Menu Close

Miten ruotsalaiset matkustivat vuonna 2020? - matkabarometri 2021

Miten ruotsalaiset matkustivat vuonna 2020? Pandemiavuosi 2020 oli vuosi, jolloin ulkomaanmatkailu keskeytettiin, mutta ruotsalaiset eivät jääneet kotiin, vaan tekivät keskimäärin kymmenen vapaa-ajan matkaa maan rajojen sisällä. Esittelemme tämänvuotisen matkabarometrin tulokset.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Matkabarometri 2021

Meidät kutsuttiin eilen matkabarometrin 2021 digitaaliseen esittelyyn. Matkabarometri on seuraavien tahojen tuottama Matkailun ja matkailun resurssi seuraavien puolesta Vagabond-matkalehti, vakuutusyhtiö Eurooppalainen ERV ja Ulkoasiainministeriö (Ulkomaille matkustamista koskeviin kysymyksiin vastasi yli 2 000 ihmistä ja Ruotsiin matkustamista koskeviin kysymyksiin yli 4 300 ihmistä). Tässä ovat tulokset toivottavasti helposti sulavassa muodossa.

Hur reste svenskarna 2020 - Resebarometern 2021

Miten ruotsalaiset matkustivat ulkomaille vuonna 2020?

Se ei ehkä ole yllättävää, mutta ulkomailla matkustaminen syöksyä Vuosina 2017-2019 ruotsalaiset tekivät 11-12 miljoonaa ulkomaanmatkaa vuodessa. Vuonna 2020 teimme sen sijaan 1,9 miljoonaa ulkomaanmatkaa. Tämä on 84 prosentin lasku vuoteen 2019 verrattuna.

Minne ruotsalaiset matkustivat ulkomailla vuonna 2020?

Loppujen lopuksi, kun matkustimme ulkomaille vuonna 2020, minne menimme? Näet top 5:n alta. Muista, että monet matkoista (esimerkiksi Thaimaahan) tehtiin vuoden alussa, juuri ennen kuin pandemia puhkesi kunnolla.

  1. Espanja
  2. Tanska
  3. Suomi
  4. Saksa
  5. Thaimaa
Spanien, El Templo del sol

Hyödynsivätkö ruotsalaiset ulkoministeriön matkatietoja?

Yksi niistä asioista, joista ruotsalaisista tuli parempi koronavuoden 2020 aikana oli tarkistaa UD:n matkustussuositukset ennen lähtöä. Näin teki 54 prosenttia verrattuna 14 prosenttiin vuonna 2019.

Onko vakuutustarve muuttunut?

Yhteensä 40 prosenttia ei muuttanut näkemyksiään vakuutuksista. 19 prosenttia oli sitä mieltä, että vakuutusten merkitys on kasvanut, 16 prosenttia tunnusti vakuutusten tarpeellisuuden ja 14 prosenttia ilmoitti jo tarkistaneensa vakuutuksensa tulevaisuutta varten.

Paneelissa keskusteltiin muun muassa siitä, sovelletaanko vakuutusta silloin, kun ulkoasiainministeriö kehottaa välttämään muita kuin välttämättömiä matkoja. Vakuutus voi silti kattaa joitakin asioita, mutta ei niin paljon kuin normaalitapauksissa. Se ei esimerkiksi välttämättä kata, jos COVID-19 vaikuttaa sinuun.

Hur reste svenskarna 2020 - tankar om försäkring

Kuinka monta matkaa ruotsalaiset tekivät vuonna 2020?

Vapaa-ajanmatkojen osalta ruotsalaiset tekivät keskimäärin 0,5 yöpymisen sisältävää ulkomaanmatkaa ja 3,5 yöpymisen sisältävää kotimaanmatkaa. Tätä voidaan verrata siihen, että "tavallisena" vuotena ruotsalainen tekee keskimäärin hieman yli 2 yöpymisen sisältävää ulkomaanmatkaa.

Milloin vuonna 2020 ruotsalaiset matkustivat?

Vuosi 2020 ei ollut tavanomainen vuosi, ja huippu ajoittui tammi- ja helmikuulle eli ennen pandemian varsinaista alkamista.

hur reste svenskarna 2020 - vår besök på Tourest 2020
Kävimme helmikuussa Tallinnassa matkamessuilla - sen jälkeen lopetimme enemmän tai vähemmän ulkomaille matkustamisen.

Miten ruotsalaiset matkustivat vuonna 2020?

Ulkomaille matkustettaessa ruotsalaiset valitsevat ensisijaisesti lentomatkan (61 %). Lomamatkoilla Ruotsissa auto oli suosituin vaihtoehto (66 %). Sekä ulkomailla että Ruotsissa 4 prosenttia valitsi matkailuauton.

Kenen kanssa ruotsalaiset matkustivat vuonna 2020?

Useimmat matkustivat oman kotitaloutensa jäsenten kanssa sekä ulkomailla (55 %) että Ruotsissa (61 %). Nämä luvut ovat suhteellisen samanlaisia kuin muina vuosina.

WIFI.se
Hur reste svenskarna 2020 - med hushållet
Matkustatko "kotitalouden" kanssa? No, niin mekin!

Missä ruotsalaiset "uivat" vuonna 2020?

Vuonna 2020 Ruotsissa tehtiin lähes 80 miljoonaa vapaa-ajan matkaa, mikä vastaa noin 10 matkaa ruotsalaista aikuista kohti (sekä yöpymis- että päivämatkat). Mutta minne matkustimme? Näet top 5 -listan alta! Paneelissa keskusteltiin siitä, että tosin välttivät suuria kaupunkeja, mutta monet matkat tehtiin oman maakunnan sisällä.

  1. Tukholman lääni
  2. Västra Götalandin lääni
  3. Skånen lääni
  4. Taalainmaan lääni
  5. Hallandin lääni
Hu reste svenskarna 2020 - inom Sverige

Kuinka paljon ruotsalaiset käyttivät rahaa Ruotsin-matkallaan?

Tutkimuksen mukaan ruotsalaiset kotitaloudet käyttivät keskimäärin 5507 Ruotsin kruunua henkilöä kohden. osoitteessa määränpäähän ja 4326 SEK matkalla määränpää.

Miten ruotsalaiset matkustavat pandemian jälkeen?

Näyttää siltä, että ruotsalaiset ovat löytäneet Ruotsin! Yhteensä 37 prosenttia aikoo matkustaa Ruotsissa kuten ennenkin, mutta 31 prosenttia haluaa matkustaa enemmän Ruotsissa ja 14 prosenttia vähemmän ulkomailla.

Bengtsfors

Tunnistammeko itsemme? Tunnistatteko te itsenne?

Pandemia on tietysti vaikuttanut meihin kaikkiin. Matkustimme Määri ja Sleesia Tšekin tasavallassa syyskuussa, mutta muuten se oli paljon Ruotsia. Löysimme muun muassa kaikki mukavat paikat pitkin rantaa. Götan kanava ja Dalslandin kanava. Millainen oli matkavuosi 2020 ja miten ajattelet matkustavasi vuonna 2021?

Hajstorp selfie

Tilaa uutiskirjeemme