Menu Close

Pienet matkailuautot - vuoden trendi?

Pienet matkailuautot - voisiko tämä olla vuoden trendi? Kun matkustimme ympäri Eurooppaa vuonna 2015, huomasimme, miten suosittuja pienet matkailuautot olivat Etelä-Euroopassa, ja sama suuntaus on ollut nähtävissä Saksassa. Jopa pohjoismaisilla messuilla pienten matkailuautojen, joita kutsutaan "pakettiautoiksi" tai vielä yleisemmin "platooniksi", määrä on kasvanut vuosittain.

Pienet matkailuautot suosittuja Euroopassa

Kun me asuntovaunuilu ympäri Eurooppaa koko vuoden ajan Vuonna 2015 meitä hämmästytti pienten matkailuautojen, erityisesti niin sanottujen "pikkuruisten" matkailuautojen, eri varianttien yleisyys. Kotona Ruotsissa matkailuautomme oli melko tavallisen kokoinen, mutta joissakin osissa Eurooppaa se tuntui lähes jättimäiseltä. Vaikka Korsikalla oli hienoa ajaa matkailuautollamme, juuri meidän iso matkailuautomme erottui normaalista. Ei päinvastoin.

Små husbilar Korsika
Asuntoauton naapurit leirintäalueella Korsikalla
Van Korsika
Toinen leirintäalue Korsikalla: matkailuautomme oikealla ja pienempi versio vasemmalla.

Suurempi kysyntä myös Pohjoismaissa

Pienet matkailuautot eivät ole suosittuja vain Etelä-Euroopassa ja Saksassa. Myös Pohjoismaissa kiinnostus on lisääntynyt. "Joka kerta, kun menemme matkailuautonäyttelyyn, pakettiautot vievät hieman enemmän tilaa näyttelytilassa kuin edellisenä vuonna. Caravan Stockholm 2016 -tapahtumassa Peter ja minä nimesimme kumpikin yhden pienten matkailuautojen suosikki.

Caravan Helsingissä 2018 kerroimme seuraavista asioista kaksi hintaluokkaa laastareitaja myös epätavallisen lyhyestä Bürstnerista. Vain muutama päivä sitten lehdessä oli myös raportti puhjenneista renkaista. Aftonbladet.  Se kuvaili pienempiä matkailuautoja "siistimmäksi ja halvemmaksi versioksi, jolla on monia etuja".

Hymercar Grand Canyon esillä Caravan Stockholm 2016 -tapahtumassa.
Roadcar
Roadcar esitettiin hiljattain Helsingissä

Miksi pieni matkailuauto?

Sekä suuremmilla että pienemmillä matkailuautoilla voi tietysti olla etuja, riippuen siitä, mitä etsit. Pienen matkailuauton tärkeimmät edut ovat, että sillä on helpompi ajaa pienillä teillä ja se on helpompi pysäköidä. Pienet matkailuautot ovat myös halvempia kuljettaa lautoilla. Jos et tarvitse autoa kovin usein, voit ehkä käyttää sitä ainoana autona - sen sijaan, että sinulla olisi sekä matkailuauto että auto.

Pientä matkailuautoa ajettaessa riittää aina B-ajokortti (huomaa kuitenkin, että monia "tavallisia" matkailuautoja voi ajaa myös B-ajokortilla). Lisäksi, jos kyseessä on matkailuauto, saat auton, joka on rakennettu kokonaan peltilevystä lasikuidun sijaan, mikä on turvallisuuden kannalta parempi vaihtoehto. Ja kyllä, olemme itse asiassa hieman innoissamme! Nyt ei ole helppoa vaihtaa taloudellisesti, kun sinulla on hieman vanhempi matkailuauto, mutta jos vaihtaisimme, harkitsisimme ehdottomasti tasoperävaunua.

Hymer
Peter Hymerin kanssa Helsingin messuilla äskettäin pidetyillä messuilla

Millaista on asua pienessä matkailuautossa?

Sanon aina, että matkailuauton on oltava ulkoapäin pieni ja sisältä suuri. Millaista on asua pienessä matkailuautossa? Testasimme sitä vuonna 2016, kun matkusti ympäriinsä lava-autolla Kroatiassa. Kokemuksemme ovat lähes yksinomaan myönteisiä! Huomasimme, että mahdumme hyvin matkailuautoon, pidimme liukuovesta sivulla ja suurista ovista takana, mikä sai meidät tuntemaan olomme luonnonläheiseksi.

Samaan aikaan olimme tietysti vain viikon matkalla lämpimässä ilmastossa. Ehkä se on vaikeampaa, jos haluaa kantaa enemmän matkatavaroita tai jos on niin kylmä, ettei halua avata sitä isoa liukuovea auki? Oli miten oli, meillä on pieni nälkä road tripille... On mielenkiintoista nähdä, mitä pieniä matkailuautoja on esillä tapahtumassa. Asuntovaunu Tukholma helmikuussa. Miltä tuntuu? Haluaisitko pienen matkailuauton?

Hyra husbil i Kroatien
Kroatiassa vuokraamamme matkailuauto
Utsikt från sängen
Pidimme näkymästä sängystä!

Tilaa uutiskirjeemme