Menu Close

Trendy wakacyjne - i jak Szwedzi wybierają swoje wakacyjne destynacje

Wróciliśmy do domu w Szwecji po niesamowicie ekscytującym tygodniu w Uzbekistanie. Opowiemy o tym więcej, gdy tylko będziemy mieć czas! W międzyczasie oferujemy wiadomości z podróży z ostatniego tygodnia.

Tweet
Udostępnij
Udostępnij
Pinezka
Udostępnij
Udostępnij

Ny undersökning: Hälsa och välmående årets semestertrend

Inför årets sommarplanering är det tydligt att hälsa och välmående är i fokus, detta enligt en nyligen genomförd Sifo-undersökning från Kanał Göta. Den växande hälsotrenden visar sig också i vad svensken planerar att göra i sommar. Hela var tredje planerar för en aktiv semester i naturen vilket är något fler än de som planerar en utlandssemester.

Osäkert världsläge styr svenskarnas val av resmål

Oroligheter i omvärlden minskar inte svenskarnas reslust, men spelar in på valet av destination och restyp, detta enligt resebyrån Tickets Sifo-undersökning. Den viktigaste faktorn vid val av resmål är att det är tryggt och säkert, svarade 40 procent, tätt följt av priset på resan och att det finns direktflyg tillgängligt – tre restrender som tydligt speglar vår samtid.

FlixBus lanserar billig flygtransfer från flera orter

Lagom till sommaren lanserar FlixBus två nya linjer till Arlanda flygplats med dagliga avgångar mellan Sztokholm – Arlanda och Örebro – Arlanda, via Västerås och Enköping. Biljettförsäljningen har startat och premiärturen avgår från Stockholms central respektive Örebro resecentrum den 6 maj. Priset är 79 kronor enkel väg från Stockholm och från 179 kr från Örebro. Biljetter säljs på FlixBus hemsida, i app, ombord på bussen, i biljettautomater (Cityterminalen och Arlanda) samt hos 7-Eleven och Pressbyrån.

Flixbuss flygtransfer, foto: Björn Dalin

Tallink Silja Line lanserar en ny buffémeny med temabordet ”Sommarpicknick”. Den nya menyn innehåller allt från de traditionella bufféklassikerna från hela Östersjöregionen till helt nya och spännande smakkombinationer. Den nya buffémenyn serveras på alla företagets kryssningsfartyg som trafikerar rutterna Estland-Sverige, Finland-Sverige och Estland-Finland. Av de totalt 124 rätterna som finns på menyn är ungefär 30 procent veganska.

Ny Moomin Arabia pop up-butik på Arlanda

Nu har Moomin Arabia, i samarbete med Moomin Characters, öppnat sin andra Sverigebutik i form av en pop up i Terminal 5 på Arlanda. Här erbjuds flygplatsens resenärer ett unikt sortiment av Muminprodukter – allt från det älskade porslinet till olika accessoarer, kläder, leksaker och böcker. Moomin Arabias pop up-butik är placerad i gateområde E i Terminal 5 och har öppet under hela 2024.

Torsdagen 25 april öppnade Moomin Arabias nya pop up-butik på Arlanda. Foto: Swedavia

Fler besöker Höga Kusten under hela året

Höga Kusten går fortsatt starkt, enligt ny officiell inkvarteringsstatistik. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under 2023 vilket är snarlika siffror som 2022 (687 683). En skillnad är att destinationen växer utanför högsäsong, vilket går i linje med destinationens strategi för att bli en året runt-destination. Sedan 2019 har antalet nationella besökare i High Coast ökat med 12 procent, medan antalet utländska besökare med 11 procent.

Vågsfjärden, Nordingrå. Foto: Linda Åkerberg

Hotels.com instiftar ”Nationella Minibardagen”

Hotels.com instiftar den första Nationella Minibardagen någonsin den 25 april 2024. 80 procent av svenskarna tycker om att ta något från minibaren och 6 av 10 säger att detta är det första de kollar in på hotellrummet. Varannan svensk minns att de blev tillsagda som barn att aldrig röra minibaren, och som vuxna anser en av tre att minibaren är en lyxig del av hotellvistelsen. En av fyra erkänner att de tagit något från minibaren och sedan lagt tillbaka motsvarande produkt från en matbutik.

Refleksja tygodnia

Semestertrenderna ligger i tiden känns det som! Intressant för övrigt med billig flygtransfer. Nu för tiden bokar vi oftast en bil från Bolt när vi ska till eller från Arlanda, eftersom det är prisvärt (särskilt när man är två) och enkelt. Men alternativ är bra!

Przegapiłeś ostatnie wiadomości podróżnicze? Przeczytaj Jak maksymalnie wykorzystać wakacje - i dlaczego Szwedzi chcą podróżować kamperem?

Zapisz się do naszego newslettera