Menu Close

Paras laatu - miesten vaatteet

Okei, Peter on ohjaimissa. Tänään kirjoitan NK:n takana sijaitsevassa MOOD-ostoskeskuksessa sijaitsevasta Taracci- miestenvaateliikkeestä. Olen käynyt Taraccissa ostoksilla kymmenen vuotta ja harva tietää, miten erityinen se on. Pohjoismainen liike, jolla on oma design miehille pienissä erissä. Onko se viimeinen?

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

On rohkeaa sanoa, että miesten vaatteet ovat parasta laatua, mutta omistaja ja suunnittelija, 56-vuotias Feyo Taracci on selittänyt sen minulle. Vain siksi, että vaatemerkit markkinoivat itseään egyptiläisellä puuvillalla, useimmat ihmiset luulevat, että se on huippulaatua, EI. Egyptiläisen puuvillan osalta on olemassa asteikko yhden ja tuhannen välillä, joten pysykää kuulolla.

Alusta alkaen

Feyo Taracci aloitti uransa 15-vuotiaana Etelä-Turkissa räätälin ateljeen juoksupoikana. Muutamaa vuotta myöhemmin hän muutti Istanbuliin, jossa yksi hänen veljistään oli kultaseppä. Hän oppi käsikaiverrusta ja alkoi suunnitella omia korujaan.

Hän muutti 19-vuotiaana Ruotsiin serkkunsa luokse. Hän tunsi olonsa Ruotsissa alusta asti hyvin kotoisaksi, joten nyt hänen oli opeteltava kieli ja hankittava työpaikka. Aluksi se oli tietysti vaikeaa, ja työvoimatoimisto lähetti hänet sosiaalitoimistoon, mutta puolivälissä hän kääntyi. Feyon mottona oli pärjätä omillaan, joten hän lähti kaupungille ja kyseli töitä.

Klander från Taracci
Valitse, miten haluat näyttää aivohalvauksesi.
Kläder från Taracci
Taraccin oma malli

Aloita työskentely

Hän teki kaikkea keittiöapulaisesta juoksupoikaan ja päätyi sitten SAAB:lle metallilevytyöntekijäksi. Feyo piti siitä varsin paljon, koska hän sai tehdä töitä käsillään, mutta luovaa henkeä hän ei saanut irti.

Hän tapasi vaimonsa vuonna 1982 ja sai kaksi tyttöä. Kaksi hänen veljistään oli muuttanut Belgiaan ja avannut studion, jossa valmistettiin pienissä erissä miesten design-vaatteita. Feyo seurasi esimerkkiä, vuokrasi tilan vuonna 1989 ja palkkasi työntekijän pyörittämään liikettä samalla, kun hän työskenteli päivisin autonasentajana ja suunnitteli vaatteita öisin.

Kläder från Taracci
Pienet yksityiskohdat, jotka tuovat lisäpontta
Skor från Taracci
Karitsannahkaiset kengät

En lopeta tähän

Kauppa toimi, mutta ei enää, ja perhe kärsi, joten hän sulki liikkeen parin vuoden kuluttua. 1997 hän osti räätälinliikkeen Östermalmilta ja alkoi näyttää asiakkaille, miten vaatteet voivat istua hyvin. Se oli menestys, ja hän sai kokonaisia vaatekaappeja naisilta ja miehiltä, ja se meni hyvin.

Nyt hän halusi myös myydä vaatteita ja lähti Italiaan. He saattoivat lähettää hänelle vaatteita, mutta hän ei saanut koskea niiden malleihin. Hän toi takaisin joitakin merkkejä korostaakseen laatua, mutta hän ei ollut tyytyväinen.

Kläder från Taracci
Laatu keskiössä
Helena ja minä Taracci-ravintolassa, lausutaan Taratchi.

Paras laatu - miesten vaatteet

Feyo lähti Turkkiin, josta suuret italialaiset ketjut hankkivat mallistonsa, ja alkoi etsiä räätäleitä ja kankaita. Hänen ajatuksenaan oli, että mallisto olisi pieni, mutta erittäin laadukas. Siellä on noin 10 kutomoa, jotka saavat vain parasta puuvillaa, ja se merkitään erityisellä tavalla.

Jos hyvin kuuluisa italialainen vaatemerkki haluaa mallistoonsa 350 metriä 400 metrin rullasta, sitä on vaikea myydä, ja sieltä hän löytää kankaansa. Joskus se voi olla vain 10 metriä, ja hän käyttää sitä yksityiskohtiin, mutta kaiken on oltava korkealaatuista.

Coola kängor från Taracci
Siistit saappaat Taraccilta vasikannahasta
Kläder från Taracci
Sen on näytettävä hyvältä

Taracci

Jonkun löytäminen, joka voisi ommella pieniä painoksia, ei ollut helppoa, koska se tuottaa vähemmän voittoa, ja uutena tulo tarkoitti käteismaksua. Hän onnistui siinä ja on tehnyt sitä vuodesta 2004 lähtien omalla nimellään. Taracci. Pienet yksityiskohdat, jotka tekevät siitä hieman ainutlaatuisen, mutta pitävät sen miehekkäänä ja raikkaana.

Joskus paitoja on vain kuusi erilaista ja joskus 12, joten tunnet itsesi erityiseksi. Paitoja, takkeja, takkeja, vöitä, nenäliinoja, rusetteja, solmioita, hihansuita, housuja, kenkiä, kaikkea, mikä tekee sinusta laadukkaan miehen. Vaatteiden tulisi olla mukavia kehossa, vaatteessa ei saisi hikoilla, eikä se saisi vääntyä pesun jälkeen tai vaihtaa kokoa.

Kläder för män
Taracci
Taracci
Räätälöity suunnittelu miehille

Muistelen 40-lukua, jolloin kaikki näyttivät niin hyvältä hatuissa, solmioissa ja liiveissä. Olemmeko me miehet laiskistuneet liikaa? Mihin on kadonnut luokka? Mitä mieltä olette?

Ylin kuva postauksessa: Feyo Taracci, kuva Taraccin luvalla.

Päivitys: Butiken Taracci har flyttat sedan det här inlägget skrevs, och ligger nu på Gamla Brogatan i Stockholm

Tilaa uutiskirjeemme