Ruotsin linnahotellireitti on aivan fantastinen, ja meillä on 32 linnahotellia, joissa voit nauttia ja yöpyä ja joissa on paljon historiaa. Tässä on reitti, jota voit seurata ja viettää kokonaisen loman linnoissa ympäri puolta Ruotsia.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Svenska slottshotellsvägen

Ruotsin linnahotelli Road on erittäin ylellinen mutta myös jännittävä, ja siellä on paljon linnoja, joissa on myös aaveita, mikä tekee siitä erityisen mielenkiintoisen. Svenska Slottshotellvägen on FREEDOMtravelin teematie, joka kulkee Garpenbergistä Hedemoran yläpuolella, kääntyy Malmöön ja kääntyy taas Tukholman eteläpuolelle. Voit seurata sitä mistä tahansa suunnasta tai valita suosikkisi (suosikkipaikkasi) keskeltä. Tämä on ajatus, joka helpottaa sinua lähtemään pienelle seikkailulle. Hyvää matkaa!

Lyhyitä tietoja Svenska Slottshotellsvägenistä

 • Pituus: 2215 km
 • Aloita: Garpenborgin linna
 • Lopeta: Häringen linna

1. Garpenbergin linnahotelli

Kauniista luonnosta ja syvistä metsistä löydät Garpenbergin linnan. Ranskalaisen linnaarkkitehtuurin mukainen komea rakennus vuodelta 1801. Täällä voit nauttia ilmapiiristä ja ympäristöstä, jotka muistuttavat 1700- ja 1800-luvun loistokasta seurapiirielämää. Häät, konferenssit tai yksityinen pysähdys hyvän ruoan, ehkä viiden ruokalajin aterian ja kellarista saatavan viinin kera sekä majoitus yhdessä siivessä...

Svenska slottshotellvägen
Calle Eklund Wikimedia Commonsin kautta
 • Garpenbergin linnan ja Salstan linnan välinen etäisyys. 1 tunti 57 minuuttia

2. Salstan linna Svenska Slottshotellsvägenillä.

Yövy linnan paviljongissa, osallistu opastetulle kierrokselle, aavekävelylle, lounaalle tai illalliselle murhamysteerin parissa, sillä Salstan linnassa on tapahtunut ja tapahtuu paljon outoja asioita. Uskallatko sinä?

Salsta slott Freedomtravel.se
 • Etäisyys Salstan linna ja Rånäsin linna. 1 tunti 3 minuuttia

3. Rånäsin linnahotelli

Nauti linnan tunnelmasta, jossa on ylimääräistä kaikkea 1800-luvun italialaisvaikutteisesta linnasta. Kauniit illalliset, kylpylä, järvisauna, porealtaat ja elä kuin kuninkaat tai kuningattaret.

Svenska slottshotellvägen
Holger.Ellgaard Wikimedia commonsin kautta
 • Rånäsin linnan ja Johannesbergin linnan välinen etäisyys. 16 min

4. Johannesbergin linnahotelli

Kylpylä, kuntosali, rentoutuminen, kauniit vaatteet, fantastinen ruoka viinipaketteineen, viinikellari, ihana ilmapiiri, kaikki se, mikä saa sinut päästämään irti arjesta ja vain nauttimaan elämän hyvistä asioista. Pelaa golfia tai boulea tai klubipelejä, käy pitkillä kävelyretkillä kauniissa luonnossa.

Svenska slottshotellvägen
 • Johannesbergin linnan ja Noorin linnan välinen etäisyys. 28 min

TIPS: Wik Castle

Wik-linna sijaitsee Uppsalassa "Wikin muurien sisällä on paljon koettavaa. Tänne voi mennä nauttimaan kävelyretkestä yhdessä maakunnan lajirikkaimmassa luonnossa tai vierailla Wikin linnassa, joka on peräisin 1200-luvulta. Jotkut viettävät koko päivän rannalla ja nauttivat gofikan tai jäätelön kahvilasta. Toiset matkustavat tänne konferenssin vuoksi, pitävät kickoffia työkavereidensa kanssa ja nauttivat upean illallisen ja kohottavat maljan auringonlaskulle ennen kuin nukahtavat johonkin hotelliin. Toivotamme kaikki tervetulleiksi vieraiksemme Wikiin!"

Svenska slottshotellvägen
Ojan Wikimedia commonsin kautta
 • Johannesbergin linnan ja Noorin linnan välinen etäisyys. 28 min

5. Norjalainen linnahotelli

Ruotsin pienin karoliiniseen tyyliin rakennettu puulinna. Linnan voi varata kahvin, rentoutumisalueen, illallisen, kahden hengen huoneen ja linnan aamiaisen tai vuokrata koko linnan. Linnassa vierailivat Kaarle XI ja Steve Jobs ennen ensimmäisen iPhonen julkaisua.

FREEDOMtravel.se
 • Noorin linnan ja Rosersbergin linnahotellin välinen etäisyys. 29 min

6. Rosersbergin linnahotelli

Yksi 11 kuninkaallisesta linnasta, jossa voit kokea mahdollisimman paljon. Englannin puisto on valtava ja erittäin kaunis, linnan huoneet ovat uskomattomia tässä 1600-luvun linnassa. Juo lasi kuplivaa baarissa, varaa viiden ruokalajin illallinen ja älä unohda yksityistä kierrosta linnassa.

FREEDOMtravel.se
 • Etäisyys Rosersbergin linnan ja Näsbyn linnan välillä. 35 min

7. Näsbyn linna Svenska Slottshotellsvägenillä.

Tee varaus ja seuraa Anders Zornin, Bruno Liljeforsin, Elsa Beskowin, Carl Larssonin ja kaikkien muiden vuosien juhlijoiden jalanjälkiä, sillä Näsby Slott tunnetaan juhlapalatsina. Varaa kolmen ruokalajin ateria kuninkaallisessa hengessä, pukeudu, pelaa krokettia tai kuplaa baarissa. Ilta ja yö ovat sinun! Älä unohda, että linnassa kummittelee, kuten pitääkin.

Svenska slottshotellvägen
Kuva: Näsbyn linna
 • Näsbyn linnan ja Ulfsundan linnan välinen etäisyys. 21 min

8. Ulfsundan linnahotelli

Nauti aluksi omenapuutarhasta lasillisen kuplivaa kera tai ota rentouttava kylpylä yhdessä siivistä. Tilaa leikkelelautanen hyvän viinilasillisen kera tai vain kahviherkku. Ota pöytä illaksi ja hemmottele itseäsi upealla ruoalla, sillä valinnanvaraa riittää.

Kuva: Ulfsunda Hotel
 • Ulfsundan linnan ja Åkeshovin linnan välinen etäisyys. 6 min

9. Åkeshovin linnahotelli

Meillä on yhtä vihreää ulkona linnan terassilla kuin sisällä ravintolassamme Råkoko. Åkeshovin linna 1650-luvulta Brommassa panostaa paljon vihreään ruokaan, joka maistuu paremmalta linnan ympäristössä. Vietä ihana päivä ihanassa ympäristössä ja nauti elämän hienommista asioista.

Svenska slottshotellvägen
Kuva: Åkeshofin linna
 • Åkeshovin linnan ja Hesselbyn linnan välinen etäisyys. 8 min

10. Hesselby Castle Hotel

Tervetuloa Ruotsin musiikkilinnaan, joka on täynnä elämää. Gastronominen illallinen ja hyvin jäähdytettyjä juomia sekä karaokebaari linnan puutarhassa, Musiikkiluola Orangeryssa, ruukkikellari kellarissa, Sensuella Isabellan baari ja musiikkivisa, Pelaa biljardia. Kun olet tehnyt kaiken tämän, on aika nauttia linnan menusta ja hyvistä juomista täydellistä iltaa varten.

Svenska slottshotellvägen
Kuva: Hesselbyn linna
 • Hesselbyn linnan ja Gördelnin linnan välinen etäisyys. 16 min

11. Görvälns Slottshotell -hotelli

Görvälnsin linna 1400-luvulta upeassa ympäristössä, jossa on ravintola, 45 huonetta, arboretum, veistospuisto, linnan puutarha ja suuri luonnonsuojelualue. Täältä löydät myös Gåseborgin muinaisen linnan ja ihanan uimarannan. Mikä päivä!

FREEDOMtravel.se
 • Gördelnin linnan ja Lejondalin linnan välinen etäisyys. 26 min

12: Lejondalin linnahotelli

Tornit ja tornit, kuten kauniissa linnassa pitääkin olla, ja uskomattoman kaunis ympäristö. Lejondalin linna 1800-luvun lopusta, jonka vieressä on kartanorakennuksia. Syö Lejondal-järvelle avautuvalla lasiverannalla tai pienemmässä De Geerin ruokasalissa, jossa on kaakeliuuni ja linnan tunnelma. Lejondalin linnan ruokasali "Sparre" maalaismaisessa jugendtyylissä vuodelta 1892 ja tietenkin viinikellari. Hengitä historiaa ja nauti linnan illallisesta.

Svenska slottshotellvägen
Kuva: Lejondalin linna
 • Etäisyys Lejondalin linnan ja Hagan linnan (Enköping) välillä. 51 min

13. Hagan linna (Enköping)

Haga Slott Enköpingissä 1600-luvun ympäristössä, klassinen keittiö, palkittu viinikellari, SPA-alue, jossa on kuivasauna, höyrysauna, lämmitetty uima-allas, kylmäkylpylä, elämyssuihkut, sosiaaliset tilat ja ihana takka. Jos teet sen virheen, ettet jää, kokeile brunssia syödäksesi kuin kuninkaalliset.

Svenska slottshotellvägen
Kuva: Hagan linna (Enköping)
 • Hagan linnan ja Sundbyholmin linnan välinen etäisyys. 51 min

14. Sundbyholmin linna

Sundbyholmin linna oli alun perin vanha luostari 1500-luvulta, ja se on rakennettu uudelleen useita kertoja. Vuonna 1890 prinssi Eugen maalasi täällä kuuluisan maalauksensa "Vanha linna", jonka hän maalasi Sundbyholmin linnassa viettämiensä kesien aikana. Linnan ravintola, konditoria, 109 huonetta, melontaretkiä, kylpylä ja sauna. Koska täällä on murhamenuja, paikassa myös kummittelee. Hyvää yötä!

FREEDOMtravel.se
 • Sundbyholmin linnan ja Hedenlundan linnan välinen etäisyys. 59 min

15. Hedenlundan linnan hotelli

Hedenlundan linna sijaitsee kauniilla paikalla Vadsbron kunnassa, Sörmlandin keskustassa. Yövy kuninkaallisesti linnassa ja nauti rauhasta ja ihanasta kävelystä linnan puistossa. Valmistaudu kylmään ja kuumaan kylpylärituaaliin, jossa on jalkahierontaa, kuorintaa, höyrysauna, jääkuorinta, koivusauna, kanelisauna ja paljon muuta. Aika kuplivaa ja kolme tai viisi ruokalajia tekevät päivästä täydellisen.

Svenska slottshotellvägen
Holger.Ellgaard Wikimedia Commonsin kautta
 • Hedenlundan linnan ja Bjertorpin linnan välinen etäisyys. 3 tuntia 27 minuuttia

16. Bjertorpin linna Svenska Slottshotellsvägenillä.

Varaslättenin keskellä Varan kunnassa sijaitsee Bjertorpin linna, jossa on kauniita huoneita ja erityisesti suunniteltuja huonekaluja, kuten linnassa kuuluukin olla. Täällä voit nauttia linnakävelystä, pelata shuffle boardia, istua takkatulen ääressä ja vain olla. Pelaa golfia, lähde pyöräilemään, melomaan, uimaan tai tutustu Hornborgar-järveen. Vieraile pienpanimossa Qvänum Mat & Malt ennen kuin vaihdat vaatteet 5 ruokalajin linnan illalliselle. Jos haluat aamiaisen sänkyyn, sekin järjestyy. Nauti elämän hyvistä asioista! 

Svenska slottshotellvägen
 • Bjertorpin linnan ja Thorskogin linnan välinen etäisyys. 1 tunti 16 minuuttia

17) Thorskogin linnahotelli

Palkittu Thorskogs Slott sijaitsee upeassa englantilaisessa puistossa Kungälvin ja Lilla Edetin välissä. Huippuja ja torneja, kauniita huoneita ja oleskelutiloja, herkullista ruokaa. Svartedalenin maaginen aarniometsä, uimajärvet ja vesiputoukset, vaellusreitit, linnan puistossa on 6-reikäinen pitchaus- ja puttauskenttä, boule-kenttä, kuutio, kroketti, puulämmitteiset kylpyammeet ja sauna ja paljon muuta. Linnan sisällä on biljardia ja tikkaa. Iltapäivätee, orangeria, viinikellari, monia linnan ruokasaleja, linnan aamiaisbuffet ja kaikki hieno, hyvä ja kaunis on loputtoman hienoa.

Svenska slottshotellvägen
Averater Wikimedia commonsin kautta
 • Thorskogin linnan ja Tjolöholmin linnan välinen etäisyys. 1 tunti 10 minuuttia

18. Tjolöholmin linna

Tjolöholmin linna on häikäisevän kaunis rakennus, jossa on upea arkkitehtuuri, uskomaton linnan puutarha, Allmogen kylä, oma linnakirkko ja talli. Linnan ravintolaa ei ole, mutta paikan päällä on tarjolla ainutlaatuista majoitusta.

FREEDOMtravel.se
 • Tjolöholmin linnan ja Örenäsin linnan välinen etäisyys. 2 tuntia 12 minuuttia

19: Örenäsin linnahotelli

Örenäs Slott on upea hotelli ja konferenssikeskus ainutlaatuisessa linnaympäristössä. Täältä löydät useimmat asiat kauniin linnan ympäriltä. Uudisrakennus on käynnissä ja se avataan keväällä 2024, jolloin myös tämä sivu päivitetään.

Svenska slottshotellvägen
Jorchr Wikimedia commonsin kautta
 • Örenäsin linnan ja Häckebergan linnan välinen etäisyys. 1 tunti 4 minuuttia

20. Häckeberga Castle Hotel

Häckebergan linna on linna Genarpin seurakunnassa Lundin kunnassa Genarpin lähellä. Linna sijaitsee yhdellä Häckeberga-järven seitsemästä saaresta, ja se valmistui vuonna 1875 ranskalaiseen renessanssityyliin. Voit yöpyä linnassa tai paviljongissa järven rannalla, ja täällä on linnan lounas tai 5 ruokalajin iltapäivätee, ja jos jäät yöksi, syöt alla carte -aamiaisen, jotta olo olisi hyvä koko päivän. Häckebergan linna tai Norrmansin linna, kuten sitä kutsutaan.

Svenska slottshotellvägen
 • Häckebergan linnan ja Kronovallin viinilinnan välinen etäisyys. 49 min

21. Kronovallin viinilinna

Kronovallin linna on häikäisevän kaunis barokkilinna Österlenissä, Skånessa. Nykyään linna toimii viinilinnana, mikä tarkoittaa suurta keskittymistä viineihin eri puolilta maailmaa. Entä aaveet linnoissa? Jotkut kävijät ovat nähneet varjoja toisen kerroksen pitkässä käytävässä, ja tämän uskotaan olevan 16-vuotias Isabell, joka hukkui eräänä talvena yhteen vallihaudoista tavatessaan salaa metsänhoitajan poikaa. Linnoja, hyvää ruokaa, viinejä, salaisuuksia ja aaveita...

FREEDOMtravel.se
 • Kronovallin viinilinnan ja Bäckaskogin linnan välinen etäisyys. 56 min

22. Bäckaskogin linna Svenska Slottshotellsvägenillä.

Bäckaskogissa asui munkkeja jo 1200-luvulla, ja 1500-luvulla luostari muutettiin linnoitukseksi. Nykyään linna toimii hotellina ja konferenssikeskuksena, ja täällä järjestetään myös erilaisia juhlia ja tapahtumia. Se on todella viihtyisä ja puisto on erittäin hieno. Onko täällä aaveita? Jep!!!!!!!

FREEDOMtravel.se
 • Bäckaskogin linnan ja Teleborgin linnan välinen etäisyys. 1 tunti 41 minuuttia

23 Teleborgin linnan hotelli

Växjössä sijaitseva satulinna, joka on vain noin 100 vuotta vanha ja joka oli aamulahja hänen vaimolleen, kyllä minä kiitän. Täällä oli oikein viihtyisää olla, mutta emme koskaan yöpyneet ja kadumme sitä tänään, mutta ensi kerralla niin.

FREEDOMtravel.se
 • Teleborgin linnan ja Västanån linnan välinen etäisyys. 2 tuntia 6 minuuttia

24 Västanå Castle Hotel

Västanå Slott on peräisin noin vuodelta 1590 ja sijaitsee noin viisi kilometriä Grännasta etelään, ja siellä on kulinaarisia ruokia, hyvää viiniä ja hyvin säilyneitä linnaympäristöjä. Miten olisi vaellus, boule, tennis, padel, metsästys, golf ja tennis. Majoitut linnan keskustassa, eteläsiivessä, porttitalossa tai Röttlen kylässä. Syöt aamiaisen kustavilaisessa salongissa ja halutessasi 3 ruokalajin linnan illallisen viinipaketilla...

Västanån linna Wikimedia Commonsin kautta
 • Västanån linnan ja Gränsön linnan välinen etäisyys. 2 tuntia 51 minuuttia

TIPPI: Vadstena Abbey Hotel & Spa

Pieni ylimääräinen pysähdys matkalla nukkumaan kauniissa luostarihotellissa & kylpylässä ja Pyhä Birgitta koko tarinansa kanssa... Ja kaikki aaveet! Älä unohda sitä! Se on 25 minuutin ylimääräinen kiertomatka. Täältä löydät myös Vadstenan linnan, joka on uskomattoman voimakas.

FREEDOMtravel.se

25. Gränsön linna

Yövy kauniissa huoneissa tai uusissa ylellisissä rantasviiteissä suoraan meren rannalla luonnonparatiisissa Gränsön linnassa Västervikissä. Nauti kylpylästä, herkullisista illallisista linnan Orangerian tiloissa, kauniista hoidoista ja kävelyistä sekä uimisesta saariston kallioilla luonnonsuojelualueella. Täältä löydät golfia, yksitoista erilaista uima-allasta, rantatalon kylmillä kylpylöillä, koska kylpylä on tärkeä osa täällä olemista. Elä kuin kuningas ja kuningatar ja nauti linnaruoasta niin kuin sen kuuluukin olla, kuplien tai muiden hyvien juomien kera.

Svenska slottshotellvägen
Uutiset Öresund Wikimedia commonsin kautta
 • Gränsön linnan ja Husbyn linnan välinen etäisyys. 1 tunti 23 minuuttia

26. Husbyn linna Svenska Slottshotellsvägenillä.

Husby säterin linna on yksi monista paikoista, jotka ovat aavelinna, ja vieraskirjailijamme "Lite mera Rosa" on kokeillut aavehotellia. Mukavaa ja jännittävää samaan aikaan. Hyviä yöunia!

Svenska slottshotellvägen
 • Husbyn linnan ja Mauritzbergin linnan välinen etäisyys. 45 min

27: Mauritzbergin linna ja golf

Mauritzberg Castle & Golf 1700-luvulta on hieno laitos, jossa on ainutlaatuisia kokemuksia saman katon alla, ja kultainen keidas niille, jotka haluavat nauttia elämän hyvistä asioista. Tule yksityisesti tai konferenssiin.
Siellä on tontteja, ravintoloita, golfkenttä, kappeli ja upea hotelli. Syö linnan Silverklippan-ravintolassa tai Ebba Grips bistrossa ja nuku linnassa tai jossain siivessä. Jos tulet matkailuauton kanssa, myös sinulle on parkkipaikkoja... Kaikki ovat tervetulleita kuin linnaan!

Svenska slottshotellvägen
 • Mauritzbergin linnan ja Öster Malman linnan välinen etäisyys. 1 tunti 42 minuuttia

28. Öster Malman linna

Öster Malman linna 1600-luvulta on mukava pieni valkoinen kartano Nyköpingin kunnassa, ja täällä on paljon metsästyksestä ja villieläimistä. Täältä löydät hyvää ruokaa, metsästystä, Wild Life -puiston, riistakaupan, maatilakaupan, hotellin ja hostellin. Varo vain sutta.

FREEDOMtravel.se
 • Öster Malman linnan ja Södertunan linnan välinen etäisyys. 23 min

29: Södertunan linna

Södertunan linna sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Frösjön-järven rannalla Södermanlandissa. Hotellissa on kylpylä, ravintola, gourmet-ravintola, sauna, poreallas ja uima-allas. Iltapäiväteetä, kokoelmia, kuten korkkiruuvikokoelma, Ruotsin suurin kokoelma armagnacia (konjakin kaltainen juoma) ja kokoelma vanhaa Meissenin posliinia, jossa on Eckerman-sukujen sukuvaakunoita. Englantilaisessa puistossa on 1500-luvun tammi, ja tämä on todellista kauneutta. 

FREEDOMtravel.se
 • Södertunan linnan ja Engsholmin linnan välinen etäisyys. 46 min

30 Engsholmin linna

Nautinnollinen 1300-luvulta peräisin oleva linna, jossa on kylmäkylpylä ja puulämmitteinen sauna historiallisessa linnan ympäristössä Mörkön kauniilla niemellä. 4 taloa, joissa on hotellihuoneita, oleskelutila, rantastudio, Villa Liljefors, laituri, biljardipöytä, baari ja paljon muuta. Hemmottele itseäsi iltapäiväteellä tai keskity useisiin ruokalajeihin barokkisessa ruokasalissa, äläkä unohda huipulla olevaa pyöreää kirjastoa ja ehkäpä viininmaistelua siellä. Et voi mennä pieleen!

Svenska slottshotellvägen
Holger.Ellgaard Wikimedia commonsin kautta
 • Engsholmin linnan ja Häringen linnan välinen etäisyys. 1 tunti 18 minuuttia

31. Häringen linna

Häringen linna, joka on peräisin 1100-luvulta, sijaitsee Tukholman eteläpuolella ja on linna, jossa voit vierailla ihania viikonloppupaketteja, ylellisiä illallisia, iltapäiväteetä, keilailua, saunaa, tennistä, boulea, lännenratsastusta ja saaristoelämyksiä sekä laiskoja päiviä linnan uima-altaassa. Lopuksi linnan puutarha on ehdoton vierailukohde... Hyvää viikonloppua!

FREEDOMtravel.se

Tilaa uutiskirjeemme