Svenska kungliga Slottsvägen on teematie, joka vie sinut 11 kuninkaanlinnan läpi, tutustumaan kauniisiin historiallisiin linnoihin ja linnanpuutarhoihin. Matkusta omatoimisesti ja omaan tahtiisi - autolla, matkailuautolla, asuntovaunulla tai moottoripyörällä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Ruotsin kuninkaallinen palatsitie

Svenska kungliga slottsvägen on FREEDOMtravel-teemareitti, joka kulkee Södertäljen eteläpuolella sijaitsevasta Tullgarnin linnasta Mälarenjärven ympäri Rosendalin linnaan Djurgårdenilla Tukholmassa. Voit seurata sitä mistä suunnasta tahansa tai valita suosikkisi (suosikkipaikkasi) keskeltä. Tämä on ajatus, joka helpottaa sinua lähtemään pienelle seikkailulle. Hyvää matkaa!

Ruotsin kuninkaallinen palatsitie yhteistyössä

Acamp logga

Lyhyitä faktoja Ruotsin kuninkaallisesta palatsitiestä

 • Pituus: 326 km
 • Aloita: Tullgarnin linna
 • Lopeta: Rosendalin linna Djurgårdenilla Tukholmassa

1. Tullgarnin linna

Kun palasimme asuntoautoviikonlopulta Jogersöstä sunnuntaina, tarvitsimme paikan, jossa voisimme pysähtyä ja syödä lounaaksi lammasmakkaramme. Mikä voisi olla parempi kuin linna? Googlasin iPhonellani, ja niin löysimme Tullgarnin linnan Trosan ulkopuolelta. Täällä kävelimme kuninkaiden ja tsaarien jalanjäljissä ja opimme samalla, miksi Huddingen ostoskeskuksen nimi on "Kungens kurva"...

Svenska kungliga slottsvägen
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Tullgarnin linnan pysäköintialue
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Acamp- Pieni maatila-Skogås varaa täältä
 • Etsi majoitus lähistöllä: Tullgarns Värdshus & huoneet
 • Tullgarnin linnan ja Gripsholmin linnan välinen etäisyys: 43 min

2. Gripsholmin linna Ruotsin kuninkaanlinnan tiellä.

Gripsholmin linna on upea ja kuninkaallinen linna Mälaren-järven rannalla. Täällä on yhä huoneita Vaasan kuninkaiden ajalta, ja siellä on myös yksi Euroopan parhaiten säilyneistä 1700-luvun teattereista. Lisäksi ympäristö on todella kaunis.

 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Mariefredsin venesatama
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Mariefredin leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: Hotel Röda Magasinet, Munkhagsgatan 4, Mariefred, Ruotsi
 • Gripsholmin linnan ja Strömsholmin linnan välinen etäisyys: 49 min

3. Strömsholmin linna

Strömsholmin linna on kuninkaallinen linna Västeråsin lähellä. Kauniin linnan rakennutti aikoinaan Hedvig Eleonora entisen Vaasan linnan paikalle. Nykyään monet ihmiset yhdistävät linnan hevosiin ja ratsastusurheiluun.

Svenska kungliga slottsvägen
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Westerqwarn pub & ravintola
 • Löydä leirintäalue läheltä: First Camp Bredsand
 • Etsi majoitus lähistöllä: Thottska villan, Clas trots väg 7, Strömsholm, Ruotsi.
 • Strömsholmin linnan ja Rosersbergin linnan välinen etäisyys: 1 tunti 18 minuuttia

4. Rosersbergin linna

Rosersbergin palatsi on kuninkaallinen palatsi Sigtunassa, Tukholman pohjoispuolella. Tämä linna on yksi Ruotsin yhdestätoista kuninkaallisesta linnasta, ja se oli Karl XIV Johan Bernadotten ja hänen vaimonsa Desiderian koti. Nykyään linna on mukava vierailukohde.

5. Ulriksdalin linna

Ulriksdalin palatsi on yksi Ruotsin yhdestätoista kuninkaallisesta palatsista, ja sen kauniissa ympäristössä on palatsin puisto, orankia ja kauppapuutarha. Linnan sisätiloihin ei tällä hetkellä järjestetä kierroksia, mutta puisto ja kauppapuutarha ovat avoinna vierailijoille. Teimme tänne retken sähköpyörillä!

Svenska kungliga slottsvägen
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Långholmenin matkailuautojen pysäköinti
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Ängbyn leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: AC Hotel by Mariott Stockholm, Ulriksdal
 • Ulriksdalin palatsin ja Hagan palatsin välinen etäisyys: 11 min

6. Hagan linna Ruotsin kuninkaallisen palatsin tiellä

Hagaparken Solnassa on upea, ja täällä voit kävellä Kustaa III:n ajalta peräisin olevien linnojen, huvimajojen ja paviljonkien keskellä. Käytimme tilaisuutta hyvaksemme ja teimme tänne retken sähköpyörillä, kun aurinko paistoi perjantaina. Seuraa meitä puiston läpi!

FriskoKry Wikimedia Commonsin kautta
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Långholmenin matkailuautojen pysäköinti
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Ängbyn leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: Royal Park Stockholm, Frösunddaviks Allé 15 Solnassa.
 • Hagan linnan ja Kustaa III:n paviljongin välinen etäisyys: 3 min

7. Kustaa III:n paviljonki

Kustaa III:n paviljonki Tukholman Hagan puistossa on sisustettu pompeijaiseen tyyliin. Se on yksi Ruotsin taidehistorian kohokohdista ja yksi 1700-luvun lopun tärkeimmistä teoksista. Täältä Kustaa III matkusti kohtalokkaisiin naamiaisiin Oopperatalossa maaliskuussa 1792.

Svenska kungliga slottsvägen
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Tantolunden matkailuautojen pysäköinti
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Ängbyn leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: Royal Park Stockholm, Frösunddaviks Allé 15 Solnassa.
 • Kustaa III:n paviljongin ja Drottningholmin palatsin välinen etäisyys: 27 min

8. Drottningholmin linna

Viime viikonloppuna kävimme Drottningholmin palatsissa Tukholmassa. Viikonloppu oli upea syksyinen, ja oli todella ihana kävellä linnan puistossa marraskuun auringossa. Olemme nähneet linnan aiemminkin, mutta käytimme tilaisuutta hyväksenne myös teatteriin, joka oli todella hauska. Tässä muutamia vinkkejä nähtävyyksistä ja tekemistä Drottningholmin palatsissa. Oletko sinä käynyt täällä? Mikä on suosikkisi?

Svenska kungliga slottsvägen
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Tantolunden matkailuautojen pysäköinti
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Ängbyn leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: Åkeshofs slott, Åkeshofs gårdsväg 11 Brommassa.
 • Drottningholmin palatsin ja Kiinan palatsin välinen etäisyys: 2 min

9. Kiinanlinna Ruotsin kuninkaallisen palatsin tiellä.

Eräänä heinäkuun iltana vuonna 1753 kuningatar Lovisa Ulrika yllätettiin upealla syntymäpäivälahjalla. Drottningholmin linnan puiston toiseen päähän kuningas Adolf Fredrik oli salaa tilannut kiinalaistyylisen huvipalatsin, joka oli tuolloin hyvin muodikas.

WIFI.se
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Tantolunden matkailuautojen pysäköinti
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Ängbyn leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: Åkeshofs slott, Åkeshofs gårdsväg 11 Brommassa.
 • Kiinanlinnan ja kuninkaanlinnan välinen etäisyys: 28 min

10. Kuninkaallinen palatsi

Millaista on vierailla Tukholman kuninkaanlinnassa? Jos Tukholmassa on yksi nähtävyys, jonka haluat ehdottomasti nähdä jossain vaiheessa elämääsi, se on Kuninkaanlinna. Matkailijana olet tervetullut vierailemaan juhlasaleissa, ja palatsissa on myös useita museoita.

 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Tantolundens matkailuautojen pysäköintialue
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Ängbyn leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: Hotelli Esplanade, Strandvägen 7A
 • Kuninkaanlinnan ja Rosendalin palatsin välinen etäisyys: 16 min

TIPS: House of Knights

Tukholman Riddarhuset on avoinna vierailijoille tunnin ajan joka arkipäivä, ja vierailu täällä on todella mielenkiintoinen. Täällä voit nähdä ritarihuoneen, jossa on yli 2000 kuparipanssarilaattaa.

TIPS: Riddarholmin kirkko

Riddarholmin kirkko on Tukholman ainoa säilynyt keskiaikainen luostarikirkko. Tämä 1200-luvun lopulla rakennettu upea rakennus on pitkään toiminut Ruotsin kuninkaiden hautapaikkana. Lähes kaikki Ruotsin hallitsijat Kustaa II Aadolfista Kustaa V:een on haudattu tänne.

11. Rosendalin linna Ruotsin kuninkaallisen linnan tiellä.

Rosendalin palatsi Djurgårdenilla Tukholmassa on ainutlaatuinen dokumentti ruotsalaisesta empiretyylistä, joka tunnetaan myös Karl Johanin tyylinä. Rosendal oli kesäpalatsi, jonne kuninkaallisen perheen jäsenet saattoivat tulla pakenemaan hovielämän muodollisuuksia kaupungissa. Hyödynnä tilaisuus nähdä kaunis Djurgården!

Svenska kungliga slottsvägen
 • Etsi pysäköintialue läheltäsi: Tantolunden matkailuautojen pysäköinti
 • Etsi leirintäalue läheltäsi: Ängbyn leirintäalue
 • Etsi majoitus lähistöllä: Hotelli Esplanade, Strandvägen 7A

Tilaa uutiskirjeemme