Gillar du vintersport? På den här sidan samlar vi tips och idéer om vintersport, samt länkar till inspirerande och informativa inlägg om allt från skidorter till olika spännande aktiviteter som du kan göra på snö och is.

Skidåkning i svenska fjällen

Svenska fjällen

Svenska fjällen har mycket att erbjuda. Du kan bo på fjällhotell, hyra stuga eller  – varför inte ta med husbilen eller husvagnen och testa vintercamping? Vi har själva vintersemestrat utan husbil i Sälen, men har också samlat på oss lite information för den som vill vintercampa.

vintersport

Skidåkning utomlands

Kabinliftar

Det finns många ställen att åka skidor: Norge, Alperna, USA, Östeuropa … Vi har själva åkt skidor i fantastiska Österrike, då vi bodde i den mysiga byn Reith im Alpbachtal. Läs gärna mer om vår skidresa i Alperna och om skidresor generellt.

Vintersport

Vintersport

Vintersport

Vintersport

Vintersport

Snowboard, trickskidor, telemark …

I skidbacken

För den som inte vill åka vanligaskidor finns alternativ, såsom snowboard och telemarkskidor. Snowboard ser ju häftigt ut, men vi har inte provat tyvärr. Peter har däremot testat trickskidor!

Vintersport

Skoter eller hundspann

Skoter

I fjällen kan du göra mer än skidåkning. Varför inte skoter eller hundspann till exempel? Vi gjorde en skotertur när vi var i Sälen för många år sedan (före bloggens tid). Härligt!

mer vintersport, Skridskor

Skridskoåkare på Ulvsundasjön

Det är populärt att åka långfärdsskridskor på vintern runt om i Sverige och utomlands. Vi åker inte ofta, men däremot ser vi ofta skridskoåkare utanför våra fönster på husbåten om vintern. Naturligtvis finns också rinkar och inomhusbanor.

Vintersport

Vintersport

Pimpelfiske

Pimpelfiske

Fiska på vintern – varför inte? Vi hängde med på pimpelfiske i Åbo skärgård när vi var i Finland för några år sedan. Samtidigt fick vi hänga med till en fårfarm och bada bastu. Härliga vinterupplevelser!

Vintersport

Promenader – med eller utan snöskor

Snöskor

Promenera i vintervädret eller prova snöskor! När vi var i Finland för några år sedan var det ett helt gäng som gick på “snöskovandring”. För egen del hann vi istället med “utomhus-konstrunda” och ett besök i Haltia naturcentrum i Esbo.

Vintersport

Vintersport

Skidresa till Österrike

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel