Menu Close

Miten kortteja ja käteistä käytetään ulkomailla

Advertisement
Yhteistyössä Samblan kanssa

Onko ulkomailla helpompi maksaa kortilla vai käteisellä? Mitä sinun pitäisi ottaa huomioon maksaessasi kortilla... ja pitäisikö sinun vaihtaa käteistä ennen matkaa vai ei? Tämäntyyppiset kysymykset ovat melko yleisiä matkustusfoorumeilla, joten ajattelimme selvittää asian ja jakaa ajatuksemme.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Voinko käyttää korttiani ulkomailla?

Korttimaksaminen toimii nykyään monissa osissa maailmaa, vaikkei aina samassa määrin kuin Ruotsissa. Joissakin maissa kortit hyväksytään vain hienoissa hotelleissa ja ravintoloissa sekä suuremmissa vähittäiskauppaketjuissa. Jos olet suurkaupungissa, on yleensä suhteellisen helppoa löytää pankkiautomaatti, josta voi nostaa rahaa, mutta maaseudulla ja pienemmissä kylissä se voi olla vaikeaa.

kreditkort
Kuva: Pixabay

Maksaako kortin käyttäminen ulkomailla?

Korttia käytettäessä ulkomailla saatetaan periä maksuja. Kun maksat kortilla, voit joutua valitsemaan, maksatko summan Ruotsin kruunuina (SEK) vai maan paikallisessa valuutassa. Valitse aina maan paikallinen valuutta! Yrityksillä on vapaat kädet valuuttakurssin määrittämisessä, joten on luultavasti kalliimpaa, jos haluat maksaa Ruotsin kruunuina.

Betala med kort
Kortit ja käteinen ulkomailla, kuva: Pixabay

Pitäisikö minun vaihtaa käteistä ennen matkaa?

Vaikka kortin käytöstä ulkomailla saatetaan periä maksu, käteisen vaihtamisesta ennen matkaa ei ole mitään hyötyä. Kortin käyttökustannukset ulkomailla riippuvat kortin myöntäneestä pankista, mutta (Visa Europe FX -kuluttajakustannusanalyysin mukaan) ne ovat lähes aina alhaisemmat kuin rahanvaihto kaupungeissa ja lentokentillä sijaitsevissa valuutanvaihtopisteissä.

Jos kuitenkin uskot tarvitsevasi käteistä saapuessasi, voi olla hyödyllistä vaihtaa pieni summa etukäteen. Lisätietoja eri maiden valuutoista saat FOREX-sivustolta.

pengar

Miten voin vähentää ryöstö- ja skimmausriskiä?

Et tietenkään voi koskaan täysin suojautua rikollisuudelta, mutta voit vähentää riskiä merkittävästi. Voit myös varmistaa, että sinulla on hyvä varajärjestelmä onnettomuuden varalta. Tässä on muutamia vinkkejä:

  • Pidä korttisi lukittuna kansainvälisiä maksuja varten, kun et ole ulkomailla, ja pidä se lukittuna verkko-ostoksia varten, kun et tee verkko-ostoksia.
  • Käytä luottokorttia tai korttia, jolla ei ole liikaa rahaa. Ota mukaan välineitä, jotta voit siirtää lisää rahaa matkan varrella.
  • Ole varovainen koodin kanssa - varmista, ettei kukaan näe, kun syötät sen, äläkä koskaan pidä sitä kortin lähellä.
  • Varmista, että tiedät, missä estonumero on, jotta voit nopeasti estää kortin, jos kadotat sen.
  • Pidä matkalla mukana useampaa kuin yhtä korttia ja säilytä niitä eri paikoissa. Tämä on hyvä siltä varalta, että yksi kortti varastetaan, mutta ylimääräinen kortti on hyvä myös silloin, kun yksi kortti ei toimi.
Att använda kort och kontanter utomlands
Joskus on vaikea tietää, mitä tehdä korttien ja käteisen kanssa ulkomailla.

Pahimmat rahakokemuksemme matkoilla

Olemme matkustaneet paljon, yli 45 maassa viidessä eri maanosassa. Mitä kaikkea olemme kokeneet? Oikeasti, ei paljon!

  • Sansibarissa vuosina 2007/2008 tajusimme liian myöhään, että siellä oli vain yksi käteisautomaatti koko saarella, ja sinne oli pitkä automatkakin.
  • Ukrainan Jaltassa vuonna 2008 emme voineet nostaa rahaa pankkiautomaatista. Sen sijaan meidän oli mentävä pankkiin, jossa pystyimme nostamaan rahaa. käteistä paksuissa nipuissa kääritty ruskeaan paperiin.
  • Maltalla vuonna 2017 Peter ajatteli, että hän luottokorttisi on kadonnut ja meidän oli pysäytettävä se. Seuraavana päivänä se löytyi autosta, jolla olimme matkustaneet ...
Zanzibar
Sansibar on ihana - mutta pankkiautomaatteja on vähän

Lisää vinkkejä?

Sen lisäksi, että tiedät, miten hallita rahaa matkoilla, on tietysti hyvä pitää kirjaa omasta taloudestasi. On aina parasta säästää matkan varalle ennen matkaa, ja jos joudut jostain syystä lainaamaan rahaa, on tärkeää tarkistaa ehdot. Yritys Sambla on verkkopalvelu, jossa voit vertailla pankkien ja lainanantajien tarjouksia maksutta.

Lue myös artikkelimme Miten sinulla on varaa matkustaa - noudata näitä 10 askelta, jos haluat matkustaa (lisää). Mitkä ovat parhaat vinkkisi rahan, korttien ja talouden hallintaan matkoilla? Oletko kokenut jotain mielenkiintoista (tai epämiellyttävää) rahaan liittyen matkoilla?

pengar på resan
Joskus tarvitset käteistä ulkomailla

Tilaa uutiskirjeemme