Menu Close

Tullgarnin linna - kuninkaiden ja tsaarien jalanjäljissä

Kun matkasimme sunnuntaina kotiin meidän Asuntoautoviikonloppu Jogersössä tarvitsimme paikan, jossa voisimme pysähtyä ja syödä lounasaikaan lammasmakkaramme. Mikä voisi olla parempi kuin linna? Googlasin iPhonellani, ja niin löysimme Tullgarnin linnan Trosan ulkopuolelta. Täällä kävelimme kuninkaiden ja tsaarien jalanjäljissä ja opimme samalla, miksi Huddingen ostoskeskuksen nimi on "Kungens kurva"...

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Retkikohteet Sörmlandissa

Tullgarnin linna sijaitsee lähellä Trosaa Sörmlandissa. Tämä kuninkaallinen kesälinna on alle tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta, mutta emme olleet koskaan aiemmin käyneet täällä.

Kuninkaallinen kesälinna

Tullgarnin linna on ollut kuninkaallinen huvipalatsi 1770-luvulta lähtien, jolloin valtio luovutti sen herttua Adolfille, "Euroopan kauneimmalle prinssille". Kesäisin hän asui täällä rakastajattarensa, nuoren balettitanssija Sophie Hagmanin kanssa, jonka kuninkaallinen perhe hyväksyi täysin.

Viimeiset kuninkaalliset, jotka viettivät kesiä Tullgarnin linnassa, olivat kuningas Kustaa V ja kuningatar Victoria 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Vuonna 1909 linnassa vieraili Venäjän viimeinen tsaari Nikolai II perheineen - sama perhe, jonka bolsevikit teloittivat raa'asti yhdeksän vuotta myöhemmin.

Tullgarns slott

Miksi sitä kutsutaan nimellä "Kungens kurva"?

Kustaa VI Aadolf harkitsi asumista Tullgarnissa, mutta kun hän sai tietää, kuinka vaikeaa kostean linnan lämmittäminen talvella olisi, hän päätti olla tekemättä niin... Linna ei ole sen jälkeen toiminut asuinpaikkana, mutta näyttää siltä, että kuninkaallisilla on ollut perinne käydä täällä metsästyksen yhteydessä.

Wikipedian mukaan Kustaa V:n autonkuljettaja ajoi koko metsästysseurueen Segeltorpissa veden täyttämään ojaan paluumatkalla Tullgarnin metsästysretkeltä syyskuussa 1946. Paikka nimettiin sen jälkeen Kungens kurva ...

Tullgarns slott

Fantastinen sijainti veden äärellä

Tullgarnin linna sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla veden äärellä. Tuntui aivan optimaaliselta olla täällä leuto lokakuun päivä. Satunnaisia kävijöitä kuljeskeli linnan puistossa, ja oli helppo löytää yksinäinen paikka, josta katsella hiljaisuudessa rauhallista vettä.

Jos vierailet linnassa kesällä, voit myös osallistua opastetulle kierrokselle linnassa, jonka sisustuksen sanotaan olevan sekoitus rokokoo-, kustavilaista ja viktoriaanista tyyliä. Linnan vieressä on myös majatalo, joka ilmeisesti järjestää kesäisin juhlia grillatun villisian kanssa linnan puistossa.

Tullgarn kungligt slott
Kungliga slott Tullgarn
Tullgarn
Kaikki parhaat vinkkimme Ruotsista! Klikkaa kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme