Menu Close

Kesäennätys, jäsenennätys ja satumainen joulu

Tällä viikolla voimme esitellä useita ennätyksiä, jotka osoittavat, että ruotsalaiset arvostavat edelleen Ruotsia ja ruotsalaista luontoa. Tämän viikon uutisiin kuuluvat myös uudet lento- ja junareitit sekä suunniteltu satujoulu.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Linköpingissä kesällä ennätysmäärä vierasyöpymisiä - pandemiasta huolimatta!

Kesä 2021 jää historiaan Linköpingin hotellien, mökkien ja hostellien ennätyskesänä. Vierasyöpymisten määrä saavutti uuden ennätyksen kesän kolmen kuukauden aikana, kun 193 006 vierasyöpymistä tehtiin vuonna Linköping. Heinäkuussa oli myös kaikkien aikojen paras kuukausi vierasyöpymisten osalta Linköpingin kunnassa. Vierasyöpymisiä oli 86 705.

Friluftsfrämjandets saavuttaa vuosituhannen korkeimman jäsenmäärän. 

Yhä useammat ihmiset osallistuvat järjestettyihin ulkoilma-aktiviteetteihin, ja Friluftsfrämjandet on huomannut tämän. Jäsenmääränsä on kasvanut 3,3 prosenttia jäsenvuoden aikana, ja nyt sillä on 112 116 jäsentä, mikä on 2000-luvun korkein luku. Suurin kasvu on aikuisten henkilöjäsenyyksissä, 10,3 prosenttia. Alueellisesti kasvu on suurinta Friluftsfrämjandetin eteläisellä alueella, 6 prosenttia, ja seuraavina tulevat Mälardalenin alue ja pohjoinen alue, joissa kummassakin on 4 prosentin lisäys jäsenmäärässä. 

Valokuvaaja: Niclas Vestefjell

Ryanair aloittaa lennot Venetsiaan

Ryanair jatkaa laajentumistaan Tukholman Arlandan lentoasemalla. Kuun lopussa Ryanair avaa tukikohdan, jossa on aluksi kaksi konetta ja kaksikymmentä uutta reittiä Eurooppaan. Samalla se ottaa käyttöön kotimaanlennot Göteborgiin ja Malmöhön ja joulukuun alussa myös Skellefteåan. Nyt he lisäävät vielä yhden Euroopan reitin. Maaliskuun 29. päivästä 2022 alkaen Ryanair lentää Tukholman Arlandan lentoasemalta (ARN) Venetsian Marco Polon lentoasemalle (VCE) kahdesti viikossa.

Lisää halpalentoja Arlandasta Ranskaan

Ranskalainen halpalentoyhtiö Transavia France on aiemmin aloittanut reitit Montpellieriin ja Pariisin Orlyyn. Nyt se laajentaa toimintaansa Tukholman Arlandassa uudella reitillä Ranskaan - maan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin, Lyoniin. Lyonia kutsutaan usein gastronomian pääkaupungiksi, ja se sijaitsee Kaakkois-Ranskassa, lähellä Ranskan Alppeja ja useita hiihtokeskuksia. Reitillä Tukholman Arlandan lentoasema (ARN) - Lyon-Saint Exupéry (LYS) lennetään yhtenä päivänä viikossa 29. tammikuuta - 16. huhtikuuta 2022.

SJ aloittaa uudelleen liikenteen Osloon

SJ jatkaa Tukholman ja Oslon välistä liikennöintiä 12. joulukuuta alkaen. Norjan hallitus on yhdessä Norjan viranomaisten kanssa ilmoittanut, että matkustajajunaliikenne sallitaan Norjan rajan yli 6. lokakuuta alkaen. Tällä hetkellä Ruotsista ei ole maahantulorajoituksia Norjaan, kun viimeisimmät rajoitukset Norjassa poistettiin. Matkailijaa kehotetaan kuitenkin selvittämään, mitä vaatimuksia ja käyttäytymissääntöjä maassa, johon matkustaa, sovelletaan, pitämään itsensä ajan tasalla ja noudattamaan paikallisten viranomaisten sääntöjä.

Kuva: Stefan Nilsson

Satumainen joulu Kolmårdenissa

Kolmården avaa jälleen 27. marraskuuta ovensa taianomaiseen talvimaailmaan, joka on täynnä joulun tunnelmaa ja seikkailuja - niin nuorille kuin vanhoillekin. Täällä lapset voivat tavata joulupukin, vierailla peikkojen luona Trollskogenissa ja tervehtiä Bamsea joulukoristetussa Småköpingissä. Tänä vuonna voit myös luistella Vinterdalenin uudella jäähallilla ja osallistua jännittävään joululahjajahtiin. Sagojul on avoinna kaikkina neljänä adventtiviikonloppuna klo 11-19. Liput on varattava ennakkoon verkossa Kolmårdenin verkkosivuilla.

Viikon pohdinta

Lentoyhtiöt näkevät vihdoin valoa tunnelin päässä, ja joka viikko kuullaan uutisia uusista reiteistä. Mutta samaan aikaan tuntuu, että Ruotsi ja ruotsalainen luonto ovat edelleen aivan oikeassa ajassa!

Jäitkö paitsi viimeisimmistä matkauutisista? Lue Matkojen kaksinkertaistaminen, adventtiristeily ja lisää junapalveluja.

Tilaa uutiskirjeemme