Menu Close

Hagar Qimin mysteerit Maltalla

Hagar Qim Maltalla ja suuret mysteerit! Pellolla on joukko jäljelle jääneitä lohkareita - jäännökset temppelistä, joka pystytettiin tänne Maltalle 3600 vuotta ennen Kristusta. On häkellyttävää ajatella, että tämä on niin vanha, etteivät egyptiläiset olleet vielä edes alkaneet miettiä pyramidejaan.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Pienet hajanaiset johtolangat paljastavat asioita siitä, miten nämä ihmiset aikoinaan elivät, mutta suuri osa jää mysteerin peittoon ja mielikuvituksemme varaan. Tänään voimme kertoa teille joitakin todella jännittäviä tarinoita Maltan Hagar Qimista. Hagar Qim on ollut Unescon kulttuuriperintökohde vuodesta 1980.

Kansa, jolla on kauppaa ja perinteitä

Tiedämme, että tämän ajan ihmiset matkustivat tai kävivät kauppaa muiden kansojen kanssa - on löydetty työkaluja, jotka on valmistettu materiaaleista, joita ei ole Maltalla. Tiedämme myös, että heillä oli erilaisia perinteitä. Temppelissä (ja kaikissa muissa vastaavissa temppeleissä Maltalla) on monia eri huoneita. Joitakin näyttää käytetyn uhrirituaaleihin, ja toisissa on ovet, jotka voidaan sulkea - sen ympärillä, mitä sisällä tapahtui.

Malta, Hagar Qim
Tämä tehtiin lähes 6000 vuotta sitten. vaikuttavaa!

Lisäksi on löydetty useita kivihahmoja, jotka esittävät lihavia ihmisiä eri asennoissa. Mutta hahmoista puuttuu yleensä pää. Pään kohdalla on vain reikä, jotta vartaloon olisi voitu kiinnittää erillinen pää. Johtuiko tämä siitä, että hahmoille annettiin eri yhteyksissä erilaiset päät, vai siitä, että niitä voitiin kääntää eri suuntiin? Vai oliko kenties niin, että hahmon pää poistettiin, kun vastaava henkilö kuoli?

Malta Hagar Qim
Oviaukko, jossa on reikä ovea varten. Mitä tämän takana on ollut?
Hagar Qim Malta
Hagar Qim - mitä täällä tapahtui?

Enemmän kysymyksiä kuin vastauksia

Vaikka vastauksia on saatu, kysymyksiä on enemmän. Mitä nämä ihmiset tekivät temppelin suljettujen ovien takana? Oliko yhteiskunnassa jonkinlainen hierarkia, ja miltä se näytti? Keitä olivat kuvatut lihavat ihmiset, ja missä yhteydessä irrotettavilla päillä varustettuja patsaita käytettiin?

Ja sitten tietysti ihmetellään, miksi sivilisaatio yhtäkkiä katosi. Noin 2500 vuotta ennen Kristusta lopetettiin uusien temppelien rakentaminen ja kaikki katosi. Kuolivatko he luonnonkatastrofissa? Oliko kuivuus ja nälänhätä? Purjehtivatko he jonnekin muualle? Kukaan ei tiedä, mutta mielikuvitus herää miettimään...

Katter på Malta
Muutama kissa loikoilee Hagar Qimin temppelin ulkopuolella.

Vierailu Hagar Qimissä tänään

Hagar Qimin kukoistuksesta on kulunut tuhansia vuosia. Aika on tietysti tuhonnut paljon, ja vielä nykyaikana ihmiset kävivät täällä keräämässä kiviä talojensa rakentamiseen. Näin monet salaisuudet ovat kadonneet lopullisesti.

Nykyään temppeliin on asennettu katto, joka suojaa sitä säältä ja tuulelta. Siellä on myös museo, ja vierailun johdannoksi voit nähdä 5D-elokuvan (kyllä, meille satoi!), jossa sinun on pukeuduttava... super tyylikkäät lasit. Nähtävyys, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen, jos meiltä kysytään.

Hagar Qim Malta
Hagar Qimin temppeli on katettu katolla, joka suojaa sitä säältä.

Tykkäätkö käydä tällaisissa paikoissa? Miten luulet näiden ihmisten eläneen ja miksi luulet heidän yhtäkkiä kadonneen?

Kaikki parhaat vinkkimme Maltalta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme