Menu Close

15 vinkkiä kaupunkimatkojen kustannusten alentamiseen

Matkustaminen on kallista, mutta harvalla on varaa maksaa koko matka omasta taskustaan. Tästä syystä on tärkeää säästää matkan varalle, mutta samalla kannattaa huolehtia siitä, että kustannukset pysyvät pieninä tehokkaasti. Tässä artikkelissa kerromme 15 tapaa, joilla voit pienentää kulujasi matkustaessasi kaupungissa.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

1. Mene kaupunkiin, johon sinulla on varaa.

Tallinnan kaupunkiloma on halvempi kuin Wienin kaupunkiloma. Jos sinulla on pieni budjetti, valitse siis kaupunki, jonne ei tarvitse matkustaa kauas ja jossa elinkustannukset ovat alhaiset tai ainakin inhimilliset.

2. Älä käy turistirysissä.

Mitä enemmän turisteja asukasta kohden, sitä kalliimpia ovat sekä majoituksen että ravintoloiden hinnat. Jos siis haluat säästää rahaa, vältä rahankäyttöä paikoissa, joissa on paljon turisteja, kun matkustat jossakin kaupungissa. Suosituissa paikoissa on tietysti hyvä käydä, mutta vielä parempi idea on olla syömättä tai majoittumatta siellä. Kävele viidestä kymmeneen minuuttia kauemmas, ja huomaat, että kaikki hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat.

3. Matkusta hiljaisella kaudella

Jos lähdet kaupunkilomalle sesonkiaikaan, ei ole takeita siitä, että kaikki kaupat ovat auki tai että sää on täydellinen. Vältät kuitenkin väkijoukot ja säästät paljon rahaa, jonka voit joko laittaa sivuun uusia matkoja varten tai käyttää kohteessasi.

4. Aseta talousarvio

Talouden suunnittelu on tärkeää, kun haluat säästää rahaa kaupunkimatkalla. Jos et ole suunnitellut rahankäyttöäsi, saatat joutua ottamaan pikalainaa, jonka korko on yleensä korkea, 10-40 prosenttia. Pikalainan ottaminen on kuitenkin parempi ajatus kuin se, että et pysty maksamaan hotellilaskua, mutta tarkista ensin, voivatko ystäväsi sen sijaan lainata sinulle rahaa.

Snabblånen.nu voit vertailla pikalainoja, jotka ovat täysin perusteltuja, jos sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa. Varmista kuitenkin, että maksat lainan nopeasti takaisin, sillä takaisinmaksuajan pidentäminen jälkikäteen on pikalainoissa kallista.

Huomaa, että sinun tulisi myös välttää matkustamista lainarahalla, sillä se voi tulla sinulle kalliiksi myöhemmin, jos sinulla ei ole varaa maksaa velkaa takaisin kotiin palattuasi. SvD on kirjoittanut hyvän artikkelin, jossa korostetaan, että noin joka viides ruotsalainen lainaa rahaa lomamatkojaan varten.

5. varaa matkasi hyvissä ajoin etukäteen

Viime hetken matkan varaaminen voi olla hyvä ajatus, mutta jos haluat säästää rahaa ja luottaa siihen, että pääset todella pois, kannattaa matka varata vähintään kuukausi etukäteen. Matkailuyritykset pitävät ennakoitavuudesta ja palkitsevat sinut usein edullisemmalla hinnalla, jos varaat matkasi hyvissä ajoin etukäteen.

6. Tilaa lentoliput verkossa

Lentolippujen hintoja on helppo vertailla verkossa. Täytät lomakkeen, jossa ilmoitat, milloin haluat matkustaa määränpäähäsi ja milloin haluat palata kotiin. Tämän jälkeen vertailupalvelu esittää sinulle useiden lentoyhtiöiden tarjouksia, joissa on tietoja muun muassa lippujen hinnasta ja siitä, onko sinulla välilasku. Lentolippujen vertailu verkossa on aina maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

7. Älä lennä viikonloppuna

Perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina lentäminen on lähes aina kalliimpaa, joten varaa lento maanantain ja torstain välisenä aikana, jos saat vapaata töistä. Lompakkosi kiittää sinua, jos päätät lentää arkipäivänä.

8. Pakkaa kevyesti mutta riittävästi

Vaatteita ei kannata pakata liian vähän, sillä saatat joutua ostamaan lisää vaatteita matkakohteesi kaupungissa. Mutta älä myöskään pakkaa liikaa vaatteita, sillä lentoyhtiö voi periä sinulta sakkomaksun. Tyypillinen matkalaukun enimmäispaino on 23 kg.

WIFI.se

9. Jaa huone jonkun tutun kanssa

Huoneen jakaminen ystävän kanssa on hyvä idea, jos haluat säästää rahaa. Säästyneet varat voi käyttää ylimääräiseen ylelliseen illalliseen tai toiseen matkakohteeseen myöhemmin vuoden aikana.

10. Osta prepaid-kortti

Jos matkustat EU:n tai ETA:n ulkopuoliseen maahan, osta paikallinen prepaid-kortti välttääksesi kalliit verkkovierailumaksut. Netflixin katsominen 4K-laadulla ravintolassa, jossa ei ole wlan-yhteyttä, voi maksaa tuhansia puntia, joten muista hankkia edullinen prepaid-kortti. 

Hyvä vinkki on, että yksi matkaseurueen jäsen hankkii prepaid-kortin, jolla voi surffata ilmaiseksi, ja jakaa sen, jotta loputkin seurueen jäsenet voivat ottaa yhteyden. On tietysti mukava ele antaa prepaid-kortin ostajalle vaivanpalkaksi illallinen ja muutama drinkki tai kolikko.

11. kokkaa ruoka itse

Ravintolassa käyminen on kallista. Varsinkin suurissa kaupungeissa, joissa on paljon turisteja. Siksi raaka-aineiden ostaminen ja valmistaminen hotelli- tai hostellihuoneessasi on hyvä idea ja säästää paljon rahaa.

12. Tarkista pankkikorttisi veloitukset

Sekä luotto- että pankkikorteista peritään yleensä 1,75 prosentin valuutanvaihtopalkkio ja noin 2 prosentin nostopalkkio. Tarkista korttisi ehdot ja käytä sitä oikein. Jos nostopalkkio on 2 % ja valuutanvaihtopalkkio 1,75 %, ostoksesi voivat olla 3,75 % % kalliimpia, jos nostat rahaa automaatista ulkomailla. Valitse sen sijaan kortti, jossa on alhaisemmat maksut, jotta säästät rahaa.

13. Tinkiä usein ja paljon

Jos käyt paikallisilla markkinoilla, tinkiä lähtöhinnasta. Huomaa, että jotkut kauppiaat kieltäytyvät myymästä tuotteita halvalla turisteille, jotka eivät ole ruskettuneita, sillä tämä on merkki siitä, että he ovat uusia tulokkaita kohteessa. Jos näin on, ota aurinkoa muutaman päivän ajan ja osta kalleimmat tuotteet viimeisenä, juuri ennen kotiinlähtöä.

14. Kävele taksin sijaan

Kenkien kuluminen on halvempaa kuin taksimaksu. Tästä syystä käveleminen taksin sijaan säästää rahaa ja antaa sinulle liikuntaa. 

15. Hanki hyvä vakuutus

Avokätisen matkavakuutuksen avulla sinulla on oikeus saada korvausta muun muassa matkatavaroiden viivästymisestä, kadonneista matkatavaroista, onnettomuuksista, vuokra-autojen vahingoista ja lentojen viivästymisestä. Muutaman sadan dollarin maksaminen kannattaa, sillä saat kattavan vakuutuksen odottamattomien kulujen varalta, jotka voivat tulla kalliiksi, jos olet vakuuttamaton.

Tilaa uutiskirjeemme