Verkkosivustosi tai matkablogisi hakukoneoptimointi (tunnetaan myös nimellä SEO) on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä, jos haluat kävijöiden löytävän sinut Googlessa. Voit lisätä liikennettä verkkosivustollesi sosiaalisen median kautta, mutta viime kädessä useimmat ihmiset etsivät matkavinkkejä ja inspiraatiota Googlesta. Tiedämme tarkalleen, millaista on perustaa matkasivusto ja haluta auttaa muita kokemaan maailmaa, joten olemme koonneet yhteen vinkkejä siitä, miten voit optimoida sivustosi hakuja ja saada enemmän kävijöitä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Määritä hakusanat

Kun luot matkablogia, et ehkä ajattele avainsanoja, vaan lähinnä kohteita, joista haluat kirjoittaa. Kannattaa kuitenkin luetella matkailuaiheisia sanoja, joista haluat kirjoittaa, ja tarkistaa sitten, kuinka paljon hakuja kyseisillä sanoilla tehdään kuukausittain, sekä mitä vastaavia hakusanoja voisi olla sopivia. Voit myös hakea sanoja itse ja katsoa, mitä tuloksia tulee esiin. On syytä huomata, että hakusanat voivat koostua yhdestä tai useammasta sanasta.

Päätä, mitkä avainsanat ja hakusanat ovat sinulle merkityksellisiä. Et luultavasti pysty kattamaan kaikkea, joten mieti, pitäisikö sinun kohdistaa hakusi tietyntyyppisiin matkoihin, tiettyyn yleisöön tai maahan, josta tiedät paljon.

Varmista, että sivustosi on nopea ja helppo indeksoida Googlelle.

Hakukoneoptimoinnin tekninen osa voi olla hieman hankala, mutta jos olet hieman tekninen ja et luovuta heti aluksi, voit tehdä suuren osan siitä itse.

Google pitää sivustoista, jotka latautuvat nopeasti, koska se tietää, että kävijöillä on lyhyt kärsivällisyys. Yksi tapa parantaa verkkosivustosi latausaikaa on varmistaa, että kuvasi eivät ole liian raskaita (tiedostokoko ei ole liian suuri).

Google pitää myös selkeästä sivuston rakenteesta. Se haluaa, että käyttäjien on helppo löytää sivustolla ja että kaikilla sivuilla on selkeä tarkoitus. Siksi ei ole suositeltavaa, että sivuilla on vain linkkejä toisille sivuille, kuten kategoriasivuja.

Sinun on myös otettava huomioon, että matkasivustosi on oltava helppokäyttöinen matkapuhelimilla, että sinulla ei ole päällekkäistä sisältöä ja että sinun on ladattava sivustosi sivukartta Googlelle indeksointia varten.

Jos haluat oppia lisää matkailusivustojen hakukoneoptimoinnista, tutustu osoitteeseen Topdogs verkkosivusto.

Luo artikkeli jokaiselle merkitykselliselle avainsanalle

Google pitää sivustoista, jotka pystyvät vastaamaan kävijöiden kysymyksiin. Varmista siis, että luot erilliset artikkelit jokaiselle hakusanalle, jolla haluat esiintyä.

Esimerkiksi "parhaat matkavinkit Euroopassa", "parhaat matkavinkit Ranskassa" ja "parhaat matkavinkit Pariisissa" tarvitsevat eri sivut. Ihmiset, jotka etsivät tietoa erityisesti Pariisista, eivät välitä koko Ranskasta, ja Google tietää tämän.

Teknisesti tätä kutsutaan "hakutarkoitukseksi". Voit saada käsityksen siitä, mitä Google pitää hyvänä sisältönä hakusanoillesi, tarkastelemalla 10 parhaan hakutuloksen sisältöä. Hakuaikomukset voidaan jakaa neljään tärkeään luokkaan:

WIFI.se

1. Tietojen etsiminen

Kävijä haluaa tietää jotakin käytännöllistä, vastata johonkin kysymykseen tai oppia jotakin. Esimerkki hakulausekkeesta "miten varata juna Japanissa".

2. Siirry osoitteeseen

Kävijä käyttää Googlea sen sijaan, että kirjoittaisi osoitteen suoraan haluamaansa paikkaan. Esimerkki hakulauseesta "SJ-juna".

3. Tutkimus ennen ostamista

Kävijä haluaa vertailla eri vaihtoehtoja tai löytää parhaan vaihtoehdon, usein siksi, että hän harkitsee ostamista. Esimerkki hakulauseesta "halvin matka Pariisiin".

4. Liiketoimen suorittaminen

Kävijät tietävät, mitä he haluavat, ja haluavat löytää parhaan paikan löytää tai ostaa jotain. Usein hakuja tehdään tiettyjen tuotemerkkien nimillä. Esimerkki hakulausekkeesta "varaa lento Pariisi SAS".

Laadukkaan sisällön luominen

Saattaa kuulostaa siltä, että sinun on luotava tuhansia sivuja, jotta sinulla olisi mahdollisuus päästä Googleen, mutta näin ei tarvitse olla. Varmista, että laadukkaan sisällön luominentyöskentele manuaalisesti levittääksesi sitä muille ja ole johdonmukainen uuden sisällön luomisessa, jotta kävijäsi tietävät, että he voivat palata hakemaan lisää inspiraatiota joka päivä tai joka viikko.

Google arvostaa sivustoja, joilla on pitkäaikaisia kävijöitä, ja jos valitset hakusanoja, joilla on hieman vähemmän kilpailua top 10 -paikasta, sinulla voi pian olla mahdollisuus saada uusia kävijöitä Googlen kautta.

Jos haluat lisätä sivustosi luottamusta Googlessa, voit pyytää linkkejä muilta asiaankuuluvilta verkkosivustoilta. Kunhan niillä on hyvä maine Googlen keskuudessa, teet sekä niiden kävijöille että itsellesi palveluksen, jos ehdotat, mihin sivusto voisi linkittää saadakseen lisää tietoa alueesta, josta kirjoitat.

Lisätietoja SEO:sta

Hakukoneoptimoinnissa on paljon sanottavaa, ja matkailuala on erittäin kilpailtu, joten jos haluat erottua eduksesi, SEO:n parissa on tehtävä töitä. Yllä olevat vinkit ovat joitakin tärkeimpiä asioita, jotka kannattaa pitää mielessä. Haluatko tietää lisää SEO:n oppimisesta? Lue Topdogin hyödyllinen artikkeli siitä, miten oppia SEO.

Jos haluat mieluummin palkata asiantuntijan auttamaan sinua hakukoneoptimoinnissa, varo maksamasta sellaiselle, joka lupaa sinulle "ensimmäisen sijan Googlessa". Kukaan vakavasti otettava hakukoneoptimoijista ei lupaa mitään tällaista, vaan käy huolellisesti läpi verkkosivustosi ja selvittää, mitkä ovat liiketoimintasi tavoitteet, mutta ei koskaan lupaa, että sijoitut ykköseksi, vaan selvittää, mitä voit tehdä, jotta sinulla olisi parhaat mahdollisuudet sijoittua korkealle. Hakukoneoptimointi on pitkäaikainen ponnistus, joka kannattaa, kun yhä useammat kävijät löytävät matkasivustosi.

Tilaa uutiskirjeemme