Menu Close

Koillis-Skåne - 6 retkeä Kristianstadista autolla

Koillis-Skåne tarjoaa kaunista luontoa, viehättäviä kaupunkeja ja useita jännittäviä kohteita. Esittelemme useita vinkkejä Kristianstadista käsin tehtäviin retkiin ja kohteisiin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tutustu Koillis-Skåneen

Viime vuosina olemme löytäneet Skånesta monia upeita paikkoja. Yksi ensimmäisistä paikoista, joihin tutustuimme, oli Kristianstad ja sen ympäristö eli Koillis-Skåne.

Matkailu matkailuautolla, henkilöautolla tai moottoripyörällä

Paras tapa tutustua Koillis-Skåneen on liikkua matkailuautolla, autolla tai jopa moottoripyörällä. Voit tietenkin käyttää omaa ajoneuvoa tai vuokrata sellaisen. Jos haluat ostaa auton, löydät sekä uusia että käytettyjä autoja osoitteessa Tofta autojoka on Citroënin jälleenmyyjä Kristianstadissa. Täältä löydät autoja sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

Kuusi retkeä Koillis-Skånessa

Täältä löydät vinkkejä kuudesta eri retkestä, jotka kaikki sijaitsevat Kristianstadissa.

1. Åhus

Pikkukaupunki Åhus tarjoaa ihanan viehättävät puitteet Koillis-Skånen rannikolla. Täällä voit kävellä puolitoistametristen talojen keskellä, maistaa paikallista jäätelöä "Ottoglass" tai hengailla viihtyisässä jäätelöveneessä. Yksi nähtävyys, jota et halua jättää väliin, on "Absolut Home", jossa voit osallistua mielenkiintoiselle opastetulle kierrokselle, jonka päätteeksi voit valmistaa oman cocktailin tai mocktailin.

Matka-aika Kristianstadista: 20 minuuttia (noin 17 km)

Åhus i nordöstra Skåne

2. Ahvenanmaan rannikko ja Nyehusenin alue

Ålakusten on rantaviiva, joka alkaa pohjoisessa Åhusista ja jatkuu etelään Stenshuvudiin. Täällä on erityinen lupa ankeriaiden pyyntiin tiettynä ajanjaksona, ja alue tunnetaan sekä "ankeriaskioskeista" että "ankeriaankyljistä". Nyehusenissa on myös pieni gourmet-ravintola Pia's Kitchen, jossa luodaan jatkuvasti uusia 7 ruokalajin menuita paikallisista raaka-aineista.

Matka-aika Kristianstadista: 27 minuuttia (noin 27 km)

Ålakusten i nordöstra Skåne

3. Bäckaskogin linna

Bäckaskogin linna oli alun perin yksinkertainen luostari, mutta keskiajalla tanskalaiset rakensivat tänne upean linnan. Nykyään voit viettää viihtyisän linnan viikonlopun, nauttia kahvit linnan kahvilassa tai kenties kävellä kauniissa puistossa.

Matka-aika Kristianstadista: 18 minuuttia (noin 18 km)

Bäackaskog slott

4. Ivön

Ivön sijaitsee keskellä Ivösjön-järveä, ja tänne pääsee ilmaisella autolautalla Koillis-Skånessa sijaitsevasta Barumista. Lautta on Norsunluurannikko löydät rypsi- ja omenapeltoja, Ivö klackin luonnonsuojelualueen, fossiilirikkaat Ugnsmunnarnan luolat ja kaksi leirintäaluetta.

WIFI.se

Matka-aika Kristianstadista: Hieman yli 20 minuuttia (noin 21 km) + matka lautalla.

Ivön

5. puolustava lumivyöry

Forsakarravisen luonnonsuojelualue on suosittu kohde, jossa on kauniita pyökkimetsiä, mutta myös muita lehtipuita, saniaisia ja sammalia. 40 metriä syvä rotko on aikoinaan muodostunut sisämaan jään syöksyvästä sulamisvedestä. Nykyään rotko luo dramaattisen luonnonmaiseman, ja siellä sijaitsee Forsakarin vesiputous.

Matka-aika Kristianstadista: 25 minuuttia (noin 27 km)

Forsakarravinen i nordöstra Skåne

6. Yangtorpin Qigong-temppeli ja menneisyyden väri -kauppa

Kannattaa ehkä ajaa qigong-temppelin ohi. Yangtorp vain siksi, että saatte erityisen elämyksen nähdä tämän kiehtovan rakennuksen keskellä skanskalaista maaseutua. On myös mahdollista tulla retriitteihin, majoittua hotelliin tai pitää konferensseja. Aivan vieressä on viehättävä pieni kauppa "Färg från förr", jossa on kaikenlaista hauskaa tavaraa menneisyydestä. Jos olet onnekas, myös Kaganin kahvila on avoinna.

Matka-aika Kristianstadista: 45 minuuttia (noin 41 km)

Yangtorp

Lisää retkiä Koillis-Skånessa

Koillis-Skånessa on tietysti paljon muitakin retkiä, joita voit tehdä täällä ehdottamiemme retkien lisäksi. Olemme esimerkiksi kuulleet hyvää Minan suklaastudiosta, joka sijaitsee lähellä Trolle Ljungbyn linnaa. Siellä on myös useita luonnonsuojelualueita, kuten Tostebergan niityt. Ehkä sinulla on vielä lisää ehdotuksia retkikohteiksi?

Tilaa uutiskirjeemme