Menu Close

Vidinge gård och ställplats - koiraystävällinen majoitus Smålandissa, Ruotsissa

Vidinge gård on koiraystävällinen majoituspaikka Smålandissa, leirintäalue, kalastuskeskus ja lähtöpiste luontoelämyksille ja packraft-retkille, joka sijaitsee keskellä Smålandin metsiä. Ajoimme tänne matkailuautolla yhteistyössä Glasriketin kanssa ja saimme kokea sekä pubielämää että upean pyöräretken Alsterån-jokea pitkin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Vidinge maatila

Vidingen tilalla voit yöpyä vain siksi, että olet ohikulkumatkalla, tai ehkä siksi, että haluat käyttää tilaisuutta hyväksenne kalastaa, pyöräillä tai kokeilla "packraftia" Alsterån-joessa. Tilaa johtavat Johan ja Eva-Lena Philip, jotka toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi. Samoin kolme kissaa ja ihana koira Kenny.

Vidinge gård - hundvänligt boende i Småland med naturupplevelser och packraft i Alsterån
Johan & Eva-Lena Philip Vidinge Farmilla - koiraystävällinen majoitus Smålandissa, Ruotsissa.

Vidingen tila sijaitsee Älghultissa, Uppvidingen kunnassa, Glasriketin alueella Smålandissa, suhteellisen lyhyen matkan päässä seuraavista paikoista: Älghult, Uppvidingen kunta, Glasriket, Småland. Växjö, Emmaboda, mustekala, Mönsterås ja Vetlanda.

Vidinge farm - vierastalo ja asuntovaunupaikka

Jos tulet autolla, voit majoittua päärakennuksessa, jossa voit valita eritasoisten huoneiden ja palveluiden välillä. Jos tulet matkailuautolla, tarjolla on kuusi sähköllä varustettua paikkaa ja useita muita sähköttömiä paikkoja. Matkailuajoneuvoilla on myös pääsy käymälöihin ja suihkuihin, ja voit saada kupongin, jolla voit tyhjentää mustan veden läheisellä leirintäalueella. Halusitpa sitten varata huoneen tai varikkopaikan, kannattaa varata etukäteen, jotta varmistat, että paikkoja on riittävästi, kun saavut paikalle.

Koiraystävällinen majoitus Smålandissa

Vidinge Farm on saanut mainetta koiraystävällisenä majoituspaikkana Smålandissa, ja siihen on tietenkin syynsä. Koirat ovat tervetulleita majatalon kaikkiin huoneisiin, ja alueella on metsää ja laitumia, joita voi käyttää koulutukseen. Omistajilla itsellään on upea koira Kenny, johon ihastuimme heti.

Viihtyisä pubi maatilalla

Toinen asia, josta pidimme Vidinge Farmissa, on viihtyisä pubi, joka sijaitsee maatilan valkoisessa talossa. Vaikka tulisit matkailuautolla ja luulet, että sinulla on kaikki tarvittava mukanasi, on mukava poiketa oluelle tai syömään.

Vidinge gård - hundvänligt boende i Småland med naturupplevelser och packraft i Alsterån

Tuntui vähän kuin olisi astunut irlantilaiseen pubiin. Mutta tietenkin Smålandin oluella. Fantastisen viihtyisää!

Puben

Illalliseksi söimme yhtä tilan erikoisruokaa, paimenpiirakkaa, joka on valmistettu tilalla kasvatettujen lampaiden jauhelihasta. Ja sitten kanttarellikastiketta ja salaattia, jonka päällä oli avokadoa. Erittäin maukasta! Parempaa loppua intensiiviselle päivälle Lasin valtakunnassa emme voineet saada!

Mukava pyöräretki Alsterån-joen varrella

Seuraavana päivänä oli aika lähteä pyöräretkelle alueelle. Meillä on yleensä omat pyörät matkailuautossa, mutta tällä kertaa käytimme maatilan vuokraamia pyöriä, jotka tulivat Rentbike.se. Vidinge Farmin läheisyydessä on useita erilaisia pyöräilyreittejä, ja voit saada apua, vinkkejä ja ehdotuksia eri reiteistä.

Cykeltur vid Vidinge gård - hundvänligt boende i Småland

Matkalla maatilalta poispäin säädimme satuloiden korkeutta niin, että ratsastaminen olisi mukavaa.

Cykeltur vid Vidinge gård - hundvänligt boende i Småland

Hauskinta oli se, että saimme "lainata" maatilan koiraa Kennyä pyörämatkalle. Koira on erittäin hyväkäytöksinen ja totteli talon pyyntöä seurata meitä (tai ehkä pitää meistä huolta!?), kunnes tapaisimme isännän heidän suojassaan Alsterån vieressä.

WIFI.se
Cykeltur vid Vidinge gård - hundvänligt boende i Småland

Se oli ihana pyöräretki kauniissa luonnossa. Olimme täällä marraskuussa - joka ei todellakaan ole Ruotsin paras vuodenaika - ja silti se oli todella mukava reissu. Ja miten mukavaa seuraa saimmekaan!

Pysähdyimme aika ajoin joen varrelle ottamaan valokuvia ja viettämään aikaa ihanan liikkuvan veden äärellä. Käsittääksemme myös kalastus on täällä suosittua!

Alsterån - här kan man åka packraft!
Alsterån - här kan man åka packraft!

Lopulta saavuimme joen varrella sijaitsevalle paikalle, jossa Vidinge Farmilla on suojapaikka, jossa myös omistaja Johan odotti meitä. Majapaikkaa voi vuokrata, ja tilan asukkaille majapaikka ja polttopuut kuuluvat hintaan.

Alsterån - här kan man åka packraft!

Täällä sytytimme nuotion ja keitimme pannullisen hyvää Smålandin alueen kahvia. Tadahin kahvipaahtimo. Lämmitimme myös mustikkamuffinsseja nuotiolla. Fantastista, että luonnossa voi olla näin viihtyisää myös myöhään syksyllä!

Blåbärsmuffins

Vierailu Rautatalliin

Omistaja Johan vei meidät sitten autolla Järnladaniin. Tämä paikka, jota kutsutaan myös nimellä Höneström, on kulttuurialue 1700-luvun lopulta lähtien, jolloin Orrefors Bruk alkoi valmistaa täällä rautaa.

Järnladan Vidinge gård

Pieni punainen mökki oli myllyn konttori, ja rauta-aitta oli valmiin raudan varastointipaikka. Myöhemmin, 1900-luvulla, mökkiä käytettiin metsästysmajana Ruotsin liike-elämän eliitille ja jopa Ruotsin kuninkaallisille!

Järnladan Vidinge gård

Nykyään aluetta vuokraa Vidinge Gård, ja Järnladania käytetään erilaisiin kokouksiin, juhliin ja tapahtumiin sekä yksityishenkilöiden että yritysten toimesta. Paikan voi varata myös noin kolmen matkailuauton ryhmä, jos haluatte syrjäisen paikan kauniissa luonnossa ja viihtyisässä yhteishuoneessa, jossa voitte sytyttää tulen avotakassa ja syödä yhdessä. Ladossa ei kuitenkaan voi yöpyä.

Ympäröivällä alueella voit tietysti patikoida, kalastaa tai ehkä tehdä retken packraftilla. Voit tietysti ottaa myös koirasi mukaan - tämä on koiraystävällinen majoituspaikka Smålandissa!

Småland

Muita aktiviteetteja: Kalastus, metsästys ja koskenlasku.

Yksi alueen suosituimmista aktiviteeteista on kalastus, ja voit ostaa kalastusluvan maatilalta. Erityisen suosittua on purokalastus Alsterån-joessa, mutta voit kalastaa myös useissa läheisissä järvissä. Metsästys on toinen suosittu aktiviteetti täällä Smålandin metsissä. Meitä ei kiinnostanut metsästys tai kalastus, mutta olimme innokkaita kokeilemaan "packraftia" eli retkiä eräänlaisessa puhallettavassa kajakissa.

Packraft i Alsterån
Retki packraftilla Alster-joella - kuva Vidinge maatila

Useiden ulkona vietettyjen tuntien jälkeen aloimme tuntea olomme hieman kylmäksi ja päätimme olla menemättä vesille juuri nyt, mutta tätä seikkailua haluaisimme todella kokeilla toisen kerran! Olemme lainanneet kaksi kuvaa Vidingen tilalta näyttääkseen, miltä packrafting Alsterånissa voi näyttää.

Packraft i Alsterån
Retki packraftilla Alster-joella - kuva: Vidinge-tila

Lisää nähtävää ja tehtävää lähiympäristössä

Naapurustossa on tietenkin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa! Jos pidät seikkailusta ja adrenaliinista, voimme suositella Euroopan pisintä ziplinea, joka ei ole kaukana täältä. Halutessasi voit varata paketin, jossa on sekä Vidinge Farm että zipline yhdessä!

Smålandin tässä osassa on myös paljon safaripuistoja ja hirvipuistoja eläimiä ja luontoa rakastaville. Glasriket tarjoaa tietysti myös mahdollisuuden nähdä taidelasia ja lasinpuhallusta tai ehkä jopa kokeilla lasinpuhallusta itse. Toinen majoituspaikka luontoelämyksistä pitäville on Ödevata-farmihotelli.

Kaikki parhaat vinkkimme Smålandista

Oletko käynyt Vidinge Farmilla? Etsitkö yleensä koiraystävällistä majoitusta? Pidätkö luontoelämyksistä, kuten pyöräilystä ja kalastuksesta? Kerro meille!

Tietoa Vidinge gård och ställplats - koiraystävällinen majoitus Smålandissa.

 • Osoite: Svartshult Vidingegården, Älghult
 • Kunta: Uppvidingen kunta
 • Maakunta: Kronobergin lääni
 • Maisema: Småland
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa maatilan verkkosivusto

Palvelut ja käytännön tietoa

 • Majoitus: Päärakennuksessa voit valita hotellihuoneista, hostellihuoneista ja huoneistoista, joissa on oma keittiö. Koska tämä on koiraystävällinen majoituspaikka Smålandissa, voit tuoda koirasi kaikkiin huoneisiin.
 • Pysäköintipaikat: Vidinge Farmilla on kuusi sähköpaikkaa matkailuautoille tai -vaunuille. Lisäksi on muutama paikka, joissa ei ole sähköä. WC:t ja suihkut ovat käytettävissä. Musta vesi voidaan tyhjentää läheisellä leirintäalueella.
 • Ruokapalvelu: Pubissa tarjoillaan ruokaa ja juomia vieraille. Asukkaat voivat myös varata aamiaisen ja lounaspaketteja. Lisäksi järjestetään grilli-iltoja ja erilaisia tapahtumia.
 • Varaukset: Majoitus päärakennuksessa ja pysäköintialueella on varattava etukäteen joko varausjärjestelmän kautta tai puhelimitse.

Vidinge Farmin aktiviteetit

 • Kalastus: Erilaisia kalastusmuotoja, kuten purokalastus Alsterån-joessa. Voit myös vuokrata välineitä ja osallistua lyhyille kursseille.
 • Packraft: Seikkailu packraftilla, puhallettavalla kajakilla.
 • Pyöräily- ja vaellusretket: Voit pyöräillä ja patikoida eri polkuja pitkin. Uppvidingen kunnassa on 20 luonnonsuojelualuetta. Polkupyöriä voi vuokrata. Voit myös lainata sienikorin tai marjaämpärin, jos haluat tehdä metsälöytöjä.
 • Toimintaa Järnladanissa: Järnladania Höneströmissä käytetään kalastuskokouksiin, ryhmiin, juhliin ja tapahtumiin. Rautatallia voi myös vuokrata.
 • Konferenssi ja tapahtumat: Konferensseja voi varata puoliksi tai koko päiväksi. Myös majoituksen ja aktiviteetit sisältäviä paketteja voidaan varata.
 • Lisää toimintaa: Vidinge Farmin kautta voit varata aktiviteetteja, kuten mönkijäpyöräilyä ja kiipeilyä.

Tilaa uutiskirjeemme