Menu Close

Mukavia päiviä Italian Como-järvellä

Vieraileva kirjoittaja: Pernilla

Tällä matkalla minun ja mieheni oli tarkoitus tutustua Como-järveen. Googletettuani hieman liikkumistapoja, vaihtoehdot olivat auto, bussi ja/tai laivayhteydet. Päätimme käyttää autonvuokrausta ja laivayhteyttä. Tämä siksi, että mieheni tuntee minut, haluan usein nähdä tai kokea paljon ja auto mahdollistaa monet pysähdykset. Veneellä matkustaminen kylien välillä osoittautui erittäin käteväksi ja veneisiin oli mahdollista ottaa myös auto mukaan.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tässä kirjoituksessa kirjoitan Como-järvestä enkä siitä, että matkustimme Ryanairilla, enkä myöskään matkamme alkamisesta, johon liittyi monia viivästyksiä, lupaus yöpymisestä hotellissa, Ryanairin henkilökunta, joka ei koskaan tullut paikalle, ei korvauksia, hotelliyö, joka pestiin Bergamossa ja joka tarkoitti yöpymistä Kastrupin lentokentän kovalla lattialla odottamassa uutta lentoaikaa.

Matka ei alkanut hyvin, mutta se oli kuitenkin hieno matka. Se on vähän niin kuin matkustaminenkin, että se ei aina suju niin kuin on suunniteltu.

Como-järvi

Pohjois-Italiassa sijaitseva Comojärvi on Garda- ja Maggiorejärven jälkeen kolmanneksi suurin järvi. Comojärvi on yksi Euroopan syvimmistä järvistä, sillä sen syvyys on 400 metriä. Comon ympärillä on monia söpöjä italialaisia pikkukyliä, joissa olen jo pitkään halunnut käydä.

Ei ollut helppo valinta päättää, missä kylissä vierailla ja mihin jäädä joksikin aikaa. Kävimme monissa kylissä, mutta lopulta päätimme jäädä Varennaan ja Bellagioon Como-järvellä, mutta onnistuimme myös jäämään Milanoon ja päätimme yön Bergamossa ennen kotiinlentoa.

Varenna

Varenna oli ensimmäinen pysähdyspaikkamme, ja olin niin ihastunut söpöön rantakylään ja ympäröiviin vuoriin. Söimme lopulta italialaista pastaa ulkoterassilla, jossa oli ruudulliset punavalkoiset pöytäliinat ja taustana järvi ja vuoret.

Täällä voit kävellä Walk of lovers -kävelykadulla, joka on rantakatu. Jos haluat nousta kukkulalle katsomaan järvelle, voit kävellä ylös Castello De Vezioon, joka on korkealla sijaitseva keskiaikainen linna, noin 30 minuuttia yhteen suuntaan.

Como-järvi tunnetaan myös hienoista huviloista ja niiden kauniista puutarhoista (yleensä sisäänpääsy maksullinen). Olimme suunnitelleet pääsevämme johonkin suositusta Villa Cipressistä tai Villa Monasterosta. Se ei ollutkaan sellainen huvila kuin olimme ajatelleet, sillä ne olivat suljettu häiden vuoksi.

Häät ihanassa puutarhassa Como-järven ja vuorten ympäröimänä ovat mielestäni maaginen kokemus. Olimme impulsiivisia ja pysähdyimme matkalla Villa Carlottassa. Kävelimme ympäri puutarhaa ja sisälle huvilaan, joka kuului lipun hintaan.

Bellagio

Bellagio oli mielestämme yksi suosituimmista kylistä, täällä oli paljon turisteja. Mutta voimme myös ymmärtää, miksi se on niin suosittu, se on edelleen söpö pieni kylä, jossa on pieniä kujia, värikkäitä taloja ja pieni pääkatu, joka kulkee kylän läpi.

Como

Como-järven eteläpäässä sijaitseva Comon kaupunki on suurempi ja vilkkaampi. Täällä kävelimme enimmäkseen ympäriinsä ja päätimme illan köysiradalla Brunaten kylään, jossa söimme illallista upealla näköalalla.

Itse asiassa tiedän, että kylmenee, kun noustaan korkeammalle meren yläpuolelle. Se on helppo unohtaa, kun aurinko paistaa päivällä, joten illallisella oli hieman viileä hetki.

Bergamo

Bergamon vanhassa kaupungissa Citta Altassa on erittäin viihtyisä kävellä vanhojen hyvin säilyneiden talojen, kirkkojen ja kahden aukion, Piazza Veccian ja Piazza del Duomon, keskellä.

Olimme siellä viikon ajan syyskuussa, ja nyt saatatte ihmetellä, millainen sää oli? Ensimmäinen päivä oli syksyinen, kylmää ja hieman tihkusadetta, sitten oli kevät, sininen taivas ja aurinko, niin ihanaa auringossa. Viimeisinä päivinä oli kesä ja niin paljon enemmän nautti ulkona olosta kaikissa ihanissa italialaisissa ulkokahviloissa.

Viva Italia! /Pernilla

Magdalena Hjortzberg och Pernilla Ekholm

Follow Magdalena och Pernilla here:

Sverige

Magdalena ja Pernilla

Magdalena ja Pernilla pyörittävät Travelsis.se-sivustoa ja asuvat Etelä-Skånessa. Molemmat ovat sosiaalityöntekijöitä, joiden tärkein vapaa-ajan harrastus on matkustaminen perheensä kanssa, mutta he nauttivat myös askartelusta ja matkustamisesta ystävien ja vanhempien kanssa. He haluavat jakaa asioita, jotka rikastuttavat heidän elämäänsä, innostaakseen muita.

Tilaa uutiskirjeemme