Menu Close

Leirintäalueen jättiläinen nousussa, paras lentokenttä ja minne ruotsalaiset haluavat nyt lentää?

On maanantai ja matkauutisia! Joka maanantai esittelemme 5-6 lyhyttä uutista lehdistötiedotteista, jotka saimme tai haistoimme viikon aikana. Huomenna tiistaina jatkamme raportointia matkailuautomatkaltamme Ruotsin länsirannikkoa pitkin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Ensimmäisen leirin liikevaihto heinäkuussa +20% heinäkuuhun 2020 verrattuna. 

Vuonna 2020 First Camp, Skandinavian suurin leirintäalueketju, jolla on 40 kohdetta Ruotsissa ja 6 kohdetta Tanskassa, kasvatti markkinaosuuttaan investointien ja digitalisaation ansiosta. Heinäkuun liikevaihto kehittyi vahvasti edellisvuoteen verrattuna, mutta ulkomaisten vieraiden määrä väheni vuoteen 2019 verrattuna. First Campin heinäkuun liikevaihto kasvoi 20 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna, samalla määrällä kohteita. Vuoteen 2019 verrattuna tulot laskivat vain prosentin. Elokuun varaustilanne on vahva, +24 prosenttia verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan ja +22 prosenttia verrattuna vuoteen 2019.

Hagönsin leirintäalue Halmstadissa, kuva: First Camp

Münchenin lentoasema on jälleen kerran valittu Euroopan parhaaksi lentoasemaksi.

Münchenin lentoasema on edelleen Euroopan kärkisijoilla. Lontoossa sijaitsevan Skytrax-instituutin vuosittain järjestämässä World Airport Awards -kilpailussa Münchenin lentoasema on jälleen valittu matkustajakyselyn perusteella Euroopan parhaaksi lentoasemaksi. Maailmanlaajuisessa rankingissa Münchenin lentoasema saa kunniakkaan kuudennen sijan.

Münchenin lentoasema, kuva: Flughafen München / Michael Fritz

Äärimmäinen kuumuus Etelä-Euroopassa

Etelä-Eurooppa kokee lämpöennätyksen toisensa jälkeen. I Sisilia on mitattu 48,8 astetta, mikä on uusi Euroopan ennätys. I Espanja lähes yhtä äärimmäistä lämpöä on mitattu, Espanjan ennätys on 47,2 astetta. Lisäksi monissa osissa Etelä-Eurooppaa riehuvat tulipalot.

Minne ruotsalaiset haluavat lentää juuri nyt

Alla olevasta listasta näet Flygresor.se-sivuston eniten haetut maat ajanjaksolla 5.8.-11.8.2021. Tilastot perustuvat Ruotsista lähteviin lentohakuihin.

  1. Espanja
  2. Turkki
  3. Saksa
  4. YHDYSVALLAT
  5. Ruotsi

Viisi uutta polkua polkupyöräilyyn avataan Lofsdalen Fjällpark MTB:ssä.

Lofsdalen Fjällpark MTB:ssä avattiin 13. elokuuta viisi uutta polkua polkupyöräilyyn. Vuosina 2020-2022 Lofsdalen investoi uuden koko perheen aktiviteettialueen luomiseen, joka sijaitsee erinomaisella paikalla Hovärkenin ja Digervålenin vuorten välissä, noin 800 metrin korkeudessa merenpinnasta. Alueella on jo neljä eri reittiä. Hankkeen päättyessä syksyllä 2022 käytettävissä on yhteensä 20 kilometriä eri vaikeusasteisia polkuja. 

Puutarhaviikot Sofierossa

Elokuun 16. päivästä alkaen ja neljän viikon ajan Sofieron linnan puisto i Helsingborg Puutarha- ja tv-persoona John Taylor kutsuu sinut Garden Weeks -tapahtumaan. Kuusi inspiroivaa puutarhaa on keskipisteenä. Sofiero Garden Weeks on kohde harrastajille, aloittelijoille ja niille, jotka haluavat vain nauttia puistosta sen loppukesän loistossa. Café Glasverandan ja Orangerian bistro ovat avoinna ja tarjoavat ruokaa, kahvia ja näkymät Öresundille.

Sofieron puutarhat, kuva: Tina Dalemo

Viikon pohdinta

Voisi miettiä, missä määrin punaiset listat, äärimmäinen kuumuus ja tulipalot vaikuttavat ruotsalaisten lentojen etsimiseen...? Ja mikä hauska yhteensattuma, että Sofierolta tuli juuri nyt lehdistötiedote! Olemme Helsingborgissa ja olemme suunnitelleet käyvämme Sofieron linnassa ja linnan puutarhassa pian!

Jäitkö paitsi viimeisimmistä matkauutisista? Lue Uusia tilauslentoyhtiöitä - ja trendikkäitä ruotsalaisia matkakohteita

Tilaa uutiskirjeemme