På Island kan man rida genom områden som pyser av geotermisk aktivitet, i Mongoliet får man uppleva de oändliga vidderna och i Nya Zeeland kommer man ännu närmare den storslagna naturen.

I djurens värld

I djurens värld

I djurens värld

Bondgårdar och tama djur

Mjölka get

Att besöka bondgårdar och djuruppfödare på resan kan vara intressant, både hemma i Sverige och på utlandsresan. Förutom att möta djuren kan man få chans att lära sig mer om sånt som osttillverkning eller biodling. Vi har bland annat gjort ett väldigt intressant besök hos en biodlare på Malta!

I djurens värld

I djurens värld

Safari och vilda djur

Apa i Malaysia

Det allra bästa sättet att uppleva vilda djur är förstås att se dem i det vilda – kanske med hjälp av safari eller en arrangerad tur. När man säger “safari” tänker man gärna på Afrika, men det finns också vilda djur att se i många andra delar av världen. Vi har bland annat varit på bäversafari i Sverige, på båttur bland Mangrove-träsken i Malaysia och på valskådning i Nya Zeeland.

I djurens värld

I djurens värld

Simma med delfiner

Simma med delfiner i Nya Zeeland

Att simma med delfiner är en fantastisk upplevelse som vi fick chansen att prova i Nya Zeeland. Vi har också besökt ett fantastiskt fint ställe för möten med delfiner i Israel, även om det den gången inte blev tillfälle för oss att simma med dem.

I djurens värld

Djurparker och akvarier

Tiger i Orsa björnpark

Djurparker erbjuder en fantastisk möjlighet att se vilda djur och samtidigt lära sig mer om djurens värld. Försök om möjligt, för djurens skull, att tänka på att besöka seriösa och välskötta djurparker.

I djurens värld

I djurens värld

I djurens värld

Hästridning på resan

Peter Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer om djurens värld